Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ultrateema Runner's World -lehdessä (April 2008)


gnothi seauton
 Share

Recommended Posts

Huhtikuun numerossa on noin 15 sivun kokonaisuus ultraamisesta; juttua treenauksesta sekä jostakin Saharan kisasta. En vielä lukenut läpi, mutta hienoja kuvia ja kiintoisia caseja näyttää olevan mukana.

Sisällysluettelosta:

Endurance special

- Go long... really long - 100 milers aren't for everyone, but if you can finish a marathon, you can run an ultra. Use our tips and 50-miler training plan to prepare for the long haul. (p. 78)

- Running the Sahara - The numbers are astounding - 4500 miles, 111 days, two showers - but what Charlie Engle's desert trek is just a small measure of what this ex-junkie has already endured (p. 86)

-gs

ps. Scott Jurek antaa mäkijuoksuvinkkejä. ("trail running uphill")

Link to comment
Share on other sites

Näyttää mielenkiintoiselta, täytyypä käydä pitkästä aikaa ostamassa Runner's World.

Linkittämäsi mäkijuoksu-video näytti olevan "Trail Running Technique with Scott Jurek" kokonaisuuden ensimmäinen osa nimeltään "Body Alignment and Uphill Running", eli jatkoa seurannee. Tässä ekassa osassa keskityttiin keskivartaloon ja lantioon, ja täyttä asiaahan se oli. Suurella mielenkiinnolla odotan jatko-osia, erityisesti kiinnostaa alamäki-juoksun tekniikka.

Runner's Worldin saitilta löytyy tosi paljon videoklippejä. Varustetestejä, lihaskuntoasiaa, harjoitusohjelmia mattojuoksua varten, kisaraportteja, lukijoiden omia videoita ja paljon muuta. Kumma kun en ollut tähän videoarkistoon aiemmin törmännyt!

Link to comment
Share on other sites

Älä sano. Noin minäkin ajattelin vielä vuos sitten ja nyt olen menossa munaamaan itseni aivan into pinkeenä kaikkiin mahdollisiin pitempiin kisoihin:)

Hih! Muistakin lukeneeni, että noin vuosi sitten kommentoit jossain, ettet koskaan aio mitään ultramatkoja juosta. Mutta toisaalta onhan se hienoa astua askel eteenpäin (vai pitäisikö sanoa, että askel lähemmäs omaa itseään?).

Ehkä minäkin joskus. Ainakin näiden ultraajien kirjoitukset ja lehtiartikkelit ovat olleet aivan mahdottoman liikuttavaa luettavaa ja ihan täysillä olen niissä ollut mukana, kipuja ja kyyneliä myöten. :ashamed0001:

Link to comment
Share on other sites

Samat sanat. Kummallinen ilmiö, suorastaan imu, johon tempautuu ja tuntuu vaan, että sittenhän nähdään, sittenhän nähdään, mitä tapahtuu.

Siinä vaiheessa, kun yllättää itsensä useammin ja useammin lukemasta ultraosioita, peli on menetetty...

GS:kin kokeilee jonkin aikaa maratoneja, mutta siemen, joka on kylvetty itää eräänä päivänä, kun olosuhteet ovat sopivat...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy