Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Jesper Olsen Worldrun II Suomessa - Juokse Jesperin kanssa!


corner
 Share

Recommended Posts

Jesper Olsen kutsuu kaikki suomalaiset juoksuharrastajat mukaan World Runille. Mukaan voi tulla lyhyelle pätkälle tai vaikka useammalla päiväetapille. Jesper ja muut worldrunilaiset haluavat mielellään tutustua suomalaiseen elämään ja suomalaisiin juoksijoihin, ja kevyttä 6.00 – 6.30 min/km vauhtia hölkötellessä on mukava vaihtaa ajatuksia. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä itse osallistumaan World Run II:een ja päästä samalla jututtamaan miestä joka on jo kertaalleen kiertänyt maapallon juosten. Jos haluat vähän perusteellisemman selvityksen siitä minkälaista oli juosta vaikkapa Vaalimaalta Vladivostokiin, niin varaudu juoksemaan Jesperin mukana toinenkin päivä!

World Run organisaatio ottaa myös mielellään vastaan apua, mutta hyvä uutinen on se että emme ole keräämässä rahaa! Toivomme että sepottajien syvistä riveistä löytyisi asiantuntemusta ja apua reitin yksityiskohtien, huollon ja majoituksen järjestämiseen liittyvissä asioissa.

Juoksureitti on Jesperin itse suunnittelema, ja tärkein suunnittelutyökalu on ollut Google maps. Niinpä juoksureitit ja etappien päätepisteet voivat olla majoittumis/leiriytymismahdollisuuksien ja huollon kannalta huonoissa paikoissa, mutta tarpeen mukaan niitä voidaan hienosäätää järkevämmiksi. Tiedot edullisista (tai ilmaisista) majoittumismahdollisuuksista otetaan myös mielellään vastaan.

World Runilla on käytössä Pyroll Groupin järjestämä tila-auto, mutta autolle ei ole vielä olemassa kuljettajia. Ihanteellinen tilanne olisi, jos löytyisi 2-3 juoksijan porukoita, jotka liittyisivät World Runin mukaan vaikka parin etapin ajaksi, niin että yksi vierailija ajaisi huoltoautoa ja muu(t) juoksisivat Jesperin porukan mukana. Kuljettajan vaihtojahan voi tehdä useamman kerran päivässä jos World Runin päiväetapit tuntuvat liian pitkiltä.

Reitin varrella olevia kuntia, kyläyhdistyksiä, urheiluseuroja ja muita vastaavia yhteisöjä voisi myös informoida tulossa olevasta World Runista. Jos sinulla on kontakteja tai mitään käyttökelpoista tietoa tällaisista yhteisöistä, kanna kortesi kekoon! Voit itse jakaa tietoa World Runista heille, tai antaa meille organisaattoreille vinkin ketä kannattaa häiritä. Jos sinulla on aikaa ja mahdollisuus osallistua näiden asioiden koordinoimiseen, niin sellainenkin apu olisi tervetullutta.

World Run II saapuu Suomeen 10 päivän kuluttua, eli aikaa on vähän ja kesälomien takia kaikenlainen organiseeraaminen on vaikeaa, jos ei suorastaan mahdotonta. Valitettavasti tilanne selvisi meille vasta juhannuksen aikoihin, joten tehdään vain se mihin pystytään, enempää ei voi vaatia.

Tämä on projektin tilanne tällä hetkellä, kirjoittelemme tänne foorumiin lisää sitä mukaa kun asiat edistyy. Jo etukäteen aktiivisesta yhteistyöstä kiittäen

Esa Nurkka

Endurance

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 36
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hienoa että juoksuseuraa ja muuta apua alkaa löytyä, kiitokset kaikille tähän asti ilmoittautuneille! Laitakaa vaan edelleen tarjouksia, ehdotuksia, vinkkejä ja näkemyksiä a.o. etappien kohdalle, niin voimme niiden pohjalta aloittaa konkreettisemman organisoinnin ja hienosäädön ensi viikon alkupäivinä.

Etappien päätepisteinä olevat mystiset paikannimet taitavat tosiaan olla Google Mapsista löytyviä tosi pieniä paikkoja tai tiloja, kuten Eskon salapoliisityö "Tapaus Kaarelan" kohdalla osoitti. Ensi viikon aikana yritämme ratkaista nämä mysteerit ja samalla selvittää onko juoksureittiin syytä tehdä suurempia muutoksia esimerkiksi Oulun kohdalla. Tavoitteena voisimme pitää että mahdolliset reittimuutokset ja etappien pituuksien/taukopaikkojen hienosäädöt olisivat valmiina ensi viikon loppuun mennessä. Näin Jesper saisi ennen 1.7. Nordkapissa tapahtuvaa juoksun starttia printattua päivitetyn suunnitelman Suomen osuudesta. World Run II:n startti Nordkapista tulee olemaan kohtuullisen iso mediatapahtuma, "Norjan YLE" eli NRK on paikalla tekemässä TV-reportaasia.

World Run II Suomen projektiorganiosaatio on vapaamuotoinen mutta epämääräinen otus, joka toimii ainakin tässä vaiheessa enimmäkseen täällä Juoksufoorumissa Sepon suojeluksessa, tulevina viikkoina toki suuri osa meistä jalkautuu jossain vaiheessa tienpäällekin. Jos sinulla on aikaa, kiinnostusta ja/tai kykyjä osallistua näiden asioiden säätämiseen, niin laita sähköpostia osoitteeseen worldrun@endurance.fi, yhden yksittäisen etapinkin hyvä hallinta on riittävä peruste ilmoittatua! Organisaation käytössä on täällä forumilla erillinen (suljettu) alue, jossa voimme säätää etappeja ja majoituksia koskevia suunnitelmia ja sovittuja asioita sellaiseen muotoon, missä voimme välittää ne Jesperille tien päälle.

Oulun seudun reiteistä mainittakoon, että Limingalla asusteleva Eppu Lumme on luvannut osallistua reitin miettimiseen ja muuhun organiseeraamiseen. Eppu varmasti palaa täähän asiaan ensi viikollaa, kunhan on ensin saanut juostua Lapland Ultran.

Tällä hetkellä olisi erityistä sosiaalista tilausta aivan pohjoisimman Suomen tuntemukselle ja kontakteille, World Runin ensimmäisten Suomen osuuksien suhteen on vielä paljon kysymysmerkkejä. Jos jostain löytyisi vapaaehtoinen autonkuljettaja jolle sopisi ajella huoltoautoa useamman etapin verran Lapin hienoissa maisemissa, niin siitä olisimme kaikki aivan äärimmäisen onnellisia. Siinä olisi vaikkapa jollekin toimittajalle ainutlaatuinen tilaisuus tehdä samalla juttu siitä miltä näyttää ja tuntuu viikko maapallonkiertäjän matkassa!

Link to comment
Share on other sites

Joo hieno ois osallistua. Sattuu just sopivasti loma aikaanki. pitää osallistu mahdollisuuksien mukaan.

J_P_K, kun sulla alkaa suunnitelmat yhtään hahmottua niin laita kommenttia tuonne etappikohtaisille osastoille. Ja jos sulla olisi mahdollisuus ja kiinnostusta osallistua projektiin myös huoltoauton kuljettajana jonkin verran, niin sellainen apu olisi tosi hienoa. Toki pelkkä juoksuun osallistuminenkin on hyvä asia, ja jos löydämme jostain huoltoautolle kuljettajan koko matkaksi, niin sitten voimme lopettaa kuljettaja-asioilla stressaamisen saman tien!

Taisin tästä jo kertaallen kirjoittaakin, mutta otetaanpa uusiksi. Erittäin toimiva ratkaisu voisi olla sellainen, jossa 2-3 juoksijaa voisi osallistua juoksuun muutaman päivän ajan. Yksi juoksijoista voisi ajaa huoltoautoa, ja tilanteen mukaan kuskia voi vaihtaa kesken etapinkin, näin päivittäisiä juoksumatkoja voi säätää tuntuman mukaan pidemmiksi tai lyhemmiksi.

Link to comment
Share on other sites

No jaa,

salapoliisityötä saa tehdä siinäkin, kun selvittää paikat Kitula ja Pohjola Jyväskylän ja Lahden välillä, mutta sieltä Päijänteen itäpuolelta ne löytyvät. Eikös se ole osin Päijät-Hämettä?

Itse mietin sitä, että miten voisin viedä auton tuonne Karigasniemen paikkeille. Ei se etäisyys ole suurin ongelma, vaimon ja lasten suunnitelmat yhdessäolosta ovat. Olen ottanut asian omaksi tavoitteeksi + 2-3 päivän ajo sielläpäin mukana, mutta Inarista etelään pitäisi saada jo joku muu kuski, ettei tarvii ajaa autoa Ivalon kentälle odottamaan. Tai jos joku ajaisi auton Rovaniemeltä tai Sodankylästä takaisin pohjoiseen, kun joudun itse lähtemään etelään.

Link to comment
Share on other sites

No jaa,

salapoliisityötä saa tehdä siinäkin, kun selvittää paikat Kitula ja Pohjola Jyväskylän ja Lahden välillä, mutta sieltä Päijänteen itäpuolelta ne löytyvät. Eikös se ole osin Päijät-Hämettä?

No näinhän se on. Tosin toki olisin voinut hieman tarkentaa, että alle 50 km Tampereesta voisi osua rajoihin, kun lomat on jo lusittu silloin. Nimimerkillä huomenna eka lomanjälkeinen työpäivä.

Link to comment
Share on other sites

Yksi mahdollisuus traderille voisi olla osallistua juoksuun viimeisien osuuksien aikana Helsinki-Turku välillä, tosin matkaa kertyisi Nokialta jonkin verran yli 50 km. Mutta pieniähän nämä välimatkat ovat Jesperin urakkaan verrattuna!

www.worldrun.org sivu on tosiaan nurin tällä hetkellä, webmaster Kasper puuhastelee todennäköisesti juoksun GPS-seurantaan liittyvien asioiden parissa ja on bittejä vääntäessään joutunut pistämään sivun pimeäksi. Toivottavasti saavat tekniikan pelaamaan.

Link to comment
Share on other sites

Olisi mielenkiintoista juosta pätkä Jesperin kanssa. Olemme perheen kanssa sopivasti menossa mökille Pohjois-Norjaan 5-6.7. Onko tieto Norjan puolen reitistä?

Täältä löytyvät Norjankin etapit: http://www.worldrun.org/route.pdf

On tosin mahdollista että reittiin ja etappeihin on tullut muutoksia, mutta juoksun lähdettyä liikkeelle ensi tiistaina pitäisi www.worldrun.org sivulle tulla ymmärtääkseni reaaliaikainen GPS-seuranta ja päivittäiset kommentit joista varmaan selviää seuraavankin päivän suunnitelma.

Link to comment
Share on other sites

Projekti etenee ja karavaani kulkee, ainakin huomenna kun Jesper, Sarah, Peter ja Irma starttaavat Nordkapista. Mukavasti on saatu projektia eteenpäin, mutta vielä löytyy avoimia asioita. Napapiirin pohjoispuoliset asiat ovat nyt kiireisimmät, koska Jesper joukkoineen juoksee siellä jo ensi viikon tiistaista alkaen.

Tässä ainutlaatuinen tarjous: Jos et tiedä mitä tekisit ensi viikolla, lähde Lappiin juoksemaan ja osallistumaan huoltoauton kuljettamiseen! Pyroll Groupin järjestämä tila-auto starttaa Pyhtäältä kohti Karigasniemeä ensi sunnuntaina, ja sillä kyydillä pääset ottamaan vastaan Jesperin joukkuetta Norjan rajalle. Kyytiin voi hypätä matkan varreltakin, jos voit lupautua vaikkapa viikoksi retkelle mukaan, niin siinä tapauksessa auto voi tehdä isommankin koukkauksen saadakseen sinut kyytiin. Paluumatkaa Lapista emme voi sponsoroida erikseen, mutta julkisten kulkuvälineiden lisäksi hyvä vaihtoehto on juosta koko matkan! Lisätietoa osoitteesta worldrun@endurance.fi.

Organisointipuolelle tarvittaisiin vielä lisää paikallistuntemusta. Tässä esimerkkinä Hatapalle hahmoteltu toimenkuva: Jyväskylää edeltävät ja seuraavat (noin) kaksi etappia, näiltä osuuksilta suunnistusohjeet (mahdolliset eksymiskohdat, kevyenliikenteenväylät, hyvät taukopaikat n. 10 km välein, etapin päätöspisteet y.m.) ja muut merkillepantavat asiat. Lehdistöä ja muuta mediaa sopii myös informoida harkinnan mukaan, ja urheiluseuroja y.m. saa värvätä talkoisiin mukaan. Olisi myös hyvä saada nuotteihin etukäteen tietoa tien laadusta, mäkisyydestä ja muista asioista, joita Jesper ei Google Mapsia selatessaan voinut ottaa huomioon. Tietysti uskomme että Jesperillä on suomalaisia juoksijoita oppainaan koko matkan ajan, mutta heilläkin pitää tietysti olla nuotit tiedossa.

Jyväskylän seudun lisäksi reitin loppupätkä Helsingistä Turkuun on hyvin hallinnassa, mutta paljon on vielä alueita kattamatta. Esimerkiksi Rovaniemi, Pihtipudas, Lahti ja Porvoo asiantuntemusta kaivattaisiin! Tietysti myös Inari-Ivalo-Sodankylä alueet ovat vielä vaiheessa, mutta siellä ei taida olla reitinvalintojen kanssa paljoa valinnanvaraa.

Majoitustarjouksia ja vinkkejä edukkaista maatilamajoituksista tms otetaan edelleen vastaan.

Tässä lopuksi Jesperin tuore raportti World Run II:n kotisivulta.

News 2008-06-30:

Latest TEST report from the runners:

Distance today: 0.0 km (Accumulated: 119.0 km)

Elapsed time: 00:00:00

22hours to the start ! :-) Sarah from Australia is out on her 2. training of today (she runs approx. 40-60k/day); my two excellent Norwegian helpers Erik and Geir arrived yesterday (after a 2day drive !) and are resting now; Peter Rietveld from Holland and his girlfriend and supporter Irma will arrive tonight by local airplane together w. danish "tv2 sport" /television; Im sitting on a mountain top thinking about the run and enjoying my restday :-) Hopefully the last restday in about 800 days if everything goes well. But we'll have to take it day by day and km by km. And enjoy the local cultures & nature ! Up here the barren but beautifull arctic nature rules. Even our first 'easy' stages of 30-40km before setteling on 50km averages can turn hard in a second. The steep mountain roads, the narrow tunnels and the changing weather..: There are allready some pictures via our live-map: just click on the LifePilot link below, log in (register) and they will be at the meny ! With best wishes of enjoyable running :-) jesper and Sarah

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy