Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Interrail ja puolimaraton, haittoja?


enho
 Share

Recommended Posts

Moi vaan

Olen aloittanut puurtamisen kohti ensimmäistä puolimaratoniani, joka olisi tarkoitus juosta tampereella syyskuussa. Sen kummempia aikatavoitteita en ole itselleni (ainakaan vielä) asettanut. Aikaisemmin olen juoksua harrastanut säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta kaikenlaista muuta liikuntaa on tullut harrastettua kuten tanssia, jumppia, kuntosalia, hiihtoa, pyöräilyä yms. Kunto ei siis täysin rapainen ole:)

Pienen pohjustuksen jälkeen haluaisinkin kysyä, että kuinka suuri merkitys interraililla, joka tulee ajoittumaan n. heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin, on syyskuun puolikaalleni? Matkan pituus on siis 3viikkoa. Reilistä on lähes tasan kuukausi tampereen maratoniin, jossa puolikkaani juoksen. Eli tuleeko reilistä olemaan "haittaa" puolimaratonilleni?Miten viimeinen kuukausi ennen suoritusta kannattaisi reilin jälkeen toteuttaa? Kannattaisiko keskittyä kevyeen lenkkeilyyn vai jatkaa harjoittelua kuten ennen reiliä? voinko olla tuon kolme viikkoa eli reilin ajan periaatteessa täysin lenkkeilemättä? Tietenkin matkalla tulee rinkan kanssa tarvottua, mutta mutta.. Lenkkareiden mukaan otosta en vielä ole varma, koska ne kuitenkin vievät tilaa suht. paljon ja jalassa ovat vähän turhan hiostavat euroopassa tuohon aikaan:/

Mutta kiitos vinkeistä näin etukäteen:039: Tältä palstalta on löytynyt monia hyviä vinkkejä omaan harjoitteluun ja moneen muuhunkin asiaan:D

Link to comment
Share on other sites

En usko että reissusta on suurempaa haittaa, varsinkaan jos sinulla ei ole puolikkaalle [julkista:)] aikatavoitetta. Reilillähän tulee todella paljon kävelyä rinkka selässä, joten se on hyvää PK-harjoittelua. Reissun jälkeisellä viikolla aloitat sitten rauhallisen lenkkeilyn ja siitä asteittain kovennat harjoittelua ja viimeinen viikko taas rauhallisempaa herkistelyä. Eli ihan peruskuvio.

Heti reilin jälkeen jalat eivät varmasti ole kovin herkässä kunnossa, varsinkaan jos jaloissa ei ole ollut hyvät kengät. Jos itellä tulee vielä uudestaan reilille lähdettyä, ottaisin ne lenkkarit mukaan.

Link to comment
Share on other sites

Olisin samoilla linjoilla edellisen kanssa, kyllä rinkan kanssa tarpominen menee pk-harjoittelusta. Varsinkin jos on köyhä ja kävelee kaikki alle 10 km matkat.

Itse pyörin pari kesää sitten kuukauden Euroopassa, söin huonosti, valvoin liikaa enkä urheillut mitenkään (ok, kerran kävin farkuissa lenkillä ja kerran kiipeilin Alpeilla) mutta kotiin palattuani pyöräilin heti kylmiltään mökille kahdessa päivässä 247 km. Peruskunto oli siis tallella.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy