Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Sunnuntai 8.6.2008


Liikkuja
 Share

Recommended Posts

Aiemmin juostu uusilla NewBalanceilla 30 km, ja nyt 20 km, eli yhteensä 50 kilsaa. Eivät tässä vaiheessa tunnu ollenkaan hyviltä tossuilta; polvissa alkaa tuntua kipuja jo 9 kilsan kohdalla, kun normaalisti uusilla tossuilla kivut tulevat tuossa 12-13 km kohdalla. En ainakaan Forssan Suvi-illan kympille vielä noita kenkiä kelpuuta. Voi olla, että tuli kolmas vikaostos peräkkäin! Lopetan tossujen oston ja siirryn halpatossuihin, kun ei noista kalleista tossuista ole mihinkään!

Edellisestä lenkistä oli peräti 2 viikkoa (Naisten Kymppi kisa), joten liekö se syy, miksi sykemittari oikutteli? Nimittäin ihan alussa näyttö himmeni täysin, että oli vaikea nähdä mitään lukuja. Mietin jo, että pitääkö viedä huoltoon tai jotain, niin sitten noin 45 minuutin jälkeen valo taas syttyi näyttöön. Outoa.

Oli aika tuskaista meno tänään, johtuen varmaan helteestä ja pitkästä tauosta. Laitoin vielä lyhythihaisen teknisen paidan shortsien kanssa, vaikka hyvin olisi pärjännyt hihattomalla topilla. Juotavaa otin varovasti, kun sain juosta pissalla peräti 4 kertaa tämän lenkin aikana!

Link to comment
Share on other sites

Oli tarkoitus lähteä juoksemaan 20 kilsan pk-lenkuraa. Sovittiin LI:n kanssa, että lähden noin 10 minsaa hänen jälkeensä, niin voimme molemmat edetä about sitä omaa pk-vauhtia ekan kympin. Toisella kiekalla sitten yhtä matkaa viimeistään siis. No kävi niin, että mulla meni vetustellessa sen verran, että LI sai 17 minsan kaulan. Tiesin, että pitäis lähtee juoksemaan jo suhteellisen reippaasti, että saavuttaisin ennen toista kiekkaa. Lähdin siis 6 minsan vauhdilla, ja eka kymppi meni noin 59 minsaan. Sykkeet paineli 145-150 välissä. Jalat toimi kuitenkin ihan hyvin. Hiukan oikean jalan ITB ja lonkan koukistajat + ulommainen reisilihas oli kireänä. Ei yllätä, tuo oli tiedossa. No toisen kiekan alussa en vielä nähnyt LI:aa. Noin 11 km:n kohdalla näin eka kerran vilauksen n. 300 metrin päästä hänestä, ja kävelin pitkän ylämäen tietoisena jo näköhavainnosta. Venyttelin samalla noita kireitä lihaksia hetken. Aloin muutenkin passailemaan vauhtia lähemmäs sitä oikeaa pk-vauhtia. Saavutin hänet sitten noin. 13.5 km:n kohdalla (kävin välillä pienemmällä hädällä pusikossa). Siitä sitten juostiin jo hieman hitaammin, ja LI harmitteli kenkiään. Eivät kuulemma sovi sittenkään. Tiedän tunteen - juoksin itse 3 vuotta pronaatiotossuilla, vaikka olisi pitänyt hölkkäillä neutraaleilla tossuilla.

Juoksu kulki hyvin, ja polvetkin tuntui kestävän, vaikka pientä jomotusta olikin. Eilinen kuntosali "painoi" hieman kuitenkin, muttei estänyt kevyttä hölkkää. Juostiin LI:n kanssa tuonne 20 kilsan tuntumaan, ja päätin itse jatkaa vielä 2 kilsan lisälenkille, vaikka ohjelman mukaan tänään oli 20 kilsan lenkura. Ensi viikolla kuitenkin kevennän huomattavasti Forssan kympin takia, joten siksi vähän pidempi lenkura tänään. Muutenkin teen hieman oman virityksen mukaan ensi viikolla treenit unohtaen itse ohjelman. Nyt sitten saunaan palauttelemaan lihaksia :)

22 km / 2:25:40 / 6:37 min/km / avg. 140

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy