Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pornaisten Puhinat -hölkkä


Recommended Posts

Kävin vähän tutkimassa intternetissä, ja selvisi että pidempi matka on n. 6-7 km asfalttia, loput semmoista suheroista soratietä.

Tässä jonkun kaverin kuvaus:

http://www.dlc.fi/~jjjurmu/kilp05.html#k_2005_8

Tähän hahmottelin reittiä:

http://www.gmap-pedometer.com/?r=1838721

6km reitti ilmeisesti oikaisee Hiukanarontien kautta.

Link to comment
Share on other sites

Ottakaa huomioon, että pitemmän matkan reitti on muuttunut vuonna 2007. Reitti kulkee kilometrin/toista yhtä matkaa ja sen jälkeen 12.5 km juoksijat suuntaavat Monninkyläntie suuntaan.

Sitä mennään pari kilometriä?. Sen jälkeen alkaa mielestäni huono metsätie. Pikkulapsen nyrkin kokoista kiveä mm. Ala ja ylämäkeä, mutkia. Välillä tosin taitaa olla myös rehellistä ´savi/hiekkatietä'´. Alkumatkalla tällä pätkällä taisi olla hakkuuaukeata ja loppumatkasta mäntymetsää.

Reitti jatkuu lopulta Ylimmäisentiellä, josta matka jatkuu kohti Pornaistentietä. Pornaistentielle päästessä on tien ylitys ja matka jatkuu Järvenpääntietä pitkin.

Loppureitti on sama kuin 6km juoksijoilla.

Jostain syystä viime vuonna kuntosarjalaiset kehuivat pitkää reittiä oikein olan takaa. Järjestäjät olivat mielissään. Uskompa, että reitit ovat tänä vuonna samat. Itse en pitänyt pitkästä reitistä, mutta reitti on kaikille sama.

Juoksijoita on vähänlaisesti ja perinteisesti vaatimattomilla ajoilla on pitkällä matkalla päässyt palkinnoille.

Link to comment
Share on other sites

6,5 km tuli juostua. Oikein kiva reitti tuo lyhyempi; suht tasaista, lopussa vaan järkky mäki, keskivaiheilla hiekkatien pätkä, muuten asfaltilla. Pitkän matkan taivaltajat juoksevat tämän lyhyemmän melkein kokonaan, alussa kilometrin verran ja sitten kääntyvät sivuun ja loput n. 5 km juoksevat sitten tasan samaa maaliin asti.

Onnittelut pokaaleista Mensongelle ja Jounille! Ja toki muillekin osallistujille onnittelut hienoista juoksuista!

Link to comment
Share on other sites

Juu samaa mieltä olen tuosta pidemmästä reitistä Jounin kanssa. Olin itse vain hölkkäsarjassa nautiskelemassa, joten eipä tuo kivimuhju niin hirveästi haitannut. Jos olisi juossut täysillä ja kisatossuilla, olisi voinut nilkat mennä. Maalialueella ei myöskään ollut tarjolla grillattua makkaraa, joka oli valtava pettymys. Muutenhan tämä oli oikein mukava kylähölkkä ja järjestelyt olivat hyvät.

Link to comment
Share on other sites

Tämä tapahtuma on nyt sitten nähty ja läpi juostu. Keli suosi ja juoksukin maistui, niin mikäs oli tallustellessa. Juoksin pidemmän matkan. Alkumatkasta, kun käännyttiin pitkälle reitille, oli edessä yksi juoksija muutamaman sekunnin edellä. Siinä myötätuuleen mentiin asfaltilla ja 2,4km kohdalla pyyhkäsin ohi. Kaverin hengitys olis raskas, joten ennakoin isohkoa eroa maalissa.

Mettätielle tultaessa olin siis jo yksin ja alkoi mäkinen ja välillä todella kivinen taival. Isoakin irtokiveä välillä koko tien leveydeltä, välillä pienempää myös koko tien leveydeltä. Siinä sai hakea juoksulinjoja ja pitävää alustaa. Mäkeä oli aikamoisesti.

Juoksentelin tasaisen kovaa pitäen kuitenkin huolen, ettei päässy mäissä hapoille. Viime viikon sairastelu hiukan toi varovaisuutta, kun edellisestä kovasta lenkistä oli 2,5 viikkoa.

Sitte takas asfaltille ja vauhtikin nousi selvästi vastatuulesta huolimatta. asfalttipätkän jälkeen jatkui hyväpohjainen hiekkatie pikku mäkineen. Juoksu kulki ja vauhtikin kiristyi hieman. Loppuun sai tintata ihan kunnon kukkulat vielä ja maaliin ajassa 46.05. Oma mittari näytti 12,42km. Muutoin kilsat oli aika tarkkaan merkattu, mutta väli 11-15km oli n. 900m.

Vauhdinjaoksi tuli alun asfaltilla n. 3.40 2,5km. Sitte heikommalla pätkällä 3.45-3.50 tahtia ja lopuksi taas sinne 3.40 tasolle vauhti. Keskivauhti 3.43, johon olen tyytyväinen. Ei ollu tarvista turhia raastaa aivan hapoille, kun seuraava jäi lopulta 5min. Keskisyke 174 ollen lopussa 180:n pinnassa, max 184.

Jäi hyvä fiilis nyt tästä. Kunto ei ole kadonnut ja vauhtikestävyyskin ihan hyvällä tasolla. Mukavan rentoa läpsyttelyä issekseen ilman kirittäjiä tällä kertaa. Tästä on hyvä katsella kohti tulevia koitoksia ja ehkäpä kovempia kisoja.

Tapahtumaa voi suositella. Reitti on vaihteleva, pienenä miinuksena ensimmäisen metsätiepätkän irtokivet. Alamäissä saa olla tarkkana, ettei nilkkojaan taita. Tuulelta aika suojainen reitti. Reittimerkinnät ihan ok, vaikka kerran meinasinkin kääntyä väärään suuntaan. Se oli oma virhe kyllä. Onneksi oli ohjattu risteys, niin korjaus tuli heti.

Edit: Niin joo, olin ainoa osanottaja yleisessä sarjassa. Mutta silti, pokaali on AINA pokaali :1st:

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy