Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ultraseura


3.40
 Share

Recommended Posts

  • Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Täähän lähti hyvin käyntiin ja Rajan Ylittäjät kuulostaa hyvältä nimeltä. Tässä jotain omia lisäehdotuksia, mitä tuli nopsasti mieleen: Rajattomat, Ultratiimi, Ultraajat, Rajan Rikkojat, eikä hassummalta näyttäis vaikka paidan selässä lukis, että:

Ultra Team

-No Limits-

En tiedä, häiritseekö ketään toi ultra-sanan viljely mut musta se ois kiva tulla jotenkin esiin. Tottakai etulitettäkin voi käyttää varsinaisen nimen lisämausteeksi. Pistäkää omia ehdotuksia tulemaan. :tietokone

Tero: Jos näät tän viestin, niin ihan mielenkiinnosta kysyn että onko koskaan ollut suunnitteilla suomalaisten ultraajien ulkomailla käytettävää yhteisnimikettä esim. Ultra Team Finland tai vastaavaa? Kreikassa silmään pisti Korean ja Japanin juoksijoiden varsin pirteät asusteet joista noviisikin sai heti käsityksen, että millasesta porukasta on kyse. Sitte oli näitä, mitä Janne Ultrajuoksija-lehden sivuilla kuvailee (päivän ultrakevennys): "Oli mielenkiintoista katsella, kuinka erilaista porukkaa Spartathloniin osallistuu. Japanilaiset käyttäytyivät hyvin huippu-urheilijamaisesti ja olivat pukeutuneet viimeistä huutoa oleviin urheilutekstiileihin. Euroopasta näytti tulevan enemmänkin tuollaisia Forrest Cump-tyyppejä, joilla saattoi olla resuiset farkut, pitkä tukka ja jotka löhöskelivät ja kaivelivat nenäänsä samalla kun japsit venyttelivät merkkikuteissaan. Kuitenkin nämä Forrest Cumpit tuntuivat pärjäävän paremmin kuin japanilaiset." :hehe

Link to comment
Share on other sites

Hieno homma että saatiin vireille ultraseuran perustaminen...

Noita paita- ja nimihommia voidaan jokainen tosiaan miettiä. Mun kanta asiaan on se että voitaisiinko olla ikäänkuin alajaos Sepon tallissa?

Näitä voidaan rauhassa sulatella kukin ja valitaan sitten paras vaihtoehto.

Jo ehdotetut munkin mielestä ihan ok, mutta Pasia peesatakseni se sirppi on ehkä hiukan raju (tosin tää noutaja varmasti pitää paikkansa)

Nythän on Ultratkin ajankohtaisia. Mä tyydyn tänä viikonloppuna vain puolikkaaseen Kotirataan mutta 26.02 juostaan sitten eka viiskymppinen.

Paikkana mulla Uudenkaupungin VahterusRing. Soittelin järjestäjille aikomuksestani juosta siellä maratonin lisäksi vielä muutaman kierroksen että saisin 50km täyteen. Asiaan suhtauduttiin erittäin positiivisesti ja saattaisihan siitä tulla vielä uusi virallinen kisamatkakin tähän tapahtumaan jatkossa.

Link to comment
Share on other sites

Tero: Jos näät tän viestin, niin ihan mielenkiinnosta kysyn että onko koskaan ollut suunnitteilla suomalaisten ultraajien ulkomailla käytettävää yhteisnimikettä esim. Ultra Team Finland tai vastaavaa? Kreikassa silmään pisti Korean ja Japanin juoksijoiden varsin pirteät asusteet joista noviisikin sai heti käsityksen, että millasesta porukasta on kyse.

Hyvin monissa maissa on oma ultrajuoksuliitto yu-liiton alaisuudessa tai sitten oma ultrajuoksun lajiryhmä yu-liitossa ja sitä kautta nuo asusteet, yleensä. Mekin on saatu viime vuosina lainaksi maajoukkueasut SUL:sta. Seuraa/lajiliittoa on aina välillä harkittu ja jokunen vuosi sitten oli asiasta oikein kokous (ja paljon keskustelua ultrasuomi-sähköpostiryhmässä), mutta päätös oli se, ettei siihen byrokratiaan ollut haluja. Epävirallinen poppoo on tietysti eri asia ja sellaisen voi perustaa vaikka niin kuin v. 1993, jolloin Monteloiden kanssa Lontoon 24 tunnin ratakisaan ilmoittautuessamme päätimme edustaa seuraa nimeltä "Suomen ultrajuoksijat". Sen nimen käyttö jäi kyllä siihen. Ulkomailla toimisi paremmin joku vähän "ymmärrettävämpi" nimi ...

Link to comment
Share on other sites

Ajattelin kanssa tuolla salilla että jollain tapaa olisi hyvä olla "Sepon talli-uskollinen", koska täältä tämä kaikki on lähtenyt, ja jatkossakin tämä kanava on tärkeä osa koko tekemistä ja harrastamista.

Tuo sana ultra olisi hyvä saada ympättyä kanssa siihen nimeen. Ensix se kuulostaa niin pirun makeelta, ja sitten tietysti tietää heti seuran nimestä mihin keskitytään. Yksi kysymys on kanssa onko nimi härmän kielellä vai pitäisikö se olla ulkomaan elävienkin ymmärrettävissä. Kotimaan ulkopuolella kisaillaan joka tapauksessa myös.

Vaikea tehtävä: keksi kansainvälisesti ymmärrettävä naseva nimi, jossa on sana ultra, ja siitä käy ilmi juoksijoiden olevan Sepon tallin väkeä.

Tähän pitäisi varmaan kanssa kysyä Sepolta mielipide, ennen kuin hänen nimissään lähdetään oksentelemaan ja pyörtyilemään ympäri maailmaa?

Lisäys: Ellen ihan väärin nähnyt, kun en kehdannut tuijottella, mutta oli Anne-Mari Sandell Päiväkummussa salilla yhtaikaa. Teki alkulämmittelyä kun tulin sinne, ja jälkeen kuntopiirimäisesti askelkyykkyjä, vatsoja ja sen sellaista. Hyvin maltillisilla painoilla teki liikkeitä, pitkiä sarjoja.

Ja meikäläisen piti tehdä ultrakevyt treeni kun oli eka kerta hallijuoksun jälkeen. Rappusia kun tulin alas oman satsini jälkeen jalat tutisi :hehe

Ja ettei joku vääräleuka keksi mitään epämääräistä, kodrostettakoon (Paavo M. P.) että tuli tehtyä harjoitukset ennakoitua kovempina.

Link to comment
Share on other sites

Voin hyvin kuvitella tuon Ultra Team-tekstin paidan selkään ja helposti tuo ulkomaanelävällekin jotenkin sointuva nimi saa kannatukseni...

Paidassa pitäisi tietysti olla myös Suomen lippu ja kiitos valkoinen tai ainakin vaalea pohjaväri...

Mitä tähän palstaan tulee, niin voisikohan tämä toimia klubin virallisena keskustelupalstana, niin kuin tämä on Juoksija-lehdellekin...

Eli tällä hetkellä ääni nimelle Ultra Team, mutta ehdotuksia kannattaa laittaa lisää sitä mukaa kuin mieleen juolahtaa... :snoopy

Link to comment
Share on other sites

Täällä Salossa toimii äärimmäisen epävirallinen ultrahörhöilyn erikoisseura Salo Endurance. Tällä hetkellä seurassa on kaksi jäsentä, joista tosin toiselta on vielä suorittamatta täysjäsenyyteen vaadittava vähintään sadan mailin juoksu virallisessa kilpailussa. :viheltely

Seuran kirjoittamattomiin sääntöihin kuuluu että seuran nimeä ei saa käyttää alle sadan kilometrin kilpailujen yhteydessä, ellei kyseessä ole jollain muotoa poikkeuksellisen vaativa tapahtuma.

Mitään asusteita tai logoja ei seuralle vielä ole suunniteltu. Seuran eilisessä johtokunnan kokouksessa (lue: lenkillä) otin puheeksi jäsenmäärän kasvattamisen eikä ehdotus suurempaa vastustusta kohdannut.

Seuran / juoksuklubin nimen suunnittelussa kannattaa selvittää myös, ettei nimi ole jo käytössä. Esim. sellainen seikkailu-urheiluporukka kuin Team Endurance on muistaakseni olemassa, joten tuo erinomaisen hyvä nimi on jo ehditty varata.

Link to comment
Share on other sites

Forrest Cump-tyyppejä, joilla saattoi olla resuiset farkut, pitkä tukka ja jotka löhöskelivät ja kaivelivat nenäänsä samalla kun japsit venyttelivät merkkikuteissaan. Kuitenkin nämä Forrest Cumpit tuntuivat pärjäävän paremmin kuin japanilaiset." :hehe

Niinp me ollaan vaan niin kovia pärjäämään ja emme anna periksi. :hehe

Keksikäähän oikein komia nimi, niin miekin saatan tulevaisuudessa liittyä teidän ultrakova tasoiseen Ultra-seuraanne(Sikäli mikäli huolitte). Kunhan saan maratonin ja lyhyempien matkojen raastamisesta tarpeekseni.

Link to comment
Share on other sites

Mielenkiintoista, että tässä ihan kiven heiton päässä jo on tuollaista toimintaa...

Onkos tuo ihan virallisesti rekisteröity klubi?

Jos tämä uusi ei jostain syystä toteudu tai porukat päättävät, että tuohon liitytään, niin mukana ollaan...

Tuo tuntui jotenkin oudolta, ettette käytä nimeä alle sadan kilsan matkoilla...

Mielestäni nimeä kannattaa tuoda esille mahdollisimman paljon ja aina, kun on maratonia pidemmästä matkasta kyse...

Minun mielestäni ainakin tuollaisen klubin yksi tarkoitus on löytää siihen mahdollisimman paljon ultraamisesta kiinnostuneita ihmisiä aivan kuten tämä palstakin vetää mukaan erilaisia juoksusta kiinnostuneita...

Silloin saadaan yleensä sellainen porukka ja henki, jossa parhaiten tuetaan ja kannustetaan toisia, eikä kynnys mukaantuloon ole liian suuri...

Tuo on kyllä mielestäni hyvä idea, että tuo "täysijäsenyys" saavutetaan vasta 100:n mailin virallisen kisasuorituksen jälkeen...

Yhäkin lisää mielipiteitä, ideoita tai mitä tahansa... :snoopy

Link to comment
Share on other sites

Hyvää pohdintaa. Heitän muutaman mielipiteen, koska niitä on hyvä tulla esiin jotta voidaan sitte niitä vertailla.

Musta esim. 100km tai ajallisesti 12h ois sopiva alaraja seuran nimen käyttöön siks, että 50km tai 6h juoksu on käytännössä hyvin lähellä maratonsuoritusta ja samaistan nämä kolme suoritusta hyvin paljon toisiinsa. 100km matkalle on ihan realistista lähteä voimiaan kokeilemaan hivenen maustetulla maratontreenillä eli koettu este on enemmänkin psykologinen kuin fyysisissä ominaisuuksissa. Ja ois kiva, että jäsenet ois oikeesti asenteeltaan sellaisia, ettei esim. 50km:n läpäisy riitä, vaan sisäistä paloa riittäisi tavoitella jatkossa 100km ja sen jälkeen vielä pidempiäkin matkoja, ainakin ajatustasolla vaikkei heti ens vuonna niin sitte myöhemmin. 100km:lle osallistuminen on ihan asennekysymys jos 50km:kin onnistuu.

100 mailin täysjäsenyys kuulostaa myös hyvältä, sillä sehän ei kuitenkaan oo mikään poissulkeva juttu seuran toimintaan osallistumiselle. Ja jäsenyystasojahan voi olla myös enemmän, jos esim. 100km:n suoritus on vielä suunnitteluasteella jne. Eli kaikki halukkaat vaan mukaan toimintaan, tarkotus ei oo sulkea ketään pois vaan päinvastoin rohkasta ylittämään rohkeimmatkin unelmansa.

Käytännössä seuran nimellä ei ole loppujen lopuks merkitystä, mut vois olla kiva ettei se ois mitenkään paikkasidonnainen, tuis esille toi "ultra" ja että sen ymmärtäis myös kansainvälisesti.

Tää palsta vois myös musta luonnollisesti toimia "virallisena" keskustelupalstana, sillä 1) täältähän idea lähti, 2) on hyvin toimiva systeemi, 3) tavottaa suuren määrän juoksijoita ja niin poispäin. Ja voishan palstan logon liittää esim. vaatetukseen vaikkei se nimessä oiskaan niin ei sitäkään unohdettais.

Muistutan, että nää on mielipiteitä joiden tarkotus herättää keskustelua eikä sulkea mitään ideoita pois. Oon varsin vapaamielinen eli mukana oon, kunhan porukka saadaan kasaan. :ryhmähali

Link to comment
Share on other sites

Onkos tuo ihan virallisesti rekisteröity klubi?

Ei, vaan kuten kirjoitin "äärimmäisen epävirallinen seura". Seuran/klubin rekisteröimisestä on joskus juteltu, mutta toistaiseksi ei ole vielä riittänyt intoa tuohon byrokratiaan.

Tuo tuntui jotenkin oudolta, ettette käytä nimeä alle sadan kilsan matkoilla...

Ihan siitä syystä, että kyseessä on "ultrahörhöilyn erikoisseura". Mitä ultraa tai hörhöilyä on kympin hölkissä tai maratoneissa? Sitäpaitsi oman "oikean" urheiluseuran mieliksikin kannattaa paikallisissa pikkukisoissa edustaa virallista seuraa. Ja kuten totesin, kyseessä on "kirjoittamaton sääntö", ei mikään kiveen hakattu totuus.

Henk.koht. pidän enemmän sanasta "endurance" kuin "ultra", sillä kestävyydestähän tässä loppujen lopuksi on kysymys. Molempien sanojen ymppääminen samaan seuran nimeen tosin kuulostaa vähintäänkin teennäiseltä, tyyliin: "Kalevala Endurance Ultra Team" :en tiedä

Link to comment
Share on other sites

Terve kaikki!

Itse vastaan turkulaisen juoksuseuran Team Noutajan edustajana ja perustajajäsenenä. Seuraa ei ole vielä virallisesti rekisteröity, mutta tarkoitus olisi tulevaisuudessa tehdä. Seuran tavoite olisi kerätä maratonista ja sitä pidemmän matkan juoksusta kiinnostuneita ihmisiä.

Mitään kategorioita ei ole toistaiseksi kehitteillä koska emme halua rajata porukkaa liian hmm... elitistiseksi. Tällä hetkellä mukana olevat ihmiset ovat eri liikuntataustoista ja ketään ei ole kovin ammattimainen juoksija vaan ollaan aika fiilis ja harrastelupohjalla liikkeellä. Asennetta kuitenkaan unohtamatta. Asenne on juosta täydellä sydämellä OMIEN rajojen mukaan.

Oma juoksutaustani on muutama maraton 3.30 h molemmin puolin, pari kotirataultraa 50 km, Salon 62 km ja Siuntion 100 km viime kesänä. Pääosa vapaa-ajastani menee paimentaessa thainyrkkeilyottelijoita Turku thaiboxing clubin kisaryhmässä ja sitten juostaan niin paljon kun aika ja fiilis antaa myöden. Muut juoksijat ovat toistaiseksi vieläkin kokemattomampia, joten tervetuloa mukaan kaikentasoiset kiinnostuneet juoksijat.

Noutaja nimi ja pääkallo logo juurtaa juurensa kiinnostuksesta mustaan huumoriin ja heavy metal musiikkiin. Tarkoitus on tuoda vähän tummanpuhuvaa väriä muuten, mielestäni, hieman värittömään juoksuympäristöön. Kysymys ei ole mistään "kovistelusta" vaan lähinnä itseironiasta ja tunteesta joka hiipii kun rajat alkaa tulla vastaan ja Noutaja hiipii elimistöön. Jokainen kovan kisan/harjoituksen vetänyt tietää mistä puhun.

Tarkoitus on järjestää juoksutapahtumia ja takana onkin kaksi erittäin pienimuotoista Noutaja 50 km juoksua, jotka ovat järjestetty Turun Hirvensalossa. Muitakin suunnitelmia on mikäli aktiivista ja kiinnostunutta porukkaa löytyy.

Team Noutajan nettisivut ovat teon alla ja myytävänä on Noutaja logolla ja iskulauseella "Juokse tai kuole. Noutaja tulee kuitenkin" varustettuja teknisiä juoksupaitoja.

- harri, team noutaja

harri@ravensara.net

Link to comment
Share on other sites

Pasi:

Musta esim. 100km tai ajallisesti 12h ois sopiva alaraja seuran nimen käyttöön siks, että 50km tai 6h juoksu on käytännössä hyvin lähellä maratonsuoritusta ja samaistan nämä kolme suoritusta hyvin paljon toisiinsa. 100km matkalle on ihan realistista lähteä voimiaan kokeilemaan hivenen maustetulla maratontreenillä eli koettu este on enemmänkin psykologinen kuin fyysisissä ominaisuuksissa. Ja ois kiva, että jäsenet ois oikeesti asenteeltaan sellaisia, ettei esim. 50km:n läpäisy riitä, vaan sisäistä paloa riittäisi tavoitella jatkossa 100km ja sen jälkeen vielä pidempiäkin matkoja, ainakin ajatustasolla vaikkei heti ens vuonna niin sitte myöhemmin. 100km:lle osallistuminen on ihan asennekysymys jos 50km:kin onnistuu.

Samaa mieltä Pasin kanssa.

Yksi ehdotus:

Ultra Team Finland

Ultra

Team

Finland

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy