Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Jesper Olsen Worldrun II Suomessa - 8.8.2008 Salo - Turku 56 km


Seppo
 Share

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Olen agitoinut Turun Urheiluliittoa mukaan projektiin. Toiminnanjohtajansa lupasi alustavasti järjestää seurasta kanssajuoksijoita, näkyvyyttä Turun päähän ymv. Corner asiaa enemmän tuntevana jatkotyöstänee asiaa hänen kanssaan; itsekin olen toki käytettävissä avuksi.

Alunperin oli tarkoitus osallistua tälle etapille, mutta lomat pidetty ja tiukasti töitä tekemässä täällä Ruotsin länsirannikolla....

Hienoa että kuitenkin tälläkin osuudella näyttäis apua löytyvän Jesperille...

Tämä juoksuhan päättää Suomen osuuden joten luulisi "medianäkyvyyttäkin" löytyvän...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kun nyt näyttää siltä, että toimin viimeisen etapin huoltoauton kuljettajana, niin laitan tähän tiedoksi numeroni esim. ko. päivän aikaisia tiedusteluja varten (missä mennään, mistä kannattaa tulla mukaan..., SMS suositeltavampi ennen pe)

gsm 040-5168158

Link to comment
Share on other sites

Lähtö Salosta Turkuun tapahtuu Halikosta kello 8.30. Paikka on Halikon Asemanseudulla Vanhan Turuntien (2351) ja Mustamäentien risteys, lähellä rautatietä. Siten torstaina on juostu noin 7 km seuraavankin päivän osuutta ja matkaa on jäljellä n. 50 km Turkuun. Arvioin, että Turkuun saavutaan joskus kahden maissa tai hieman jälkeen.

Linkki lähtöpaikan karttatietoihin:

http://opaskartta.turku.fi/Web/Default.aspx?layers=Opaskartta&cp=100536,112448&z=8&language=fin

Link to comment
Share on other sites

Hiukan sateisissa merkeissä starttasi Sarahin ja Jesperin viimeinen päivä Suomessa. Lämpötila oli onneksi sen verran korkea, ettei juostessa tullut vilu. Lähtöpaikalle Halikkoon oli saapunut ilahduttava määrä juoksijoita, mm. Hietsu, X-Caliber, Aimo K., Spartathlon -kävijä Veikko S. sekä pari muuta paikallista juoksijaa. Itse jouduin tyytymään tunnin lenkkiin jotta ehdin takaisin töihin. Kiitokset juoksuseurasta ja Erektorillle paluukyydistä lähtöpaikalle.

Link to comment
Share on other sites

Huh, mikä päivä.

Aamulla startattiin eilisen etapin maalipaikalta Halikosta n. klo 8.40 kohti Turkua. Mukana oli ilahduttavan runsaasti saattajia, kuten mw jo totesikin. Sää oli sateinen, mutta ei onneksi tolkuttoman kylmä.

Paimiossa joukkoon liittyi vielä orteju ja muutama muukin juoksija liittyi joukkoon Turkua lähestyttäessä. Loppumatkasta saattajia oli muistaakseni kahdeksan. Sateisesta ja koleasta säästä johtuen tauot venyivät varsin pitkiksi, joten ennakkoon suunnitellun aikataulun sai heittää romukoppaan jo alkumatkasta.

Turkuun ja Paavo Nurmen patsaalle saavuttiin hieman klo 14.30 jälkeen ja patsaalta matkaa jatkettaessa paljastettiin Jesperille ja Sarahille ylimääräinen reittimuutos: sataman sijasta juostaisiin ensin runsaan kilometrin lisälenkki, joka suuntautuisi Paavo Nurmen kotitalolle, jossa Turun Urheiluliiton edustaja esittelisi Jesperille nykyisin museona toimivaa asuntoa. Jesper ei pistänyt reittimuutosta pahakseen ja suuren idolinsa kotona Jesper oli kuin pikkupoika karkkikaupassa. Ja ne karkit - varsinkin suklaa - Jesperille maistuvatkin pitkin päivää.

Museolta matka jatkui kohti satamaa, josta edelleen meille suihkuun ja saunaan. Hietsun kanssa saunottiin Jesper niin uuvuksiin, että pienen iltapalan jälkeen hän vetäytyi hetkeksi lepäämään. Puoli kahdeksan maissa herättelin maailmankiertäjät ja oli aika ryhtyä pakkaamaan tavaroita laivamatkaa varten.

Hetken aikaa näytti siltä, että ehtiminen klo 21 starttaavaan laivaan olisi suoranainen ihme, mutta yllättävän nopeasti Jesper & Sarah saivat tavaransa pakattua ja lajiteltua. Matkalla satamaan he kertoivat tapaavansa huomenna Ruotsissa Christian Ritellan, joten toivottavasti myös naapurimaan ultraajat ovat suunnitelleet jotain maailmankiertäjien matkan helpottamiseksi.

Jesper & Sarah kiittelivät illan aikana lukemattomia kertoja suomalaisia juoksuharrastajia kaikesta saamastaan tuesta WorldRunin Suomen osuuden aikana. Jopa Viking Linen terminaalin check-in -virkailija tiesi välittömästi keitä he ovat.

Erityiskiitokset luonnollisesti Suomen osuuden pääkoordinaattori cornerille ja WorldRunia todella hienosti avustaneelle Reino Uusitalolle. Unohtamatta lukemattomia muita matkan varrella avustaneita, joiden kaikkien luetteleminen tässä olisi täysin mahdotonta.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

huh joo, kiitos kaikille juoksijoille ja huollolle, ikimuistoinen päivähän tuosta tuli.

Nyt sitten world runin seuraaminen jatkuu netissä, toivottavasti päivitykset pelaavat.

Itsellä eka pitkä lenkki (taisi olla jotain 28-30km) ja kyllä tuntui levänneissä nivelissä ja oli itsekin pakko ottaa pikku tirsat suihkun ja syömisen jälkeen.

Ihania ihmisiä nuo maailmankiertäjät ja vaikka tykkäsivätkin seurasta ja jutustella ummet ja lammet niin uskon että he nauttivat vielä enemmän juoksemisesta yksin?... joteknin Sarah ainakin tuntui väistelevän mielellään julkisuutta ja kameraa ja keskusteluni hänen kanssaan paljasti myös että hänen onnellisimmat hetkensä hän viettää pitkällä juoksulla ollen lähinnä meditatiivisessa olotilassa. Onnea ja voimia heille seikkailuunsa.

Link to comment
Share on other sites

Päivä oli todellakin hieno ja Sarah ja Jesper todellisia symppiksiä. Paljon myötätuulta ja muutenkin sopivaa juoksusäätä loppuseikkailun ajaksi! Tuolla supliikilla ja positiivisuudella pärjätään varmasti Sudanissakin.

Reippailun kruunasi X-Caliberin maailmanmatkailijoille tarjoama sauna, josta pääsin siipeilijänä nauttimaan kun kotisuihkuun oli hieman enemmän matkaa, kiitokset! Jesperillä riitti energiaa kertoa juoksukokemuksistaan myös saunan lauteilla. Olikin muuten kiintoisaa kuultavaa. Tämmöisistä hetkistä saa ihan kuka tahansa hölkkäilijä motivaatiota omiin tekemisiinsä.

Porukkaa oli oikein kivasti, mukava oli matkaa taittaa kanssanne. Kiitokset myös päivän mainiolle huoltopäällikölle hempille, joka hoksasi pelastaa autoon unohtuneen, uskollisesti palvelleen tuulitakin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy