Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Keskuspuisto-Olari kierros 4.5. (Espoo)


Recommended Posts

Tulevana sunnuntaina järjestetään Espoon Puolarmaarissa otsikon mukainen juoksutapahtuma. Startti on klo 12.00 ja ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä klo 10.00-11.15.

Kahtena keväänä olen puolimaratonin juossut tuolla. Puolikas juostaan neljänä lenkkinä ja alusta on hiekka. Hyvin järjestetty pikkutapahtuma. Tarkoitus olisi tänäkin vuonna olla mukana, mutta viime lauantain rasitukset Tuusulanjärven kokonaisella vielä sen verran tuntuu, että ennätystä en lähde tavoittelemaan.

Link to comment
Share on other sites

Ai tällainenkin on olemassa? Mistä tästä saa lisätietoa, en löytänyt edes googlella oikein mitään käyttökelpoista? Siis esimerkiksi että mitä matkoja, mitä maksaa, mistä tarkalleen ottaen on lähtö ja mistä menee reitti. Tonne voisi periaattessa lähteäkin, mutta meinaa mennä fiilis kyllä alkuunsa kun oleellisia tietoja ei ole viitsitty ilmoittaa missään, ei vaikka näkisi itsekin vaivaa niiden kaivamiseen. Murrh, turhauttavaa!

Link to comment
Share on other sites

...Tapahtumasta tiedottaminen on kieltämättä vuodesta toiseen aika vaatimatonta. - Länsiväyläjuoksuun osallistuneiden autojen tuulilaseille oli muuten jaettu mainoksia tapahtumasta.

Jotain infoa löytyy yhden jäjestäjäseuran, Espoon Akilleksen sivuilta:

"15. Keskuspuisto juoksu ja 5. Teboil-puolimaraton juostaan sunnuntaina 4.5 . Matkat 5.3-21.2 km. Reittinä vanha, todella hyvä juoksureitti. Puolimarathon on virallisesti mitattu."

-Ainakin aikaisempina vuosina lähtö & ilmoittautuminen on ollut tapahtunut seuran majalla Espoon Puolarmaarissa (kartta webbisivulla). Juoksureitti kiertelee Espoon keskuspuiston ulkoilureittejä (ja kuntorataa?) seuraillen, eli asfaltilla ei käsittääkseni tarvitse juosta, mutta ainakin kuntoradan osuus (sikäli kun sitä käytetään) on melkoisen mäkistä. Osallistumismaksut ovat muistaakseni varsin kohtuullisia. Jos/kun joku tietää nämä asiat tarkemmin oikokoon (taas) käsityksiäni.

Maastot ovat itselleni tuttuja, mutta tähän aikaan vuodesta on aina muuta tehtävää niin paljon etten ole saanut aikaiseksi tuonne osallistua.

Link to comment
Share on other sites

Sarjat

puolimaraton M, N, M50

Miehet yleinen 10,2

Miehet 40v. 10,2

Miehet 50v, 10,2

Naiset 10,2

Tytöt alle 15v 5,1

Pojat alle 15v 5,1

Kunto- ja kävelysarja 5,1

Osallistumismaksu puolikkaalle 15e (12e juoksijakortilla)

aikuisten kilpasarjat 10e (8e)

muut sarjat 6e

Osallistumismaksuun sisältyy mitali, mehutarjoilu ja sauna

tiedustelut Kari Uotila 884 95 82, 0505113113

Link to comment
Share on other sites

Kiitos, nyt on ainakin lähtöpaikka selvillä. Matkat ilmeisesti noin viitonen, noin kymppi ja puolikas. Millainen huolto siellä mahtaa olla?

Huollosta sen verran, että järjestäjillä on ollut tarjolla vettä ja mehua siinä lähtö/maalipaikan kohdalla. Jos haluaa jotain tiettyä urheilujuomaa napata niin silloin varmaan kannattaa varata omat huoltojoukot mukaan.

Reitti lähtee Akilleksen majalta ja kulkee Puolarmaarista sen pohjoispuolitse kohti Olarin 1.5 km hiihtolatua, jota kierretään osan matkaa myötäpäivään. Tullaan alas Olarin koulun ja Puolarintien väliselle metsäpolulle ja siitä kohti Puolarintietä. Tässä kohtaa on muuten juuri tällä hetkellä menossa tietöitä, jotka toivottavasti eivät hirveästi kiusaa. Sitten melkein heti Puolarintieltä taas maastoon kohti Puolarmaaria, joka nyt kierretään eteläpuolelta ja siitä Akilleksen majalle. Tuo ainakin noita paikkoja tuntevalle kertoo jotain reitin kulusta.

Reitti on lähes kokonaan hiekkapohjaisia rakennettuja metsäpolkuja pitkin ja siellä on yksi pitempi nousu eli kun lähdöstä on menty n. 2 km niin noustaan sinne Olarin 1.5 km lenkille ja kun se kierretään myötäpäivään niin nousu siinä vähän vielä jatkuu. Ja tuo noustaan sitten kierrosten mukainen lukumäärä.

Niin ja se lähtöpaikan katuosoite on Kylänvanhimmanpiha.

Link to comment
Share on other sites

...Tapahtumasta tiedottaminen on kieltämättä vuodesta toiseen aika vaatimatonta. - Länsiväyläjuoksuun osallistuneiden autojen tuulilaseille oli muuten jaettu mainoksia tapahtumasta.

Jotain infoa löytyy yhden jäjestäjäseuran, Espoon Akilleksen sivuilta:

"15. Keskuspuisto juoksu ja 5. Teboil-puolimaraton juostaan sunnuntaina 4.5 . Matkat 5.3-21.2 km. Reittinä vanha, todella hyvä juoksureitti. Puolimarathon on virallisesti mitattu."

Nettisivujen linkin mukaan kyseessä on neljästoista Keskuspuisto-Olari kierros. Sivuja päivitetty 21.1.2008 :viheltely:.

No tämä tapahtuma vannoo ilmeisesti painetun sanan nimeen. Nimittäin Juoksija-lehden numerossa 3/2008 sivulla 89 on varsin informatiivinen ilmoitus. Sieltä ilmenee sarjat, hinnat, huollot ja ilmoittautumiset toisin kuin nettisivuilta. Kaikki oleellinen on tainnut tulla jo ilmaistua, joten en lähde toistamaan.

Link to comment
Share on other sites

Juoksu on takanapäin. Matkani oli puolikas ja hiukan arvoitus oli palautuminen 26.4. juostusta kokonaisesta. Lämmittelyvaiheessa tuntui ihan hyvältä ja päätin lähteä matkaan reipasta vauhtia. Ensimmäisen kilometrin aikana oli vähän ruuhkaa kun kaikki lähtivät samaan aikaan ja lyhyempien matkojen lähtö oli noin 100 metriä puolikkaan juoksijoiden edessä. Olosuhteet olivat aika hyvät, ei ollut liian kuuma toisin kuin esim. kaksi vuotta sitten.

Kahden kierroksen jälkeen väliaika oli 50.04. Sykkeet oli korkealla, mutta niinhän ne saavat kisassa ollakin. Kahden kierroksen jälkeen kympin juoksijat jäivät pois ja vauhtinikin vähän hiipui, kun jouduin yksin juoksemaan. Vauhti ei kuitenkaan liiaksi hidastanut vaan maaliin saavuin ajassa 1.42.07 eli kolme vuotta vanha ennätykseni siirtyi näin historiaan. Keskisyke oli 164.

Tämän kauden tavoitteena on parantaa puolimaratonin ja maratonin ennätyksiä ja puolikkaalla tavoite on nyt saavutettu. Vielä kun onnistuisi säilyttämään tuon vauhdin (vähän hiljaisempikin riittäisi) kokonaisella.

Yleensä en arvonnoissa voita mitään, mutta nyt oli onni myötä. Shampoota ja hoitoainetta. No joo. Osallistumismitali jäi myös muistoksi. Juoksun jälkeen vielä saunaan joten koin saavani 12 euron osallistumismaksulle vastinetta. Ensi vuonna uudelleen.

Link to comment
Share on other sites

Pojan kanssa rattailla innostuttiin vähän liikaa. Tarkoitus oli tuplata vitosella viimevuotinen rattailla juostu aika 33min. Ilmeisesti mentiin kuitenkin jotain 44min ja viimeinen kilometri tultiin melkein juoksemalla (ajattelin, että Puolarin sairaala on sen verran lähellä. nyt jouduin jo pakkaamaan sairaalakassin, kun ei meinannut nuorempi tenava enää pysyä kyydissä. Taisi tosin muuttaa mieltään, jälleen kerran. Kädet tuntuu vähän palaneilta vaikka mielestäni juostiin varjossa melkein koko matka. Herra just ja just kolme v. tuntui herättävän hilpeyttä, kun yritti ihan tosissaan pysyä isompien perässä. Siirryttyään rattaisiin huuteli vielä mulle, että äiti kovempaa, ne kaikki juoksi jo tonne. Lupasin hälle, että muutaman vuoden päästä omat koivet on sen verran kasvaneet, että juokseer sitten nuo vanhat herrat kiinni, toivottavasti.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy