Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Riikan maraton 2008


Recommended Posts

No nyt olisi sitten 10 päivää Riikan maratoniin. Eilen tuli organisaattoreilta viestiä että "So far, more than 2 800 participants from over 30 countries have registered for running in the Nordea Riga marathon."

Pieni tapahtumahan tämä on, mutta vähän vaihtelua siihen ainaiseen Tukholmaan. Niin ja täältä Tampereeltahan pääsee Ryainilla Riikaan muutamalla kympillä :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Olin Riiassa viime keväänä, kun asuin Tartossa ja Riikaan pääsi nopeasti bussilla. Maraton oli mukava, mutta ilma oli karmean kuuma. Ilmeisesti juotavaa meni enemmän kuin järjestäjät olivat varanneet, koska muistaakseni jo toisen kierroksen lopussa (juostaan kolme) oli juomapöytä tyhjänä ja viimeisellä juomapisteellä sai pelkkää hiilihappovettä. Toivottavasti huolto onnistuu tänä vuonna paremmin eikä ole niin kuuma.

Riiasta minulla on kyllä ehdottomasti parhaisiin kuuluvia juoksumuistoja: yksi täti-ihminen tarjosi omasta pullostaan vettä ja juoksi pikkukengissään pari sataa metriä mukana, ja maaliin juoksin käsi kädessä hyvännäköisen latvialaismiehen kanssa. :kapa: Ihmiset oli muutenkin tosi ystävällisiä matkan varrella ja maalissa.

Link to comment
Share on other sites

Hieno kaupunki! Tätä tsekkailin itsekin viime syksynä kun kevään aloitusmaraa punnitsin. Jäi sellainen mielikuva että tulostaso ei mitenkään kova ainakaan master's-sarjoissa edellisellä kerralla ollut.

-gs

Näinhän se oli. Koko skaban voitti kenialainen Johnstone Kipkorir Changwony ajalla 2:18:30, mutta esim. M40 sarjan voitto lähti ajalla 3:24. :hali_knuffl_rein:

Väkimäärä on nyt kuitenkin moninkertaistunut viime vuodesta, joten luultavasti tulostasokin vähän paranee. Itse ajattelin 3:10 pintaan yrittää.

Link to comment
Share on other sites

Aikas mielenkiintoisilta vaikuttavat nämä sääennusteet:

- Foreca: täysin pilvistä, lämpötila 10-15, länsituuli 1 m/s ja iltapäivällä sadetta

- weatherUnderground: Mahdollisesti sadetta. Täysin pilvistä. Ylin: 17° C. Tuuli Länsi 18 km/h. Chance of precipitation 30%.

- Accuweather: Breezy and cooler with intervals of clouds and sunshine. Winds from the W at 28 km/h. High: 14 °C, Realfeel®: 11 °C

Kaksi ekaa lupaa siis pilvistä ja sadetta, kolmas poutaa ja puolipilvistä. Jos valita saa, niin ottaisin pilvisen ilman sadetta. Lämpötila kelpaa keneltä vain. Tuulta en hirveästi kaipaa, koska siinä sillalla tuuli luultavasti olisi melko ikävä (silta ylitetään kolme kertaa kumpaankin suuntaan).

Link to comment
Share on other sites

Väkimäärä on nyt kuitenkin moninkertaistunut viime vuodesta, joten luultavasti tulostasokin vähän paranee. Itse ajattelin 3:10 pintaan yrittää.

Siteeraan tässä itseäni, jälleen kerran. Mutta joo. M40 sarjan voitto irtosi tänä vuonna ajalla 2:28:01, eli tältä osin ennustukseni toimi. Niin ja koko kisan voitto meni uudella reittiennätyksellä jälleen Keniaan ajalla 2:16:41.

Hieno kisa ja hieno reissu. Perjantai-iltana Ryanilla Tampereelta Riikaan (stuertin täsmällinen ilmoitus lentoajasta) 50 minuuttia ja 20 sekuntia. En ottanut aikaa, mutta tuota luokkaa se oli. Lentokenttäbussilla hotellille 15 minuuttia ja 5 euroa (tai 3 latia).

Lauantaina kaupungilla palloilua ja illalla pasta partyyn. Pastapartyn hinta 10 latia (varattava ennakkoon) vähän hirvitti, mutta kun paikalle pääsi, niin hinnan ymmärsi. Neljän tähden hotelli, neljä alkusalaattia, viisi erilaista pastavaihtoehtoa (kastikkeita) ja kolme jälkiruokavaihtoehtoa. Lisäksi viinit (punainen ja valkoinen) kuuluivat hintaan. No viiniä tuli juotua vain pari lasillista ...

Koko maratonia edeltävä yö satoi vettä, ja vielä aamulla klo 7 satoi. Startti oli klo 9:30 ja siihen mennessä sade oli jo loppunut. Lämpötila +15 astetta. Hieno juoksukeli.

Startti klo 9:30. Kolme lenkkiä kierrettävänä. Ekan aika 1:02:12, toisen 2:04:41 ja maaliin 3:10:27. Vähän lopussa lipsui.

Pitkän pätkän alussa juoksin ryhmässä, jossa oli pari iltalialaista, yksi venäläinen ja yksi ranskalainen kaveri. Pikkuhiljaa venäläinen ja italialaiset jäivät jälkeen. Jatkoimme ranskalaisen kanssa (hänellä oli ranskan lippu kaasvomaalauksena). Mitään ei puhuttu, mutta mennä nylkytettiin tasatahtia. 25 km kohdalla patonkimaan mies sanoi että "three ten" johon vastasin että "yes". Yritin sitten vähän viritellä juttua kaverin kanssa, mutta hän vain sanoi että "go, go".

Jatkoin sitten samaa vauhtia kaverin jäädessä hieman jälkeen. Reitillä ei ollut kilometritolppia kuin 5 km välein, ja 30 km puuttui kokonaan, joten välin 25 - 35 km menin pelkästään sykkeen perusteella. Jossain 30 km kohdalla ranskalainen saavutti minut, läppäsi selkään ja huusi, "go my friend, go" jolloin tajusin, että vauhtini oli hidastunut. Nostin siiten vähän vauhtia ja kaveri jäi jälleen taakse.

Maaliin tosiaankin saavuin 3:10:27 ajassa, eli puoli minuuttia meni tavoite pitkäksi. Mutta uusi enkka kuitenkin.

Jäin sitten vielä maaliin odottelemaan ranskalaista, ja noin minuutin kuluttua hän saapuikin. Siinä sitten kättelimme ja juttelimme mukavia (hän ei puhunut englantia enkä minä ranskaa, mutta hyvin toisiamme ymmärsimme kaikesta huolimatta).

Mukava kaupunki ja mukava kisa. Huolto toimi hyvin: riitti kun nosti huoltopisteellä käden ylös, niin joku juoksi rinnalle ja tarjosi sekä urheilujuomaa että vettä.

Suosittelen!

Niin ja onnittelut kuopiolaiselle juoksija nro 50:lle. Perniön satasella nähdään!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy