Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kymen Sanomat puolimaraton, 26.4.2008 Hamina


Recommended Posts

Tällainen tapahtuma on 26.4.2008 tarjolla Haminassa, matkoina puolikas ja varttimara. Kävin itse viime vuonna juoksemassa puolikkaan, kaikin puolin ok tapahtuma järjestelyjen puoleen. Reittikin on melko tasainen, muutama mäentöyräs koko reitin aikana. Viime vuonna oli kolehko sää, mutta luontoäidin antimista ei voi valittaa. Ilmoittautumisaikaa näyttää olevan tämän viikon perjantaihin (18.4) asti, toki paikanpäälläkin otetaan jälki-ilmoittautujia vastaan.

Tapahtumasta lisää yksityiskohtia järjestävän osapuolen sivuilta täältä:

http://www.vehkalahdenveikot.fi/kysamaraton/index.php

Listan tynkää ilmoittautuneistakin näkyy olevan, joten tuttuja voipi bongailla sieltä. Taidanpa itsekin lähteä lompsimaan, niin saadaan räväkkä alku kisakaudelle, kun viikko tästä on Kourulan puolikas Lappeenrannassa.

Link to comment
Share on other sites

Näin järjestävän osapuolen edustajana kyselen nyt täälläkin, josko löytyisi innokkaita toimitsijoita radan varteen? Just ja just saadaan omista tarpeista porukkaa, mutta hyvä olisi jos ylimääräisiä opastajia olisi reitin varressa. Vaikea hommahan tämä ei ole, mutta tärkeä kyllä.

Tarve olisi n. klo 11-15 tapahtumapäivänä. Lounas tarjotaan järjestäjien puolesta.

Mikäli joku innostuu, niin meikäläiseen voi ottaa yhteyttä vaikkapa yv:nä mahdollisimman pikaisesti.

Link to comment
Share on other sites

Toimitsijaksi ei pääse, mutta näyttää siltä että juoksemaan kyllä. Teillä on siellä pystyssä sen verran toimiva tapahtuma että toivottavasti tänäkin vuonna saadaan tarpeeksi talkooväkeä tien varteen. Mä ainakin rankkaan kisan korkeammalle kuin esim. HCR jonne ei kaikki tunnu mahtuvan edes mukaan ja jossa poluilla on tungosta... Lounas ja uimahalli samaan hintaan on plussaa ja hinnassakin tämä kilpailee hcr:n kanssa vaikka laskisi automatkan helsingistä mukaan...

Link to comment
Share on other sites

Olipa siellä hieno keli (+16 varjossa, aurinkoa ja kevyttä tuulta) ja juoksukin kulki! Ajatus oli koittaa 1.35 alitusta eli 4.30/km vauhtia niin kauan kuin jaksaa. Alku lähti heti hyvin pienestä pakaran kivusta huolimatta tasaisilla n. 4.26 kilsoilla. 5-6km välin mun vetomies ja tuulisuoja sitten kiristi n.4.14 jonka jälkeen oli pakko jäädä peesistä vähän palautumaan. SItten pääsin taas aika pian takaisin tuohon omaan 4.26 vauhtiin ja sain vaikeilla hetkillä vähän vetoapua ja jopa hieman juttuseuraa. 15km jälkeen jalat alkoi hieman painaa ja vauhti laski, mutta sain loppuun asti vedettyä silti tasaisia 4.31 kilsoja. Onneksi otin vielä 100m kirin niin ajaksi tuli 1.33.59 joka oli n. 5min 50sek parempi kuin ennätys joka oli samalta reitiltä. Lisäksi vauhdinjako ja olo kisan jälkeen on paljon paremmat kuin tuolloin 2v sitten. Tuohon tulokseen oon nyt tosi tyytyväinen, etenkin kun oli vähän epävarma fiilis ennen starttia kun pari viikkoa olen ollut tosi vähällä juoksulla. Ainoa mikä nyt tietty kaivelee on se että 2min parannuksella oisin päässy kärjeltään vaisun yleisen sarjan podiumille tuulettamaan!! Tosin eipä se ois tänään niin kovaa irronnut millään. Kestävyyspuoli tuntuisi odotetusti olevan ok kun 5km ennusteluiden perusteella monet taulukot ennustaa max.1.34-1.35 alkusia aikoja, mutta pitkää kihnutustahan tuo treenikin on ollut.

Link to comment
Share on other sites

Joopa joo, Haminassa tuli käytyä. Eipä voi huhtikuun loppuun paljon ihanteellisempaa säätä toivoa. Arvoin kisan alla puolipitkien trikoiden ja teknisen pitkähihaisen paidan kanssa, joilla alun perin vielä aamulla oletin lähteväni kisaan. Mutta sää lämpeni ja komistui koko ajan, joten vauhdissa tehtiin hyvissä ajoin ennen starttia muutos suunnitelmaan: päälle shortsit ja lyhythihainen paita! Oli täsmälleen oikeaan osunut valinta ja moni muukin oli päätynyt samaan kisa-asuun. Lämpötila oli startin aikaan ehkä +10…+11, mutta nousi varmaan tuonne +13…+14 tienoille. Kotia päin ajellessa auton lämpömittari näytti parhaimmillaan +16. Tuulikaan ei hirveästi haitannut, toki muutamassa kohdassa reitillä se selvästi tuntui.

Itse kisa meni omalta kohdaltani erittäin mukavasti. Jo parin-kolmen kilometrin jälkeen muodostui neljän juoksijan sakki, joka tuntui itseni kannalta menevän todella sopivaa vauhtia. Eli kiitos vain vetoavusta ja juoksuseurasta M60 sarjan voittajalle sekä kaverille jonka paidan selässä luki ”Täs menee meijän Seppo” (ei ollut kuitenkaan tämän palstan moderaattori) , samoin porukassa oli vielä kolmas kaveri itseni lisäksi. Oma juoksu kulki hyvin, tosin kyttäilin sykkeitä aika ajoin, kun tunsin että aika ”rajoilla” mennään omaan suorituskykyyn nähden. Kisan sykekeskiarvoksi tuli avg hr 169 ja max hr 177, eli yhtään enempää ei olisi ollut irrotettavissa, tai sitten äijä olisi nyykähtänyt.

Tasainen ja onnistunut suoritus toi myös kellolla mitattuna hyvän tuloksen. Eli vanha henkilökohtainen ennätys parani 1,5 min ja kirjoitetaan nyt 1.28 –alkuisena. Kevään/kesän kisaputki on nyt saatu auki, ja sitä jatketaan heti viikon kuluttua oman kylän puolimaralla Lappeenrannan Kourulassa.

Link to comment
Share on other sites

”Täs menee meijän Seppo”

Itse itseäni lainaten ja korjaten: vai olikohan sittenkin Pekka :039: Anyway - kiitos juoksuseurasta.

Onnittelut Puukäsi #13:lle vahvasta kauden avauksesta. Noilla vauhdeilla mennään meikäläisestä kierroksella ohi viikon päästä Etelä-Saimaan puolimaratonilla...

Kiitokset Arska-68. Uusi kisa ja uudet kujeet. Ja teikäläiselle parhainta menestystä juoksu-uran avauskisaan ensi lauantaiksi! :038:

Laitetaan tossut liikkeelle! :running:

Link to comment
Share on other sites

Itse itseäni lainaten ja korjaten: vai olikohan sittenkin Pekka :039: Anyway - kiitos juoksuseurasta.

Näinhän siinä luki. Täytyihän tuolla synnyinseuduilla juosta sisarusten ikääntyneelle ukolle lahjoittamassa paidassa :hali_hehe: Ja hyvin kulki juoksu, vaikka jouduinkin sitten lopussa jäämään tuon neljän koplan viimeiseksi.

Suuret kiitokset juoksuseurasta :vrolijk_26:

Tämä oli ehkä helpoin puolimaraton, mitä on tullut juostua. Lopussa ei vaan koivet enää suostuneet juuri minkäänlaiseen vauhdin lisäämiseen, mutta ei se vauhti pudonnutkaan. Oma reittiennätys tuli tehtyä, melkein oma ennätyskin ja podiumpaikkakin heltisi. Enpä olekaan koskaan aikaisemmin noussut perinteiselle palkintopallille palkittavaksi :sign0133:

Link to comment
Share on other sites

Juu, saatiin sitten tarpeeksi talkoolaisia ja itsekin sain luvan juosta, enkä siis joutunut reittimerkiksi, kuten alkuun uumoilin. Edellisenä iltana jolkoteltu Oisen lenkki vähän tuntui ja vanhat vaivat hiukan häiritsivät, mutta kun ajatus oli hölkätä kahden tunnin lenkki, niin tuo 1.48 ja risat oli oikein ok lopputulos. Vielä kun loppukirikin irtosi ja kirikumppani jäi viivalla taakse, niin ihan kiva oli olo tuon jälkeen. Onnittelut vielä hienoja aikoja juosseille ja tervetuloa ensi vuonna uudestaan!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy