Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Karaoke ja kestävyysjuoksu


Jurpo
 Share

Recommended Posts

Tykkään ihan pirusti kiekua karaokea. Keksiikö joku yhtäläisyyksiä karaokelaulannalle ja kestävyysjuoksuharrastukselle? Äkkipäätään ajatellen yhteyksiä naiden kahden harrastuksen välillä ei ole.

Antaako juokseminen valmiuksia laulamiseen? Antaako laulaminen valmiuksia juoksemiseen?

Link to comment
Share on other sites

Voivat ehkä tasapainottaa toisiaan...

Itse en karaokesta tykkää, mutta soitan ja laulan kyllä harrastukseksi ja mielestäni yhtäläisyyksiä löytyy tuolta henkiseltä puolelta, kuten myös musiikin kuuntelu kuuluu jollain tavalla samaan kastiin, enkä nyt tarkoita jossain taustalla kuuluvaa musiikkia, vaan sitä kun sitä aktiivisesti kuunnellaan... :snoopy

Link to comment
Share on other sites

Ainakin helekutin hyvät hermot saa olla molempiin... Eli taitaa molemmat kasvattaa kestävyyttä, karaoke nimenomaan siellä yleisön puolella ja juoksu siellä varsinaisella suorituspuolella... Ei vaineskaan, hyvähän se on että ruumiin kulttuurin lisäksi henkinenkin puoli saa harjoitetta. :heilutus

Link to comment
Share on other sites

Minä en niin karaokesta välitä, mutta bändin kanssa on mukava rokata. :kitara Ja kuten juoksussakin hillittömällä showlla voi korvata puuttuvia lahjoja vaikka kuin!

YUP:n solistia Jarkko Martikaista vapaasti (ja epätarkasti) lainaten, "kun on aikansa räyhännyt ja antanut lahkeiden lepattaa Marshallien voimasta tulee puhdistunut, seesteinen olo". Vähän niin kuin pitkän, hyvin menneen lenkin jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

Entäs tuo keuhkojen kapasiteetti? Eikös keuhkojen tilavuus kehity kummassakin?

Juu, en oo koskaan karaokea laulanu, enkä laula. Kyse ei ole periaatteesta vaan siitä, että yleisesti ystävällisenä ihmisenä en halua turhaan kiusata ihmisiä. Musiikinopettaja aikoinaan sanoi ilmoittautuessani kuoroon, että "kurppa sitten laulaa niin lujaa, että muut altot kuulevat, pysyt sävelessä niin hyvin. Mutta niin hiljaa ettei yleisö kuule kun lauluääni on niin huono".

Link to comment
Share on other sites

Yksinlaulutunnilla opeteltiin oikeata hengitystekniikkaa, eli palleahengitystä. Tästä lienee hyötyä myös juoksuun. Ehkä siinä keuhkojen kapasiteettikin kasvaa. Enemmän omalla kohdalla uskon klarinetinsoittouran kehittäneen keuhkoja kuin laulun.

Kyllä, kaikella on yhteys juoksuun, kun vain osaa oikein katsoa.

T

Link to comment
Share on other sites

Karaokemassasta erottuakseen tai jonkin juoksutapahtuman illanvietossa voisi laulaa pelkästään juoksu-aiheisia lauluja. Ylen arkistosta löytyi mm. seuraavan nimisiä kappaleita, joiden nimeen sisältyy sana juoksu:

- Ei sikajuoksua

- Hiipimistä juoksua kävelyä laukkaa

- Juoksu

- Juoksukunkku

- Kilpajuoksu

- Kun juoksu loppuu

- Lyhyt on elämän juoksu

- Miljoonan kilometrin turha juoksu

- Ullanjärven ympäijuoksu

- Vanha juoksuvalssi

- Vitalistien pikajuoksu

http://www.yle.fi/aanilevysto/firs2/index.php

Link to comment
Share on other sites

Sain joskus P. Aallolta kasetillisen Sri Chinmoy Marathon-teamin musiikkia. Aivan erityisesti on jäänyt mieleen rempseä kantribiisi "I wanna die with my running shoes on". Sanat oli aivan hykeryttävät, vaikka en muista enää, meninkinä siis se, että juosten hautaan asti. Täytykin kaivaa jostakin esiin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy