Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Outoja tapahtumia lenkillä...


ela89

Recommended Posts

Lampaat, nuo pörröiset villalangan alkulähteet, alkoivat kiinnostamaan. Löytyykö Vantaalta mistään lammastilaa? Meneekö yhdenkään lammastilan ohi lenkkipolkua?

Jos ei löydy Vantaalta niin täältä löytyy. Ei voi juosta maaseudulla menemättä lammas farmin ohi. Keskimäärin 4000 päätä per farmi.

Tämän aamun lenkillä tein virheen kun rapsutin vastaan tulevaa vuohta sarvien välistä. Pahuksen elukka alkoi tulla peesissä ja parin kilometrin päästä piti viedä se takaisin mistä löysin. Vuohet ovat kivoja lenkkikavereita, hyviä kuuntelijoita eikä väitä vastaan.

Link to comment
Share on other sites

Kesän saavutuksiin kuuluu yksi suoritettu kuntoduathlon pienessä triathlontapahtumassa. Oli hyvin, hyvin raskasta. Ajattelin pyöräillä aerobisen kynnyksen tuntumassa ja juosta sitten rennosti lopuksi. Mutta numerolappu rinnassa aiheutti sen minkä yleensäkin aiheuttaa eli pyöräillessä syke saattoi olla hetken anaerobisen kynnyksen alapuolella alkumatkasta ja juoksu oli sitten alusta asti tuskaisaa vääntämistä.

No, juoksuosuuden puolivälissä näin tiellä vastaantulevan naisen. Jo kaukaa katsoin että onpas iso koira hihnassa. Lähemmäs juostuani koira näytti tosi oudolta. Ihan lähelle päästyäni se näytti vuohelta. Nainen talutti suurta vuohta hihnassa tien pientareella. Auringonpistos alkoi tuntua todennäköiseltä. Muistelin mielessäni , että terveen nuoren (tai keski-ikäisen) näköhallusinaatiot ovat yleensä hyvänlaatuisia eivätkä merkki vakavasta psyykkisestä häiriöstä. Lohduttavaa, yrittäisinkö lisätä vauhtia? Sitten tulin kohdalle ja se hallusinaatio onneksi sanoi BÄÄ.

Lisäsin vauhtia tavoitteena kadota nopeasti horisonttiin. Loppumatka meni hyvin eikä muita outoja näkyjä tullut vastaan.

Link to comment
Share on other sites

Mulla oli kaksi vuohta joiden kanssa käytiin lenkillä. Usein ajettiin rannalle juoksemaan, minä ajoin, äitivuohi etupenkillä ja poikansa takapenkillä kahden koiran kanssa. Ranger katsoi läpi sormien kun mentiin luonnonpuistossa sillä ehdolla että raportoin löytämäni cannabis kasvit viranomaisille. Huumekauppias työkaverini lupasi taas €150/täyspitkä kasvi. Vuohet ja koirat välillä hävisivät puskiin, mutta viheltämällä aina sain ne peesiin. Kotona vuohet piti laittaa kiinni mutta koirat ei koskaan edes omistaneet kaulapantaa tai olisi aidattu rajoittamaan niiden touhuja.

Link to comment
Share on other sites

Olikohan tämä lähelläkään Mikkeli/Mäntyharju/Ristiina -seutua? Vaimoni työkaverilla nimittäin on vuohi lemmikkinä ja lenkkikaverina. Voihan niitä olla muuallakin...

Ei, tämä tapahtui Etelä-Pohjanmaalla. Pahemminkin olisi voinut käydä; tuolla maakunnan pohjoisosissa tuli tuttavalle kerran strutsi vastaan lenkillä. Oli karannut strutsitilalta. Tarina ei kerro, millä se saatiin kiinni ja takaisin pilttuuseen (tai hakaan).

Link to comment
Share on other sites

Minulle tapahtui lenkillä kaksi outoa asiaa pari viikkoa sitten syrjäisellä mökkitiellä Kustavissa samalla lenkillä. 1) Siellä oli toinenkin juoksija! Ei ole tapahtunut koskaan ennen, ja 2) Sain miehen kiinni ja ohitin! Tämäkin aika harvinaista.

Eläimiin siellä törmää usein (hirvi, peura, mäyrä, käärme yms.). Lampaita ei ole sen tien varressa. Päätän raporttini täältä tähän.

Link to comment
Share on other sites

Ei, tämä tapahtui Etelä-Pohjanmaalla. Pahemminkin olisi voinut käydä; tuolla maakunnan pohjoisosissa tuli tuttavalle kerran strutsi vastaan lenkillä. Oli karannut strutsitilalta. Tarina ei kerro, millä se saatiin kiinni ja takaisin pilttuuseen (tai hakaan).

Harmin paikka, olisit nimittäin tavannut samalla entisen maajoukkueurheilijan. Vanha rouva, nimeltään Riitta (nimi julkaistu sen omistajan luvalla) on aikanaan hilpaissut maratonin n. 2.47 ja kuulunut jossain vaiheessa maajoukkueeseen... Siis ei vuohi, vaan sitä lenkillä käyttävä rouva.

Kerroin eilen tästä vuohi-keskustelusta vaimolle ja hän oli kertonut työkaverilleen. Terveisiä vaan kaikille "Riitta en tiedä minäkään minkä sukunimiseltä."

Link to comment
Share on other sites

Joskus Turussa asuneena olen lenkkeillyt Ruissalossa, missä on kanadan ( tai jotain sinne päin ) hanhia aikasta paljon. Kun niillä on pieniä poikasia, niin ne ovat melkoisen agressiivisia otuksia.

Kerran oli nauru kaukana, kun kapealla rantatiellä tulee hyökkäyksiä vasemmalta, oikealta edestä ja takaa. Ilmajoukotkin taisivat osallistua operatioon. Ei auttanut muu kuin huitoa ja hyppiä niistä yli. Muutamalla mustelmalla selvisin, mutta tais jäädä elinikäinen lintukammo!

On ne linnut muutenkin ahdistelleet minua. Kerran pyöräilessä lokki lensi päin näköä ja nykyisellä työmatkalla on fasaani, joka jostain syystä tykkää hyökkäillä aina kun menen ohi... :conf: Kummallista...

Link to comment
Share on other sites

Lähdin yksi hämärä syysaamu lenkille klo 6. Huomasin kotikerrostaloni pihalla kaksi isoa otusta, joita luulin aluksi hevostallilta karanneiski hevosiksi. Vähän hieroin silmiäni... siinä olikin kaksi hirveä.

Kerran näin lenkillä naisen taluttamassa lammasta hihnassa. Espoossa.

Ja kerran joduin kesken lenkin työntämään autoa kun jollain vanhemmanpuoleisella autoilijalla oli hyytynyt auto tielle ja se piti saada siitä vähän sivuun...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Huutelijoita, ja viisastelijoita tulee vastaan silloin tällöin. Nykyään kuuntelen musiikkia niin usein ja niin kovalla, etten huomaa kuin suunliikkeistä vastaantulijan kommentoivan jotakin.

"Kuka sua jahtaa?"

"Vauhtia vauhtia!" ym.

Mitään erityisen outoa en kaiketi ole nähnyt reissuillani.. Joitakin luontoilmiöitä ja hassuja ihmisolentoja vain. Jotka luullessaan olevansa yksin piereskelevät niin lujaa, että housujen luulee halkeavan. Heh!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy