Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Mammuttimarssi 24-26.10.2008


TeppoTulppu
 Share

Recommended Posts

  • Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kyseinen tapahtuma kiinnostaisi ja siitä onkin ollut kaverin kanssa puhetta. Osaako joku kertoa, kuinka paljon varusteita mukana tulee/kannattaa kantaa? Onko järjestäjältä tulossa jonkinlainen varustelista siitä, mitä on vähintään oltava mukana vai onko kaikki itsestä kiinni? Ja pitääkö nesteitä myöten kaikki tarvittava olla koko ajan mukana?

Kilpailusta on vaikeaa löytää kovinkaan kattavaa informaatiota mistään, mutta varmasti aiemmin osallistuneet osaavat kertoa kilpailun luonteesta paljon. Olisi mukava, jos joku jaksaisi kirjoittaa kilpailusta jotain tietoja tähän topiciin.

Link to comment
Share on other sites

Kilpailusta on vaikeaa löytää kovinkaan kattavaa informaatiota mistään, mutta varmasti aiemmin osallistuneet osaavat kertoa kilpailun luonteesta paljon. Olisi mukava, jos joku jaksaisi kirjoittaa kilpailusta jotain tietoja tähän topiciin.

Mammuttimarssi 2007 -ketju vastannee aika hyvin kysymyksiisi. Olettaen tapahtuma on pääpiirteittäin saman mallinen kuin viimevuotinenkin.

Link to comment
Share on other sites

Kilpailukutsua on vielä hieman päivitetty, voinee laittaa koko rimpsun tänne. Nyt kun on kovasti käyty polemiikkia osallistumismaksuista, niin kehutaanpa Peräkylän Ponnistusta varsin edullisen (5 euroa) kisan tarjoamisesta. Karttakuluja voi toki vähän tulla päälle...

------------------------------

Mammuttimarssi 2008

(päivitetty 16.7.08) Mammuttimarssi 17-19.10.2008

Kilpailun kuvaus:

Mammuttimarssi on jalan kuljettava karu seikkailukilpailu jossa reitillä tänä vuonna pituutta n. 85km kuljettavaa matkaa. Ratasuunnittelun pääkriteeri oli pehmeiden urien käyttö asumattomilla seuduilla. Umpimetsässä kulkemista ei nyt edellytetä lainkaan. Reitti kulkee sorateitä ja metsäteitä jotka on lähes kaikki ajettavissa 200-kiloisella katumoottoripyörällä. Noin puolen kilometrin pätkä on suon yli vedettyä latupohjaa, johon 200-kiloinen katumoottoripyörä uppoaa hyvin, hyvin syvälle. Asvalttia on n. 10 km välttämättömiä siirtymäosuuksia.

(Mielekäs yösuunnistaminen umpimetsässä edellyttäisi kisan viemistä Kainuun kankaille tai Lapin avotuntureille... Nyt pyrittiin myös välttämään se että kilpailijat joutuisivat harkitsemaan reittien luvallisuutta, esim. pellot, yksityistiet, piha-alueiden lähistöt jne.)

Kilpailu edellyttää osallistujilta perussuunnistustaitoja; so. kykenee navigoimaan 1:50 000 peruskartalle merkittyjä tie/polku-uria pitkin, myös yöllä. Lisäksi vaaditaan perusretkeilytaitoja, kilpailija kantaa oman huoltonsa mukanaan. Myös perinteeksi muodostunut jääkylmä vesistöylitys on luvassa, joten kilpailijoiden survival-tahto pannaan taas näin ja monella muulla tavalla koetukselle!

Paikka:

Kilpailukeskus on Karkkilan 24h ABC-huoltoasema Masuuni, Santasalonkatu 2, 03600 Karkkila, 09 - 224 2600, valtatie 2 varrella Karkkilasta pari kilometriä Helsingin suuntaan.

Reitti on yhden kerran kierrettävä silmukkalenkki, joka käy Räyskälän lentokentän seudulla.

Aikataulu ja ohjelma:

- Kilpailutoimiston avaus, materiaalin jako pe 17.10. 17.00

- Kokoontuminen lähtöön, kilpailunjohtajan puhuttelu pe 17.10. 17.45

- lähtö pe 17.10. 18.00

- tehtävärasti (n. 40km) avoinna la 18.10. 12.00 asti. tästä myöhästyvät katsotaan keskeyttäneiksi

- maali avoinna su 19.10 12.00 asti

Ilmoittautuminen:

Sähköpostilla tai tekstiviestillä Mammutille, kts. yhteystiedot alla. Pyydämme kilpailijoita ilmoittautumaan ennakkoon, ja ilmoittamaan myös mahdollinen peruutus. Ennakkoilmoittautuminen ei ole sitova. Myös paikan päällä voi ilmoittautua mukaan, sillä omalla riskillä että järjestäjillä ei ole tarpeeksi kilpailumateriaalia yms.

Ilmoittautumisessa mukana seuraavat tiedot:

- joukkueen jäsenten nimet, syntymäajat ja matkapuhelinnumerot (jotka mukana kilpailussa)

- sähköpostiosoitteet

- joukkueen nimi, jäsenten mahdolliset taiteilijanimet

Sarjat ja matkat:

- vain yksi sarja kaikille joukkueille

- joukkueessa voi olla yksi tai useampia henkilöitä, aika lasketaan viimeisen kilpailijan saapuessa maaliin

- joukkueessa oltava vähintään yksi täysi-ikäinen, alaikäraja 16v

- osallistumismaksu on 5e per joukkue, käteisellä paikan päällä. tasaraha please.

Pakollinen varustus:

- vähintään yksi toimiva matkapuhelin, jonka numero järjestäjän tiedossa. rastikoodit raportoidaan tekstiviesteillä.

- toimiva kompassi ja reitin kulkemiseen sekä keskeyttämisen jälkeen maastosta poistumiseen riittävä kartasto

Järjestäjän vastuu:

- järjestäjä ei ota vakuutusta kilpailijoille, jokainen osallistuu omalla vastuullaan

- keskeyttäneet vastaavat itse kuljetuksistaan pois maastosta. järjestäjä auttaa mahdollisuuksien mukaan

Kilpailuun valmistautuminen:

Reitti julkaistaan Internetissä muutama päivä ennen kilpailua (+suoraan sähköpostilla ilmoittautuneille).

Reitin julkaisussa hyödynnetään Kansalaisen Karttapaikan linkki-ominaisuutta.

Rastipisteiden (=kontrolli) lisäksi julkaistaan reittipisteitä, jotka ovat järjestäjän vinkkejä, suosituksia kilpailijoille, mutta rastipisteiden välillä joukkueet saavat vapaasti valita reittinsä. Järjestäjän suositusreitti on testattu eli läpikuljettu reitti, suunnistuksellisesti yksinkertaisin ja helpoin, helppokulkuinen ura. Kilpailun ilmoitettu pituus perustuu tähän reittiin. Joukkueiden omaan harkintaan jää siis kuitenkin löytää itse kullekin nopein tai muuten soveltuvin reitti.

Peruskartan hankkimista suositellaan ehdottomasti, mutta periaatteessa kilpailija voi selviytyä tulostamalla Karttapaikasta tarvittavat sivut:

- rastipisteet

- rastivälit

- riittävästi ympäristöä siten että keskeytyksen jälkeen pääsee maastosta pois

HUOM: Vielä kertauksena: Järjestäjä EI jaa karttoja lähdössä, vaan joukkueet vastaavat itse harkintansa mukaan karttojen hankinnasta, ennalta ilmoitetun radan vaatimusten mukaisesti. Joku saattaa tyytyä Karttapaikan tulosteisiin, toinen hankkii lisäksi perinteisen peruskartan, kolmas yrittää pärjätä GPS:n kartastolla.

JÄRJESTÄJÄN SUOSITUS:

- Karttapaikasta ehdottomasti kannattaa tulostaa jopa 1:20 000 karttoja kriittisistä paikoista, eli rastipisteet ja kriittiset reitinvalinnat. Karttapaikassa on enemmän ja uudempaa tietoa kuin painetussa kartassa. nämä tulosteet siis välttämätön ja riittävä kartasto.

- painettu peruskartta kannattaa hankkia yleiskuvan ylläpitämiseksi, siltä varalta että tulosteet hukkuvat tms., ja myös siksi että joiltakin osin Karttapaikka ei ole ajan tasalla vaan painetusta kartasta löytyy uudempi tieto (paradoksaalista, mutta eihän mikään sähköinen palvelu ole täydellinen)

- reitillä yhden rastivälin suositusreitti on suoraan näiden pisteiden välillä kulkeva ura, joka näkyy painetussa kartassa mutta ei Karttapaikassa. tästä välistä annetaan seikkaperäinen ohje reitin yhteydessä, eli tuo ura osoitetaan Karttapaikan linkeillä selvästi niin että ilman painettuakin karttaa tuosta selviää.

- GPS:n käytöstä en näe erityistä hyötyä tässä kisassa

- on turha lähteä kisaan puutteellisella karttamateriaalilla, puhelinluettelosivuilla tms.! siitä seuraa vain turha keskeytys ja paha mieli. muista että ensimmäiset 14h on aitoa yösuunnistusta, jolloin pelkästään tienristeystenkin löytäminen on tavallista vaikeampaa

GPS:n käyttöä ei ole edellisinä vuosina erikseen kielletty eikä kielletä nytkään. (Karttapaikka kertoo koordinaatit). Tarvittava peruskartta on Karkkila 1:50 000 (se missä näkyy Karkkila, Loppi, Räyskälä jne).

Rastit rakennetaan uusimmalla stealth-teknologialla, röntgenkatseen tarjoavia punavihreä-laseja jaetaan kilpailijoille vasta lähtömateriaalina. Eli: Rastipisteet jaetaan etukäteen, mutta rastikoodin saa selville vain lähdössä jaettavan kilpailuohjeen avulla.

Tiedustelut: Kilpailun johtaja Markku.Rehberger (ät) hotmail.com 040xx864xx4592

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Huomio. Mammuttimarssin ajankohtaa on siirretty viikolla eteenpäin, koska lokakuun puolivälissä vesistön ylitys olisi mahdollisesti ollut vielä liian lämmin. Tai sitten jostain muusta syystä. Ohessa Mäkkylän Mammutilta saamani tiedote:

Moron,

sen verran vielä häiritsen tätä kautta että kerron Mammuttimarssin päivämäärän vaihtuneen:

Se tulee olemaan viikoa ensin ilmoitettua myöhemmin eli 24-26.10.

http://www.perakylanponnistus.com/kilpailut/mammuttimarssi2008.php

Vekslaaminen on harmillista mutta aika monesta suunnasta annettiin ymmärtää että 12.10. viikonloppuna on useita isoja tapahtumia, ja viikko sen perään harva lähtee ultramatkalle. Toivomme että tuolta Vantaan maratonilta, Vaarojen maratonilta jne näin saadaan kisaajia mukaan.

Näin myös Kreikan kävijät saavat viikon lisää palautumisaikaa.

Link to comment
Share on other sites

Päätös kisaan osallistumisesta näköjään ratkesi itsestään, kun tapahtumaa siirrettiin. Tuona viikonloppuna olen lomamatkalla jenkkilässä, joten saa jäädä mahdollisesti ensi vuoteen osallistuminen. Toisaalta voi olla parempi, koska polven takia en ole yli kuukauteen juossut, mutta toisaalta harmi, kun vaikutti sopivan seikkailuhenkiseltä tapahtumalta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

No niin. Tästä ei ole enää paluuta eli ilmoittautuminen täältä myös Mammuttimarssiin lähti eilen. Värisevä Liha -niminen joukkue on tällä hetkellä spekulaation jälkeen todettu varsin kovaksi vastustajaksi! Varsinkin kun joukkueen kapteeni uhkasi suorittaa vesistönylityksen ihan vaan munasillaan ja se voi olla hankalaa jos satumme samaan kohtaan vesistöä ja vieläpä samaan aikaankin ja jos vielä sattuu olemaan pilkkopimeääkin...minä kun lupasin ottaa jostakin oksanvarresta apukeppiä mukaan, jolla huitoa haukia tai muita isoja ahvenoita edestä siinä vedessä pulikoidessa...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy