Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kasin vauhdinjako


zxcv
 Share

Recommended Posts

Kasin harjoittelijan alkeisoppikirja väittää, että jälkimmäinen kierros juostaan 4-8s hitaammin ja aina sitä enemmän hyytyen, mitä enemmän nopeusreserviä on käytössä. Tarkasta vauhdinjaosta en tiedä, mutta eikös Kipketerin WR ole juostu tähän tyyliin. Ja moni muu kovista tuloksista.

Toisaalta, letsrunista tarttui silmään tämmöinen kommentti jonkun Japanilaisen Lydiard-koulukunnan naisten ratavalmentajan kirjoittamana:

"And also against ALL the popular arguments, I also believe even-paced running, with the second half evry slightly faster, is physiologically most effective way to run 800m which Borzakowski seems to do (as did Dave Wottle). Very curious to see what kind of training pattern Borzakowski follows..."

Ketkä harrastavat negatiivisen splitin kaseja? Ja mikä onkaan se oikea tapa?

Löytyihän se B:n vauhdinjakokin:

"Borzakowski’s 800m gold medal performance at Athens Olympic Games:

25.5—26.7—26.2—26.0 (200m splits)

52.2—52.3 (400m splits)"

Linkit:

http://www.letsrun.com/forum/flat_read.php?thread=964958&page=20

josta selviää ainakin tuon Wottlen harjoittelusta.

Link to comment
Share on other sites

Koskaan en ainakaan oman muistini mukaan ole juossut negative-split kasia. Lähes samanvauhtiset kierrokset on tullut juostua, mutta ne kisat ovat olleet ajallisesti huonoja ja kisan jälkeen ollut sellainen olo ettei kaikkea ole antanut.

Nopeusominaisuuksinsa nähden Borza juoksee oudolla vauhdinjaolla. Yleensä se on niin, minkä ainakin itse olen huomannut, että mitä nopeampi kaveri sitä isompi on aikaero kierrosten väliilä.

Oma huomioni käytännöstä on sama kuin Puujalan. Mitä enemmän kilometrejä takana ja mitä hitaampi juoksija, sitä tasaisempi on vauhti.

Omassa ennätysjuoksussa eka 400m on 4 sekuntia nopeampi kuin toinen. Jos eroa on 8 sekuntia niin silloin ainakin omalta osalta voin sanoa että liian kova oli alku. Ihanne on jotain 3-5 sekunnin väliin. Siis omilla ominaisuuksillani.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share



×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy