Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Veto: JH vs Maileri


Maileri
 Share

Kumpi voittaa?  

108 ääntä

 1. 1. Kumpi voittaa?

  • JH
   55
  • Maileri
   55


Recommended Posts

(31.12.2007)

Veto 800 m:n kuninkuudesta

Osapuolet: JH ja Maileri

Taustaa: Viime kesänä oli leikkimielinen kisailu siitä, kummalla on kauden päätteeksi kovempi noteeraus 800m:n matkalla. Tilanne nyt vuoden lopulla on JH:n hyväksi murskaava 2.03,74 - 2.08,41. Tässä siis ei (onneksi) ollut mitään panosta, mutta tulevalla kaudella vastaava kisailu muuttuu astetta vakavammaksi.

Säännöt:

- Veto on voimassa 1.1.2008 - 31.10.2008 eli tulos on tehtävä ko. aikavälillä. Vedon voittaa se, kummalla on parempi tulos kilpailukauden päätteeksi 31.10.2008.

- Tulos pitää tehdä virallisessa kilpailussa joko hallissa tai radalla. Omat kellotukset eivät siis käy.

- Hävinnyt osapuoli joutuu suostumaan 8 tunnin siivouspalveluun, esimerkiksi auttamaan palstalaisia joulusiivouksessa. Voittanut osapuoli voi myydä, huutokaupata, tarjota tai käyttää itse hävinneen osapuolen siivouspalveluita. Siivous tulee tehdä kilpailuasussa ja esiliina päällä. Voittanut osapuoli saa pitää myynnistä tai huutokaupasta tulleet voitot itsellään. Voittanut osapuoli on velvoitettu järjestämään siivoojalle autokuljetuksen mikäli siivottavia kohteita on useampia.

- Hävinnut osapuoli ottaa nickiinsä Ultra-etuliitteen eli Ultra-Maileri tai Ultra-JH.

- Hävinnyt osapuoli haluaa liittyä Endurancen kannattajajäseneksi.

Epävirallista spekulointia: JH on jo aikaa sitten osoittanut nopeutensa lyhyellä matkalla, mutta tänään JH antoi esimakua siitä, että myös kestävyyspuolelta löytyy jotain. Viime kaudella Maileri hallitsi matkoja > 800m ja JH 800m ja sitä lyhyempiä. Toisin sanoen JH:n valtti on ollut nopeus ja nopeuskestävyys, Mailerin maksimikestävyys. JH pääsi viime kaudella 2.03 erittäin pienellä harjoittelulla ja kuvittelee, että potentiaalia on vielä roimasti parempiin tuloksiin. Mailerin viime kauden 2.08 taas tuli selkeän kestävyysharjoittelun sivutuotteena hiukan jalkavammaisena, joten aika ei Mailerin mielestä kerro täyttää totuutta kyvyistä. JH tulee lisäämään harjoittelua niin paljon kuin tarve vaatii ja Maileri keskittyy tulevalla kaudella 1500m:n matkan harjoitteluun ja kuvittelee sen riittävän JH:n lyömiseen 800m:lla. Kumpikin osapuoli luulee voittavansa vedon 100%:sti.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 284
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Yleisön pyynnöstä ja vastuksesta johtuen avaamme tälle uuden ketjun, jotta muu palsta säästyisi vedonlyönnin aiheuttamasta törkykirjoittelusta. Toiseksi, haluamme keskittää keskustelun yhteen paikkaan ja samalla dokumentoida koko tapahtumaketjun. On toisaalta valitettavaa, että ketju avataan vasta nyt, koska veto on jo tähän mennessä sisältänyt suuria tunteita, uhrauksia, käänteitä ja valtaisaa henkistä sodankäyntiä. Peli on ollut suurta draamaa, jossa loppuhuipennus on kokematta ja ratkaisu on vielä täysin avoin. Keskustelua on tähän saakka käyty ainakin blogissa, yksityisviestein, sähköpostilla, tekstiviestillä, puhelimessa, lenkkivihossa, palstalla, gabblyssa sekä aivan livenä yhteisharjoituksissa. Käydään sitä nyt jatkossa ensisijaisesti täällä.

Tilanne nyt:

JH

3.2.08: 2.06,25

Maileri

3.2.08: 2.07,83

24.5.08: 2.08,41

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Tää teidän keskinäinen veto on sen verran innostava, että pistää pohtimaan muutaman kasin juoksemista kesällä. Mietityttää vaan miten sitä voi kasia juosta repimättä jalkojaan ihan hajalle.. no pitää kokeilla. 2.20 pitäis mennä, mutta ei mitään takeita. Joskus teininä on menny 2.04, siis yli 20 vuotta sitten.

Link to comment
Share on other sites

Tää teidän keskinäinen veto on sen verran innostava, että pistää pohtimaan muutaman kasin juoksemista kesällä. Mietityttää vaan miten sitä voi kasia juosta repimättä jalkojaan ihan hajalle.. no pitää kokeilla. 2.20 pitäis mennä, mutta ei mitään takeita. Joskus teininä on menny 2.04, siis yli 20 vuotta sitten.

Ei muuta kuin hyvä lähes tunnin verryttely ja venyttelyt ennen koitosta, niin ei pitäisi olla sen suurempaa vaaraa. Saattaahan siinä pari päivää sitten mennä palautuessa jos saa itsestä hyvin kaiken irti. Alkaa muuten peruslenkkikin tuntua huomattavasti kevyemmältä muutaman täysvauhtisen kasin jälkeen!

Link to comment
Share on other sites

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Harmi tosiaan, että moni varsin asiaton kirjoitus on ehtinyt mennä ihan väärään paikkaan sivullisten hämmennykseksi. :-).

Taustaksi niille jotka eivät vedon osapuolia tunne senverran, että vedossa ovat vastakkain pitkälti toistakymmentä vuotta kilpajuoksua aktiivisesti harrastanut parhaassa tulosiässä oleva keskimatka/estejuoksija ja satunnaisesti ulkoileva veteraani-ikäinen laiskanpulskea kuntoilija, joka aloitti viime vuoden tammikussa ratajuoksun harastamisen ihan tyhjästä. Veto on siis oikein puhdas vedetään aloittelijaa nenästä tyyppinen höynäytys, mutta kuten tiedetään aloitelijoita on helppo naruttaa.

Vedon osapuolet ovat sopivilla tavoin toistensa vastakohtia juoksijatyyppeinä. Toinen on kestävä mutta hidas. Toinen selvästi vähemmän kestävä ja aavistuksen vähemmän hidas. Tuo lähtökohta tekee tilanteesta äärimmäisen hankalasti ennustettavan. Maileri on siis 800m/1500m (tai ehkä 800m/Ultramaileri) tyyppinen JH puhtasti 800m juoksija. Jälkimmäinen juoksjatyyppi on siitä hassu, että vaikka mikään muu juoksumatka ei kulje mihinkään kasi kulkee trenaamattakin ihan siedetävästi. Ennusta siinä sitten tuloksia, jos aerk vauhdin ollessa 6 min/km ja jalat ihan paskana polvesta alaspäin kasi menee toisella 2.15.

Tällähetkellä tilanne kaiketi vedossa on sama kuin ennen sen lyömistä joulukuussa eli molemmat ovat 100% varmoja omasta voitostaan? Tuo lähtötilanne johti siihen että vedossa on melkoisen isot panokset, koska kyllähän kuka hyvänsä voi laittaa varmaan vetoon panokseksi mitä hyvänsä.

Tilanne on juostujen kasien suhteen on seuraavanlainen:

JH 2:06:25 (3.2.2008)

Maileri 2:07:83 (3.2.2008)

Maileri 2:08:34 (24.5.2008)

Juoksemattomissa kaseissa Malerilla on etulyöntiasema, koska 2:03 ja 2:05 on ainakin jo juostu etukäteispuheilla.

Hallikisat olivat elämää suurempi spektaakeli, kun oivallisesti nopeutta ja ties mitä pimeääkimmoenergiaa säntillisesti harjoitellut Maileri sai vastaansa kaksi kertaa radalla käyneen flunssaisen JH:n. En ollut edes ajatellut mennä kasille halleissa (vuodenvaihteen maratonin takia), mutta muutamaa viikkoa ennen kisaa tajusin, että halleissa ei ole mitään hävittävää, jos sinne menee "treenaamatta". Häviäminen ei kirpaise, mutta voitto soisi suurta vahingoniloa!

Maileri jäi hitusen omista hallikisojen tavoitteestaan (2:03) ja JH juoksi ihan kurillaan reilusti alle tavoitteen (2:10 ja tietenkin Mailerin voittaminen). Vieläkin naurattaa oikein makoisasti kun muistelen tuota kisaa.

Hallikisojen jälkeen tuli hetkittäin jo kollektiivinenkin uskonpuute ja isku tajuntaan, että näinköhän käy, että pölyjä pyyhkitään joulukuussa 2:07 tai 2:06 noteerauksella. Se olisi aika häpeällistä molempien kannalta. Tästä huolestuneena molemmat ovat treenanneet melko ahkerasti. Jos ei juoksua niin ainakin kannustettu toista harjoittelemaan :-). Muutama ihan aidosti kannustava ja ei pelkästään vinoileva kommentti tai treenivinkki tuli kait tuossa välissä vaihdetua. Muuna aikana kaikki neuvot on tietenkin annettu ketunhäntä kainalossa ja vain hämäämis- tai vinoilutarkoituksessa.

Harjoittelu on JH:lta sujunut varsin kohtuudella flunssan aiheutamaa treenitaukoa (2 viikkoa ja kuukausi) ja maratonjuoksun sekä maratonkännin aiheutamia kohtuullisia treenitaukoja lukuunottamalla. Henkisellä puolella ote on ollut kautta linjan aika vakaa, koska kaikki harjoittelu tuottaa aloittelijalla niin selvää kehitystä, että ei ole tarvinnut alkaa tuhkaa sirottelemaan misään vaiheessa. Eikä taida olla tarvettakaan jos treeni ei keitä yli.

Mailerilla on tilanne hitusen kaksijakoinen. Treenit sujuu täysin sankarimaisesti, mutta tulospuolella tulee lunta tupaan tasaisin väliajoin. Tämä epäsuhta on aiheuttanut henkisellä puolella vetokumppania suuresti ilahduttavaa ailahtelua. Valitettavasti ne floppaamiset ovat myös aina entisestään lisänneet treenimotivaatiota, mikä voi näin pitkän vedon tapauksessa lopulta olla se mikä vie voittoon. No sankaritreenaajalle häviää mielellään jos niin on käydäkseen, mutta rehellisesti sanoen sellaisen voittaminen se vasta onkin hauskaa :-). Win Win...

Kesän kynnyksellä Maileri on alkanut jos hieromaan hitusen kisakuntoaan ja on siirtymässä rataharjoittelun pariin. JH vasta katselee ihmeissään ja pohtii miten sitä juokuharjoittelua oikein tehdään. Eli tilanne on se että Maileri tulee tässä kuukauden parin parin aikana lataamaan tauluun hirvittävän ajan ja sitten nähdään kun toinen hyväkäs yrittää paniikissa vastata heitetyyn hasteeseen. Kuntoilijan ei kuitenkaan kannata pitää kiirettä vaan katselen ihan rauhassa miten nuo oikeat urheilijat harjoitelee ennen kuin siirryn radalle treenaamaan.

Siivouspalvelun vuoroista on etenkin Mailerin hävitessä käyty jo kovasti neuvotteluja. Omat siivoukseni pääsen varmaan tekemään Mailerin vanhemmille :-). Oma treenimotivaationi pääosin kumpuaa siitä, että en mitenkään henno pettää suomalaisten naisjuoksijoiden sinisiä ajatuksia, joissa Maileri touhuaa pölyhuiskan kanssa.

Ohessa Mailerille kirjoittamani kannustusruno, jossa setvitään Mailerin esittämää suurta huolta siitä, miten vanha ja väsynytjalkaiset veteraanit voisivat juosta alle kahden minuutin kasilla:

Distress of Ultra-Miler man

Two is for you, something to try.

I don't mind at any of that kind.

I don't try, I just do.

Its hello, one race and goodbye for you.

Runon loppua en taida muistaa. :-).

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Tää teidän keskinäinen veto on sen verran innostava, että pistää pohtimaan muutaman kasin juoksemista kesällä.

Tää herrojen keskinäinen veto on sen verran innostava, että pistää pohtimaan varmasti enemmän kuin kaksi kertaa enää mihinkään vetoihin osallistumista, ainakin mikäli panoksena on jotain jotain virallisen yksikön ylittävää. Sen sijaan se kyllä innostaa kannustamaan kavereita toinen toistaan hullumpiin vetoihin ja sitä myötä suorituksiin.

Niin ja tuon matkan vetäminen itse... No way! Palstan varoittavat esimerkit ovat näyttäneet mitä se tekee arvostelukyvylle kun tuollaisia matkoja alkaa harrastaa. Ei ole allekirjoittaneella oikein varaa menettää enää niitä vähiä itsetuntemuksen rippeitä, jotka vielä jäljellä ovat. :hali_hehe:

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä JH:n pitäis nyt pikapikaa juosta joku kasin kisa kokeeksi niin yleisö saa hieman tuoreemman kuvan mittelöstä.

Olen melkein samaa mieltä Puujalan kanssa. Käykö tonnin tulos torstaina? Otetaan kasin aika väliaikana :-).

Olin miltei kuukauden juoksutauolla flunssan takia 8.4-4.5. Tästä syystä en vielä aloittelemassa kisaamista vähään aikaan vaan treenailen ihan rauhallisesti.

Vedon luonteeseen mun mielestä sopii erinomaisen hyvin, että kuntoa tai sen puutetta ja harjoituksiakin salaillaan ihan tarkoituksellisesti. Puheiden ja tulostenkaan ei tarvitse olla linjassa vaan niitäkin voidaan käytää ihan vapaasti parhaaksi katsomallaan tavalla omaksi edukseen.

Link to comment
Share on other sites

(...)

- Hävinnyt osapuoli joutuu suostumaan 8 tunnin siivouspalveluun, esimerkiksi auttamaan palstalaisia joulusiivouksessa. Voittanut osapuoli voi myydä, huutokaupata, tarjota tai käyttää itse hävinneen osapuolen siivouspalveluita. Siivous tulee tehdä kilpailuasussa ja esiliina päällä. Voittanut osapuoli saa pitää myynnistä tai huutokaupasta tulleet voitot itsellään. Voittanut osapuoli on velvoitettu järjestämään siivoojalle autokuljetuksen mikäli siivottavia kohteita on useampia.

- Hävinnut osapuoli ottaa nickiinsä Ultra-etuliitteen eli Ultra-Maileri tai Ultra-JH.

- Hävinnyt osapuoli haluaa liittyä Endurancen kannattajajäseneksi.

(..)

Kovat on panokset. Siivouspalveluhan on vain hetkellinen rykäisy, sen sijaan...

-gs

lisäys; mailerin tuore 9.02 kolmosella antaa mcmillanin laskurin mukaan ennusteeksi 2.03 kasille...

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Juoksemattomissa kaseissa Malerilla on etulyöntiasema, koska 2:03 ja 2:05 on ainakin jo juostu etukäteispuheilla.

Täytyy myöntää, että kuvittelin pystyväni juoksemaan kylmiltäni tuollaiset tulokset. Tai siis niin kuin muun harjoittelun sivutuotteena. Tässä olen tehnyt suuren arviointivirheen. Nuorena tuollainen vielä onnistui, ei vaan oikein enää. Toinen vaihtoehto on saavuttaa nuo tulokset harjoittelun avulla. Uskon ilman muuta, että saman tien mennään alle kahden kun harjoittelu alkaa kantaa kunnolla hedelmää.

Hallikisat olivat elämää suurempi spektaakeli, kun oivallisesti nopeutta ja ties mitä pimeääkimmoenergiaa säntillisesti harjoitellut Maileri sai vastaansa kaksi kertaa radalla käyneen flunssaisen JH:n. En ollut edes ajatellut mennä kasille halleissa (vuodenvaihteen maratonin takia), mutta muutamaa viikkoa ennen kisaa tajusin, että halleissa ei ole mitään hävittävää, jos sinne menee "treenaamatta". Häviäminen ei kirpaise, mutta voitto soisi suurta vahingoniloa!

Nää on näitä JH:n puheita. Kaikki tulokset tehdään luonnollisesti treenamatta. Epäilen vahvasti, että Renato Canova on tässä talven aikana alkanut valmentamaan häntä.

Maileri jäi hitusen omista hallikisojen tavoitteestaan (2:03) ja JH juoksi ihan kurillaan reilusti alle tavoitteen (2:10 ja tietenkin Mailerin voittaminen). Vieläkin naurattaa oikein makoisasti kun muistelen tuota kisaa.

Helppo se on nauraa jostain reilu sekunnin voitosta, vaikka juoksimme eri erissä! Sä juoksit hyvin sun vauhdille sopivassa erässä, mä tulin kuumassa erässä 30 metrii muiden perässä.

Hallikisojen jälkeen tuli hetkittäin jo kollektiivinenkin uskonpuute ja isku tajuntaan, että näinköhän käy, että pölyjä pyyhkitään joulukuussa 2:07 tai 2:06 noteerauksella. Se olisi aika häpeällistä molempien kannalta. Tästä huolestuneena molemmat ovat treenanneet melko ahkerasti.

Joo, minä lähdin reilu kuukauden korkean paikan leirille Keniaan, jonka ensisijainen tarkoitus oli murskata JH:n henkinen selkäranka jo pelkällä ajatuksella. Pystyin kuvittelemaan JH:n tuskan kun hän ajatteli kuinka viiletän Kenian ylängöillä lämmön helliessä lihaksia.

Henkisellä puolella ote on ollut kautta linjan aika vakaa, koska kaikki harjoittelu tuottaa aloittelijalla niin selvää kehitystä, että ei ole tarvinnut alkaa tuhkaa sirottelemaan misään vaiheessa. Eikä taida olla tarvettakaan jos treeni ei keitä yli.

Rehellisesti sanoen on käynyt kateeksi JH:n vahva usko omaan tekemiseen. Itsellä fiilikset heittelee kuin sinikäyrällä. Välillä tuntuu, ettei missään ole mitään järkeä ja toisinaan näyttää vähän paremmalta. Omien harjoitusten suunnittelu ja analysointi on osoittautunut täysin mahdottomaksi. Sen sijaan toisille on helppo antaa neuvoja mitä pitäisi tehdä. Pää meinaa todellakin hajota ja jos vielä ensi kautena panostan, niin hankin varmasti valmentajan. Silloin pystyy keskittymään harjoitteluun paremmin eikä tarvitse itse pohtia koko ajan tehdäänkö nyt oikeita asioita.

Eli tilanne on se että Maileri tulee tässä kuukauden parin parin aikana lataamaan tauluun hirvittävän ajan ja sitten nähdään kun toinen hyväkäs yrittää paniikissa vastata heitetyyn hasteeseen.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan piti jo tänään juosta viesteissä 4x800m, mutta parin sairastapauksen vuoksi vetäydymme kisasta pois. Seuraavaa starttia saadaan odottaa jokunen viikko, mutta käytän sen ajan takuulla vauhdin etsimiseen. Se kisa sitten kertoo jo aika paljon missä mennään.

Link to comment
Share on other sites

Nää on näitä JH:n puheita. Kaikki tulokset tehdään luonnollisesti treenamatta. Epäilen vahvasti, että Renato Canova on tässä talven aikana alkanut valmentamaan häntä.

Internetin ihmeellisessä maailmassa kaikki on mahdollista. Olisit kysäissyt kun näitte Keniassa on talliin tullut ketään Suomalaista. :-). TOisaalta tuskin Canovalla sen kummempaa tietämystä on kuin mitä olet absorboinut jo juniorina maajoukkueleiriltä :-).

Helppo se on nauraa jostain reilu sekunnin voitosta, vaikka juoksimme eri erissä! Sä juoksit hyvin sun vauhdille sopivassa erässä, mä tulin kuumassa erässä 30 metrii muiden perässä.

Nauru maittoi monestakin syystä. Ei vähiten koska eri erään jouduttiin kun taktikoit itseäsi kovempaan erään ilmoittamalla jonkin hassun ei voimassa olevan tilastoajan joka oli slekeesti optimoitu oletetun oman tuloskunnon mukaan...Tulikin mustapekka käteen kun jouduit liian nopeaan porukkaan.. :-). Taisi tulla yllätyksenä, että taso oli noussut viime vuodesta noin reilusti. Toisekseen nauru maittoi juuri sen tähden että 7 sekunnin oletettu tappioni kääntyi 1 sekunnin voitoksi. Se tekee jo 8 sekunnin ylityksen ennakko-odotuksiin, mikä on jo minullekkin ihan riittävä :-).

Joo, minä lähdin reilu kuukauden korkean paikan leirille Keniaan, jonka ensisijainen tarkoitus oli murskata JH:n henkinen selkäranka jo pelkällä ajatuksella. Pystyin kuvittelemaan JH:n tuskan kun hän ajatteli kuinka viiletän Kenian ylängöillä lämmön helliessä lihaksia.

Noinhan se menee. Ässät on kaivettu hihasta jo hyvissä ajoin ja vastustajan henkinen selkäranka on murskattu.

Rehellisesti sanoen on käynyt kateeksi JH:n vahva usko omaan tekemiseen. Itsellä fiilikset heittelee kuin sinikäyrällä. Välillä tuntuu, ettei missään ole mitään järkeä ja toisinaan näyttää vähän paremmalta. Omien harjoitusten suunnittelu ja analysointi on osoittautunut täysin mahdottomaksi. Sen sijaan toisille on helppo antaa neuvoja mitä pitäisi tehdä. Pää meinaa todellakin hajota ja jos vielä ensi kautena panostan, niin hankin varmasti valmentajan. Silloin pystyy keskittymään harjoitteluun paremmin eikä tarvitse itse pohtia koko ajan tehdäänkö nyt oikeita asioita.

Pitää tosiaan olla hyvä valmentaja tai jonkinmoinen lapsenusko omaan tekemiseensä. Mielummin molemmat. Perheellisen treenit on muutenkin semmoisia, että niitä tehdään kun ehditään muilta kiireiltä, joten ei noista voi kovin isoa stressiä ottaa.

Vastaavasti kait se on mun tunnustettava että onhan se kadehdittavan hienoa, että sinulla on mahdollisuus panostaa harjoitteluun ihan tosissaan. Sehän on tälläiselle veteraaniurheilijalle suorastaan imartelevaa, kun on tullut tunne, että olet alkanut, jopa hitusen panostamaan siihen kasinkin harjoitteluun. Enään se tuleva voittosi enään tulekaan ilmeisesti ihan 1500m treenin sivutuotteena.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan piti jo tänään juosta viesteissä 4x800m, mutta parin sairastapauksen vuoksi vetäydymme kisasta pois. Seuraavaa starttia saadaan odottaa jokunen viikko, mutta käytän sen ajan takuulla vauhdin etsimiseen. Se kisa sitten kertoo jo aika paljon missä mennään.

Ihan kiusallanikaan en juokse kunnon tulosta pitkään aikaan niin joudut elämään kalvavassa epätietoisuudessa. Tonnin voin juosta tai 400m ihan kiusallani, mutta täysivauhtista kasia en todellakaan. En ole aikeissa paljastaa kuntoani tai etenkään puutetta kuin ihan viime hetkellä, joten joudut pitämään kisavirettäsi yllä koko kesän pitkälle syksyyn, jos et juose jotain absurdin veretseisauttavaa tulosta heti alkuun. Tuollaisen kilpailukauden venyttämisen luulisi syövän jo vähän kuntopohjaakin eikä se varmaan ihan optimaalinen tapa ole juosta parasta mahdollista tulostakaan....

Kasin erikoismiehen ei tarvitse (tai kannata) niin montaa kisaa juosta, kun on jo kuntohuipussa, joten voin vähän kiusata nylkähtänyttä vetokumppaniani odottelemalla. Pidetään miestä piinassa, koska henkistä sinikäyrää on ilo katsella.

Tuloksia odotellessa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

lisäys; mailerin tuore 9.02 kolmosella antaa mcmillanin laskurin mukaan ennusteeksi 2.03 kasille...

Jo juostut kasin ajat 2:06 ja 2:07 antavat vastaavasti JH:lle maratonajaksi 2:37 ja Mailerille 2:38. Tulevaa Endurancen kannattajajäsentä Ultra-JH:ta tai Ultra-Maileria odottaa siis selvästi ihan kunniakas maratoonarin ura... :icon_rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy