Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kuukausi aikaa + katkonaista treeniä


janezky
 Share

Recommended Posts

Olen aloittanut maralle treenaamisen jo tuossa kevättalvella, en välttämättä aina niin systemaattisesti mutta kumminkin. Väliin on mahtunut pari kipeilyn yms. aiheuttamaa lyhyttä katkoa, jotka ovat sotkeneet treeniä mutta yleensä näitä jaksoja on seurannut ihan ok treeni.

Nyt kouluvuoden loppuessa hoppu ja univelka on ollut suurimmillaan eikä aikaa ole riittänyt millään reenailuun. Viimeisen kahden viikon ajalta treenikilometrit yltävät ehkä juuri ja juuri 50 kilometriin :embarassed:. Tosin 11. päivä heitin puolimaran mutta siitäkin tosiaan on jo jonkin verran aikaa. Ja nyt tällä hetkellä lienee juuri se aika, jolloin treenin pitäisi olla suht kovaa ja syyllisyydentunto ja suoraan sanottuna vitutuskin on melko rajua. Tänään sain kuitenkin juostua kympin verran ja ainakin pieni taakka putosi sydämeltä eikä aikakaan mikään mahdottoman huono itselleni ollut. Oli kuitenkin ikävää huomata markettisykemittarini (joka saattaa välillä näyttää mitä sattuu...) näyttävän suurimman osan lenkistä sykettä 170, kun syke on parisen viikkoa sitten ollut samassa tilassa vain karvan yli 160.

Huomenna on viimeinen koe, jonka jälkeen lenkkiä voi heitellä niin paljon kuin lystää. Lauantaina tosin päättäjäiset, joka tekee kuitenkin myös sunnuntaista palauttavan päivän. Onko ehdotuksia miten treenin tulisi tästedes jatkua? Pitäisikö juosta kertynyttä km-velkaa pois vai aleta vähitellen himmaamaan ja säästelemään energiaa? Pavelle olen siis menossa, 28.6.

Kiitoksia vastauksista jo etukäteen! Asiallinen foorumi tämä :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Et saanut vastauksia aikaisemmin. Vastaan jotakin lyhyesti. Tämä viikko aikaa kunnon treeniin, sitten kannatta alkaa jo keventämään. Pari pitkistä matalilla sykkeillä ehtii ennen Paavoa. En tiedä aikatavoitettasi, joten vauhtitreeneistä en osaa sanoa mitään. Käytä hakutoimintoa ja etsiskele vastaavia tilanteita käsitteleviä juttuja. Tästä alueesta (harjoittelu maratonille) löytyy muitaakseni aikaisempiakin vastaavanlaisia kyselyitä. Puristusta Paavoon!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy