Jump to content
Juoksufoorumi.fi

TdF vs. IM


noP
 Share

Recommended Posts

Lauantain Aamulehdessä (19.7.) oli mielenkiintoisen kansantajuinen koko sivun juttu Ranskan ympäriajosta. Juttu perustui KiHu:n Ari Nummelan ja ammattipyöräilijä Kjell Carlströmin lausumiin. Lähinnä valotettiin keskivertolukijalle kilpailun rasittavuutta. Jos luen juttua oikein, niin hieman yllättäen toisistaan tietämättä herrat nimesivät kuitenkin triathlonin Ironman-kilpailun palautumisen kannalta vaativimmaksi urheilukilpailuksi.

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa kyllä aika turhalta ja mahdottomalta vertailulta kun kyseessä on aivan eri tyyppiset kilpailutkin (1pv vs. 1kk).

No joo turhaa varmaan, mitäpä sitä vertaamaan. Mutta toisaalta rasituksen ja palutumisen arvioinnissa on ajatuksena ehkä se, koska voi alkaa taas kilpailemaan ja treenaamaan kovempaa. Sikäli vertailulle on jonkinlaista "otepohjaa" vaikka suoritukset ihan erilaiset ovatkin.

Mutta ihan mielenkiintoista verrattavaa on täälläkin:

http://livedata.polar.fi

Link to comment
Share on other sites

Kova kuntoinen kaveri pystyy kilpailemaan Ironmanin jälkeen ihan hyvällä tasolla melko nopeastikin. Tosin se hyvä taso ei säily kovin pitkään, eli kertaluontoisesti voi hyödyntää im- jälkeisen superkomppiksen. Triathleetti tarvitsee IM;n jälkeen 3-6 viikon palauttavamman jakson, ennen uuden varsinaisen harjoitusjakson aloittamista. Sen jälkeen uuteen hyvään tai jopa parempaan Im-kuntoon pääseminen vie 6-12vko. Tai kyllähän sitä voi tehdä edellä mainitun vastaisestikin, mutta lopputulos ei välttämättä ole sitä mitä on lähdetty hakemaan.

Pyöräilystä en osaa sanoa mitään, kun ei ole kokemusta tourista. En tiedä kuinka kova PRD iskee tourin jälkeen, mutta se ja sen syvyys on varmasti Ironmanissa yksi suuri este nopeaan kilpailukuntoon palautumiseen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy