Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Montako maratonia kesässä?


neekerinainen
 Share

Recommended Posts

:hali_knuffl_rein: Montako maratonia kesässä - vuodessa juoksette? Ja mikä on sopiva maratonien välissä oleva lepoaika?

Mulla on aiemmin ollut 2 maratonia kesässä ja välissä 2kk lepo, välillä se on tuntunut liian lyhyeltä mulle..

Tänä vuonna yritän juosta 3 maratonia, ja lyhin palautuminen on "vain" 7vkoa.. Saa nähdä riittääkö se :9999:

Link to comment
Share on other sites

Kesä 2008: 3 takana ja 3 edessä.

Vuosi 2008: 5 takana ja ainakin 5 edessä.

+ puolikkaat ja muut kissanristiäiset, joita ei jaksa edes laskea

Palautumiseen riittää pari viikkoa ja jos ei riitä niin sitten voi välillä juosta myös löysemmällä tavoitteella. Muutaman minuutin hölläys lopussa nopeuttaa palautumista yhtä monella päivällä.

Link to comment
Share on other sites

Takana 25 tänä vuonna ja jokunen edessä - tänä viikonloppuna on suunnitelmissa 2 - perjantai-iltana Varpaisjärvi ja lauantaina Nurmo.

Minulle loppuaika ei ole ratkaiseva vaan kpl-määrä. Noin 30 km jälkeen viimeistään kannattaa alkaa valmistautua seuraavaan maraan ;-)

Juoksetko viikolla ollenkaan, vai lepäätkö vain ennen seuraavan viikonlopun maratonia/maratoneja?

Link to comment
Share on other sites

Tavoite on olla juoksematta 2 päivää viikossa.

Mulla on tavoite juosta kolmena päivänä viikossa:happy0184:

Viime vuonna kuusi (6) maratonia siis ihan harrastelupohjalla. Kaksi viikkoa oli hiukan liian lyhyt palautumisaika. Mutta kolmessa viikossa palautuu täysin tällainen lievä seitenkymppinen hölkkääjäkin. :sad: Nuoret miehet tietenkin nopeammin.

Tänä vuonna vasta yksi maratoni takana. Ja siitä harvinainen tilanne moneen vuoteen, etten ole ilmoittautunut yhdellekään. Mutta eiköhän pari-kolme tule juostua loppuvuoden aikana.

Link to comment
Share on other sites

Esan on kyllä aika sissi:)

Ajattelin juosta ensi vuonna (2009) 30 maratonia kun täytän samaisena vuonna 30. Aikatavoitteena on hilpaista kaikki alle 3 h. Jos vaan terveenä pysyn niin tavoite on realistinen. Niin ja tuohan alkaa jo kuormittamaan kukkaroakin... ei perskules, sitähän pitää alkaa laittamaan jo rahaa säästöön, jotta tuo on mahdollista. Oletko Esan voittanut Lotossa? millä vuosibudjetilla sun kausi menee? Laskeskelin että siinä taitaa mennä tonni poikineen, kun mukaan laskee 50 kisaa matkusteluineen päivineen.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä se kukkaroa kuormittaa - minulla on usein vielä vaimo mukana ja yövytään hotellissa. Tänäänkin lähdetään Varpaijärvelle ja yöllä pääsee hotelliin nukkumaan n. klo 2 maran jälkeen. Sitten ylös 5.30 ja keula kohti Nurmoa. Lauantai-iltana ollaan taas kotona varmaan ennen puoliyötä.

Homma onnistuu, koska rahaa ei tarvitse käyttää mihinkään epäoleelliseen;-)

Tosin taloudellinen tilanteeni on nyt viidenkympin jälkeen selvästi parempi kuin 20 vuotta sitten, jolloin asuntovelka oli uusi ja lapset pieniä. Nyt on enää viimeinen kotona ja satsaus itseeni mahdollista.

Raha on kiertämään tarkoitettu - kuten jalatkin.

Link to comment
Share on other sites

Jos kesäkuukausiksi lasketaan kesä-elokuu niin saldo toistaiseksi 0, HCM harkinnassa. Kauden aikana (tammi-loka) saldo 1, kokonaismääräksi muodostunee 2 tai 3. Täysivauhtisen puolikkaan pystyn juoksemaan kolmen viikon välein, mutta maraton on ainakin nykykuntoisena sen verran kova ponnistus että vaatii pidemmän palautumisen. Hölkkäasenteella kulkisi toki useammin, mutta se taas ei tunnu omalta jutulta.

-gs

Link to comment
Share on other sites

Kukkaropuolesta konkretiaa - kahden maran putki takana - Varpaisjärvi ja Nurmo. Järvenpäässä asuvana ajoa tuli yli 1000 km (= n. 130 EUR bensoihin). Hotelliyö 75 EUR. Osallistumismaksut ennakkoon olivat 22 + 30 = 52 EUR. Syömässäkin piti matkalla käydä, mutta ei kai niitä lasketa - pitäähän kotonakin syötä.

Yhteensä viikonloppu siis 257 EUR.

Ensi viikonloppuna Rovaniemi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy