Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Jesper Olsen Worldrun II Suomessa - 2.8.2008 Lahti - Pukkila 40 km


Seppo
 Share

Recommended Posts

  • 5 weeks later...

Sarah ja Jespe pääsivät ehjänä Pukkilaan. Lopullinen matka oli 48,8km, alkoi 8.30 ja finaali 14.20. Puolen välin jälkeen Sarahin jalka oli hiukan pipi, mutta kokeneena ultraajana sai paikat toimimaan.

Lahdesta meitä talkoojuoksijoita oli viisi Orimattilaan ja siitä loppuun neljä. Saimme hyvät kilometrit ja kivat keskustelut niin Jesperin että myös sarahin kanssa!

Oli etuoikeus saada majoittaa heidät ja nauttia seurasta koko illan.

Pukkilassakin on kotimajoitus, tosin ei juoksijaperheessä.

Link to comment
Share on other sites

Sellainen tarkennus vielä, että Jesper ja Sarah eivät ole pariskunta. Siis vaikka voivat majoittua samaan huoneeseen. Kotiruoka kelpaa hyvin, Sarahille kasvista.

Lahdessa vietimme WR2:n 1kk synttäreitä iltajätskin kera. Sarah ja Jesper puhalsivat yhden kynttilän sammuksiin tapahtuman johdosta.

ps. Majoittajan kannattaa herätä aikaisin, niin voi kuulla Sarahin kaunista lauluääntä kun hän aamumeditoi.

Link to comment
Share on other sites

Tässä eilinen kirjaukseni lenkkivihkoon (http://www.lenkkivihko.fi/lasse_hurmalainen/ultrajuoksu_maailmanymp%C3%A4rijuoksijoiden_seurassa): "Jesper Olsen ja Sarah Barnett aloittivat kuukausi sitten urakkansa juosta maailman ympäri (40 000 km 3 vuodessa) ja tänään heidän reittinsä kulki Lahdesta Pukkilaan. En voinut jättää mahtavaa tilaisuutta käyttämättä ja juoksin muutaman muun ystäväni kanssa heidän seurassaan.

Ilma oli erittäin kaunis ja juuri sopivan lämmin, joten mikäs meidän oli juostessa. Huoltoautot tarjosivat n. puolen tunnin välein juomat, geelit yms. joten energioden kanssa ei ollut ongelmia. Itsellä sitävastoin oli hieman huolia aluksi vasemman lonkan koukistajan ja n. 15 km:n jälkeen vasemman polven ulkosyrjän kanssa. Loppuun asti kuitenkin juoksin ja lopuksi heitin pienen ekstralenkinkin, joten 51 km tuli täyteen, Jesperille ja Sarahille kaiketi n. 49 km. Heillä painoi jaloissa vielä eilinen 74 km, Sysmästä Lahteen. Ystävilleni kertyi n. 30-40 km eripituisina pätkinä, he vuorottelivat toisen huoltoauton ajoa.

Kaiken kaikkiaan aivan fantastinen kokemus, sain paljon tukea Jesperiltä aikomukseeni juosta jonain päivänä 100 km. Sarahin kanssa juttelin vähemmän, hän kun haluaa juosta enemmän itsekseen, "omassa maailmassaan".

Kertoivat muuten suomalaisten olevan aivan poikkeuksellinen kansa vieraanvaraisuuden ja ystavällisyyden kanssa. Täällä saa majapaikan helposti ja sellaista huolenpitoa, jota ei ihan heti muualla tapaa. Hyvä suomalaiset! "

Nyt seuraavana päivänä jalat on tietysti vähän väsyneet mutta eniten huolettaa vasen polvi. Ehtiikö "juoksijan polvi" parantua kahden viikon päästä juostavaan Helsinki City Marathoniin, se jää nähtäväksi. Joka tapauksessa eilinen vahvisti sen, että olen valmis kokeilemaan satasta vaikka heti, kun vaan saan tuon polven paremmaksi. Niken Air Pegasukset eivät ilmeiseti sovi minulle täysin, koska samoja polviongelmia oli myös kolme viikoa sitten juostessani maratonin.

Taidan kokeilla muita kenkiä ensi kerralla, onhan niitä tuolla nurkissa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Korjasin "apujuoksijoiden" kilometrejä oikeaksi.

Itsellä meni aikaa suurinpiirtein 4.55-5 tuntia (?) siihen 51 kilometriin, Jesper kellotti itselleen ajan 4.40 (n. 49km). Aika haipakkaa menoa Jesper ja Sarah painelevat siis (alle 6min/ km) ja vielä joka ikinen päivä! Uskomattomia Duracell -pupuja ;)

Täällä on joitakin kuvia etapin alkupuoliskolta, lisää kuvia on myöhemmin tiedossa: http://picasaweb.google.fi/lasse.hurmalainen/WorldRun2

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy