Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Perinteinen (ensimmäinen) Seppolaisten kevätleiri


Skylihme
 Share

Recommended Posts

Lahdessa (19-20.4.2008) on ohi.

Nyt on vaan pirun nälkä ja univajetta (johtuen runsaasta harjoittelusta) joten perinpohjaisempi selvitys perinteisesti leiritunnelmia hyvin kuvaavan kuvasarjan kera seuraa myöhemmin tänä iltana.

Tässä vaiheessa vaan kiitokset mitä erinomaisimmasta seurasta kaikille paikalle saapuneille urheille juoksijoille ja täydennysjoukoille.

Link to comment
Share on other sites

Mikä vitun "Seppolaisten kevätleiri"?

Mainittakoon erityisesti, että kyseistä sanaa emme juurikaan viljelleet leirillä - vaikkakin myönnettäköön, että ajoittain hyvinkin tiivis tunnelma tekniikkaharjoituksissa mm. "bambiaskellustasta" opetellessa olisi ajoittain ko. sanan kirvoittanut mm. allekirjoittaneen huulille.

Link to comment
Share on other sites

Niin tai näin. Yritin keksiä "Seppolaisten" kevätleirille "sopivampaa" nimeä, mutta kun niin monessa asiayhteydessä tulee mainittua tuo s-alkuinen sana koska tottahan se on, että niin me nyt leirillä olleet kuin vaikkapa viime kesäisellä kesäleirillä olleet tai vaikkapa pahamaineisessa kännimaratontapahtumassa olleet - kaikki tyynni olemme tulleet tutuksi juuri tämän aikaisemmin Sepon keskustelupalstan nimellä nykyisen Juoksufoorumin nimen alla toimivan kestävyysurheilu/kuntoilu palstan kautta. Sille, että tuolla sätissä ei kovin isoa porukkaa liiku - emme voi mitään, mutta ihan vaan käytännöllisten syiden vuoksi kutsut leirille ovat liikkuneet siellä ja totisesti niitä singahtelee siellä ihan sinne sun tänne - ympäri Suomen maan ja aikoinaan varmaan kutsuimme peräti Ameriikan mantereella silloin vaikuttaneitakin "seppolaisia" mukaan tai korjataan nyt, että nämä tapahtumathan on toistaiseksi järjestetty yhden aktiivisen jäsenen joko omalla henkilökohtaisella tontilla tai sitten hänen järjestämällään "paikalla", joten hänelle suotakoon myös mahdollisuus kutsua kenet tahtoo ja parhaaksi näkee. Mutta se mainittakoon, että avara sydämensä ja laaja vieraanvaraisuutensa toivottaa toki monen monta ihmistä mukaan näihin tapahtumiin - kaikki vaan eivät ole ottaneet kutsua vastaan.

Todettakoon myös, että esimerkiksi taannoinen pikkujoulu yritettiin järjestää samanlaisessa "hengessä" kuin nyt esim tämä tapahtuma, mutta jostakin syystä ei ko. järjestelyt saavuttaneet suurempaa suosiota palstalla julkisen kutsun myötä, joten tapahtuma peruutettiin tai oikeastaan se taidettiinkin pitää nyt kuten oli puhettakin paikkana oli Lahden Messilä.

Mutta siitä huolimatta ja juuri siksi, pieni tarkempi juttu ja kuvareportaasi kunhan oon ensin juonut kuumaa kaakaota ja syönyt tippaleivän!

Link to comment
Share on other sites

Todettakoon myös, että esimerkiksi taannoinen pikkujoulu yritettiin järjestää samanlaisessa "hengessä" kuin nyt esim tämä tapahtuma, mutta jostakin syystä ei ko. järjestelyt saavuttaneet suurempaa suosiota palstalla julkisen kutsun myötä, joten tapahtuma peruutettiin tai oikeastaan se taidettiinkin pitää nyt kuten oli puhettakin paikkana oli Lahden Messilä.

Höpsis! Palstalaiset järjestivät itselleen pikkujoulut ja niihin kutsuttiin ihan näkyvästi kyllä täällä palstalla: http://www.seponkotisivut.com/vb/showthread.php?p=166750&highlight=pikkujoulut#post166750 Kokoontumispaikankin järjesti meille ulkopaikkakuntalainen jäsen, joka ei sitten itse valitettavasti päässyt paikalle.

Eihän tuommoiset ketjut aina osu silmiin. Ja esimerkiksi sellainen pieni paikkakunta kuin Tampere on vaikeapääsyinen esim. pääkaupunkiseudulta, kun tänne johtaa sieltä vain yksi moottoritie, yksi rautatie ja bussiyhteyksiäkin on vain muutamia kymmeniä vuorokaudessa. Kuva-aineiston perusteella voisi kuitenkin todeta, että kymmenkunta muutamasta tuhannesta kutsutusta pääsi/tuli/halusi tulla paikalle. Aika pieni osanottoprosentti, kun "pimeästi koolle kutsutulla" kevätleirillä oli lähes tulkoon yhtä monta osanottajaa...

Hyvin kuitenkin tunnistettiin toisemme siellä ja täällä, jopa neniä hieromatta :). Mä en kyllä hirveesti koe itseäni seppolaiseksi, kun en niin aktiivinen palstalainen ole enkä oikein osaa juostakaan, mutta yritän kokoontua tapaamisiin, kun sellaisia tapahtumissa on ja olen jopa osallistunut kaksiin seppolaisten pikkujouluihin! Ja tätä kautta olen tutustunut moniin mielenkiintoisiin ihmisiin, joihin en muuten olisi tutustunut, ja kivasti on otettu vastaan myös tämmöinen onneton tätijuoksukuntoilijakin. Oli kiva nähdä leirillä ja toivottavasti tapaan monen monituista entuudestaan tuttua ja tuntematonta seppolaista vielä jatkossakin erilaisissa tilaisuuksissa.

Link to comment
Share on other sites

Lauantai aamu - kaunis aurinkoinen sää, muutama lämpöaste ja juoksuleiri.

Perinteisen ei-urheilijamaisen tervetuliaismaljan jälkeen menimme suoraan itse asiaan ja paikalle saapunut todellista asiantuntemusta omaava ja suurta arvostusta asiantuntijapiireissä nauttiva hiihto/kestävyysjuoksun valmentaja-luennoitsija aloitti huolella valmistelemansa teoria osuuden aiheesta kestävyysjuoksu. Huomioimme heti kuinka paljon luennoitsija oli nähnyt vaivaa meidän tavallisten kuntoilijoiden takia juuri tähän osuuteensa käyttäen mm. uusinta huipputeknologiaa edustavia audiovisuaalisia välineitä, jotka vilahtelevat kuvissakin. Olimme suorastaan otettuja!!!

Teoriaosuus kesti peräti tunnin, jollei pidempäänkin ja kirvoitti paljon mielenkiintoisia kysymyksiä niin aloittelevien juoksijoiden kuin meidän vanhempienkin konkareiden keskuudessa. Useamman kahvikupposen ja muutaman sämpylän jälkeen aloimme pikkuhiljaa siirtyä teoriasta käytäntöön ja valmistauduimme lenkille lähtöön. Jätettyämme saunanlämmittäjäksi hankkimamme paikallisen opashenkilön omiin tärkeisiin puuhiinsa (saunan lämmittämiseen) siirryimme huolellisen alkuverryttelyn jälkeen Finlandiahiihdon latupohjia pitkin Messilän märkään metsään.

Nyt olikin edessä leirin vaikein osuus - tekniikkaharjoitukset. Tässä kohtaa täytyy kyllä todeta, että huomasimme mitä kaikkea parannettavaa (=kaikki) huippuunsa viritetyissä juoksutekniikoissamme on. Ja tässä kohtaa täytyy myös allekirjoittaneen todeta, että teoriatunti vielä meni suht.koht. perille, mutta tämä käytännön osuus onkin nyt jostakin kumman syystä painunut aivoni muistilohkojen perimmäiseen harmaalle alueelle ja mieleeni on ainoastaan syöpyneet muistaakseni jonkinlaiset "bambiaskeleet" vai mitkä ne olivatkaan - joku afrikkalainen eläin kuitenkin. Varmaa on ettei se ollut ainakaan lehmä eikä lammas.

Vaikka aikaa olimme saaneet kulutettua leirin alkutunneista laskien vasta pari kolme tuntia olin havaitsevinani jo pieniä kärsimättömyyden merkkejä ohjaajamme jo hieman harvenneessa hiusrajassa eli otsalla. Taisimme olla melko toivottomia tapauksia. Mainittakoon, että kyllä kehujakin tuli - tosin niukasti. Tähän alamäkijuoksutekniikan harjoittelu osuuteen saimmekin tuhlattua runsaasti energiaa ja aikaa ja pian jouduimme jatkamaan matkaa hieman nopeutetulla aikataululla loppuverryttelyn merkeissä. Lenkin loppupuolella pidettiin tietysti pienimuotinen ylä/alamäki sukkuluviesti kisa. Toinen joukkue voitti ja toinen tuli hyväksi kakkoseksi.

Sitten koittikin jo ylämäkiosuus takaisin mökille, josta mielestäni nimenomaan allekirjoittanut suoriutui mallikkaasti. Yritin uusia maksimeja saada mittariin. Mökillä lämmittäjä odotti jo kuuman saunan kanssa ja palautumisosuus alkoi.

Kuten kaikki tiedämme huolellinen neste- ja energiatankkaus kuuluu kaikkien kestävyysurheilijoiden rutiineihin ja niin myös täällä yritimme parhaamme mukaan tankata tulevaa päivää varten. Illalla tutuistuimme paikallisen oppaamme johdolla Suomen Chigagon yöelämään mm. karaokessa ja tanssimalla humppaa, kumpikin erityisesti lämmitti vanhan sydäntä!!! Mutta kunnon urheilijoina saavuimme tietysti hyvissä ajoin ennen aamukuutta nukkumaan.

Aamulla aamupalan ja pienen esiharjoituksen ensi kesän kesäleiriä varten (katso kuva) jälkeen paikalle raahautunut hmmm...hmmm...palstan miesväki riensi kauniiseen kevätaamuun riemumielin riehakkaalle lenkille. Jolle tulikin mittaa reippaat 9 km !!! Tietysti kun me jarrut jäätiin lämmittämään heille saunaa ja tiskaamaan astioita ja siivoamaan kuten kunnon naisihmisten kuuluukin. Yks vastaan hangoitteleva mieskin saatiin kun saatiinkin siitä jaloista pois ja hän taisikin loppujen lopuksi olla ihan tyytyväinen kun tuli juostua sunnuntain lenkki siinä heti aamutuimaan täysin kaikista tavoistaan poiketen. Pian saimmekin nähdä reippaiden urheilijanuorukaisten punaisin poskin painuvan saunaan.

Kotiinlähdön koittaa aina.

Ja haikein mielin jäämme odottamaan seuraavaa leiriä! Mikähän voisikaan olla seuraavan leirin ajankohtainen aihe, josta saamme kuulla ja oppia uutta! Innolla odotan.

Kiitos omasta ja edustamani yhtiön puolesta.

Huomautan vielä, että näiden kuvien http://kotiweb.kotiportti.fi/tomi.makela/kevatleiri2008/index.html

ja tämän jutun tarkoitus ei ole tuottaa pahaa mieltä kenellekään vaan vaikkapa innostaa muitakin järjestämään tällaisia pieni- tai miksei vaikkapa suurempimuotoisiakin tapaamisia tms. Järjestelyt kyllä vaativat aikaa, vaivaa ja monesti omaakin ihan taloudellistakin satsausta ja luottamusta siten siihen, et porukat tulee paikalle ja se täytyy kyllä todeta, että näillä leireillä ja muilla olemme kyllä aina kaikki nauttineet täysin siemauksin ja ollaan matkassa oltu avoimin ja vastaanottavin sydämin!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy