Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Millainen on sinun herkkuvoileipä?


nedflanders
 Share

Recommended Posts

Ne jotka ovat seuranneet lehdistä sarjakuvaa Touhulan perhe, ovat varmaan

huomanneet perheenisän, Heikin intohimona mahtavia, herkullisi voileipiä koh-

taan. Niin, minäkin kuin moni muukin mielellään syö voileipiä erilaisten lisukkei-

den kera. Oikeastaan mielikuvistus on rajana erilaisten voileipien kehittelyssä.

Itse lataan leivän päälle tietenkin vähärasvaista margariinia, juustoa, kalkku-

naleikettä sekä vähän vihreätä, salaatinlehteä.

Eräs oma herkkuvoileipä resepti menee näin: Yksi ruispuikula jonka halkaisen,

toisen puolikkaan päälle leipämargariinia ja toisen puolikkaan päälle Creme Bon-

jouria(ruohosipulia). Seuraavaksi toisen puolikkaan päälle tammenlehtisalaatin-

lehti, Felix maustekurkkua, grillifilesiivu(porsasta) ja lopuksi molemmat puolik-

kaat yhteen. Millaisia teillä muilla ovat ne parhaat voileivät?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kaupasta esipaistettuina ostetuista patongeista voi valmistaa (ainakin) kahdella tavalla erinomaisia:

1. Patonki normaalisti paistoon. Kun valmista, niin patonki pituussuunnassa puoliksi halki, väliin levitettä (margariinia tai creme bonjouria), salaattia (jääsalaatti tai jäävuorisalaatti), tomaattisiivuja, kurkkusiivuja, punasipulirenkaita, fetajuustokuutiota ja voilá: kreikkalainen salaatti patongin välissä on valmis. Halukkaat voivat lisätä vielä oliiveja ja/tai oliiviöljyä, mutta itse en niistä oikein välitä.

2. Patonki ennen paistoa pituussuunnassa halki kokonaan. Puolikkaille levitellään vihreää pestokastiketta sopivasti (ei liikaa tai muuten patongista tulee paistamisen yhteydessä lötkö), pestokastikkeen päälle raastimen/tehosekoittimen/silppurin avulla hienoksi silputtua paprika-punasipuli seosta maun mukaan (lue: reilusti), tämän seoksen päälle ohuita mozzarellasiivuja (ei italialaista ;). Mozzarellan päälle voi vielä vähän lisätä pestoa, niin tulee mukavammannäköistä. Ja puolikkaat uuniin. Paisto normaalisti/siten, että mozzarella sopivasti sulanut.

Kannattaa suosia kokojyväpatonkeja, etteivät ole ihan mitään vehnähöttöä.

Hyvää on!

Link to comment
Share on other sites

Tuore leipä, saa olla joko ruisleipää tai jotain ihanaa pullamössösekaleipää. Siihen margariinia, oikein jos hyvin käy niin voita, ja juustoa. Kotioloissa juusto on useimmiten 17% Polaria. Siinä se. Syön aika paljon leipää, ja usein ajattelen että se margariini pitäis saada pois siitä kaloreita lisäämästä. Mutta ikinä se ei onnistu - ilman margariinia leipä ei maistu miltään. Joskus aina muka reippaana kokeilen kevyttuorejuustoja margariinin sijaan, mutta kun ei. Ja jos jossain on tarjolla oikeaa voita niin a vot!

Myös nuo päälliset on vähän hankala juttu. Periaatteessa tykkään esim. kalkkunaleikkeleestä tai kevytmetwurstista, mutta ne ei koskaan kävele jääkaapista leivälleni, puhumattakaan kasviksista...

Link to comment
Share on other sites

Ruisleipää ja voita, nam.

Toinen hyvä:

Joku hyvä sisältä tuore ja päältä rapea, oikein kunnon ihanan jyväinen sämpylä. Sinne väliin pippurimeetwurstia, savunmakuista (kippari?) juustoa, pari siivua tomaattia ja salaatinlehtiä.

Vielä yks lemppari lämpimän voileivän versiona:

Ruispuikula, (kaurapuikulakin käy) siihen pippurimeetwurstia (valkosipulimeetwurstikin käy), tomaattia, sipulihaketta, musta pekka -juustoa, cayennepippuria, oliivinviipaleita, jalapenoa, ja päälle siivuja rasvaista oltermannia. Koko komeus mikroon (tai jos tekee monta leipää, niin uuniin).

Minä en ole oppinut laittamaan voita leipiini, poikkeuksena tosiaan toi "raaka" ja mieluiten vähän kuivahtanut ruisleipä ja siihen ei kuulu silloin mitään muuta.

Rasvapuoli tulee mulla herkkuleipiini varmaan ihan riittävästi juustoista ja meetwursteista :P

Link to comment
Share on other sites

Tuo ruisleipä on mielenkiintoinen asia nykysuomessa. Aika moni väittää syövänsä sitä, mutta totuus on aivan jotain muuta. Monessakaan kaupassa sitä ei myydä lainkaan, on vain ruisleivän nimellä kulkevia sekaleipiä, joiden ei pitäisi tuota uljasta nimeä käyttää lainkaan.

Tutkikaapas vain omaa leipälaatikkoanne tai lähikaupan leipätiskin leipien tuoteselosteita. Harvassa ovat aidot ruisleivät.

Siis; Parasta on AITO ruisleipä ja voita päälle!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy