Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Home sweet home?


Emonamoha
 Share

Recommended Posts

Onko kenelläkään kokemusta tai ensi käden tietoa homevaurioista työpaikalla..? Tunnetusti tässä talossa kaikki etenee liian hitaasti (jos ollenkaan) ja tiedotus on nollatasoa, joten jotain tarttis tehrä itte! Mutta mitä?

Saakohan ihmistä tutkimalla selville, onko keuhkoissa/limakalvoilla/jossain muualla homeitiöitä... jotenkin alkaa tuntua, että nämä jatkuvat sairastelut napsahtaisi yksi yhteen altistumisen kanssa. Enkä ole ainoa. :sairas:

Link to comment
Share on other sites

Hyviä juttuja oli, kiitos! Pahus kun nuo tutkimusmenetelmät on niin huonoja eikä oireita pystytä erottelemaan tavallisista flunssista...

Mielenkiinnolla kuulisin jos jollakulla olisi omakohtaista kokemusta, pakkohan sitäkin (kai) on olla kun aihe on niinkin yleinen..?

Link to comment
Share on other sites

Siskon työpaikalla (sairaala) oli hometta ja se sai sieltä siirron pois joitain vuosia sitten. Sillä oli valmiiksi kaiken maailman allergiat ja astmat muutenkin. Pitkään se joutui taistelemaan ennen kuin sai paikan vaihdettua. Sai se jollain perusteella tinkattua sinne kunnon mittaajat paikalle ja kai ne mittarit jotain näytti. Mittaustuloksia ei sitten tavan työntekijälle näytettykään, mutta jotain sielä varmaan "leijui". Mittauksista limakalvoilta yms. en tiedä.

Nosta ihmeessä kissa pöydälle. Käsittääkseni kuka tahansa voi altistua tuolle. Työsuojelutahon juttuja tuo käsittääkseni on.

Link to comment
Share on other sites

Noita homeen/kosteusvaurioiden merkkejä pystyy tarkkailemaan siellä työpaikalla ihan itsekin silmämääräisesti kun katselee hieman ympärilleen:

* Näkyvää hometta rakenteissa

* Kosteusläikkiä sisäpinnoissa

* Sisustusmateriaalin irtoaminen tai vioittuminen

- tapetti

- kaakeli

- lattianpäällyste (muovimatto)

- maali sisäpinnalla tai sokkelissa

- lastulevy kupruilee

* Sisustus- tai rakennusmateriaalin värimuutokset

- parketin tummuminen

- tiiliseinässä runsaasti kalkkihärmää

* Vesihöyry tiivistyy rakenteen pinnalle

- ikkunat tai ikkunanpuitteet

* Haju

- ei aina samanlainen, yleensä tympeä, kellarimainen

- ei esiinny välttämättä kokoajan

Kaikki noista merkeistä ei välttämättä tarkoita automaattisesti, että ko. talossa/rakennuksessa on homeongelma, mutta kosteusongelma johtaa lopulta hoitamattomana homeeseen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

(Kun löytyi valmis viestiketju aiheesta, uskallan hiukan mainostaa huomisia teatterivetojamme:)

"HOME SWEET HOME - SISÄILMASTONMUUTOS VIERAILEE HELSINGISSÄ 27.2.2011

Vaikka Home sweet home - sisäilmastonmuutos esityskausi on Jyväskylän Huoneteatterilla päättynyt, on Mika Terävän ja Raija Saukon näytelmä mahdollista nähdä vielä kahdesti Hengitysliiton järjestämällä vierailulla Helsingissä. Home sweet home esitetään 27. päivä helmikuuta Helsingin Ylioppilasteatterissa kello 15.00 ja 19.00.

Ensimmäisen esityksen jälkeen kello 1...7.30 järjestetään myös keskustelutilaisuus sisäilmaongelmista Ylioppilasteatterin aulassa.

Lippuja on vielä jäljellä ja loput liput myydään suoraan ovelta ja näytöspäivänä lippuja voi varata ja tiedustella klo 12 alkaen puh. 044 3303 102."

http://www.huoneteatteri.fi/home_helsinki.php

t. nimim. Homeessa näyttelevä juoksuharrastaja

Link to comment
Share on other sites

Ikävä kyllä omakohtaista kokemusta tosin kotitalosta eikä työpaikalta.. Raskas ja hankalasti selviteltävissä oleva. Ehdottomasti esiin nostettava asia ja juurikin työsuojelupuolen ja työterveyden kautta. Missään tapauksessa ei saa jättää silleensä jos oireet isossa useilla noudattaa samaa kaavaa (jatkuvia flunssia, poskiontelovaivoja, pääkipua, väsymystä, puhjennutta astmaa, nivelsärkyjä jne). Pahimmoillaan homeista irtoava myrkky tappaa hitaasti ja tuskallisesti syöden ihmistä "palan kerrallaan"... Sisäilmanäyte on yksi ensimmäisiä keinoja jos ei rakenteita saada heti lähteä tutkimaan. Toinen suuntaa antava voi olla homekoirat (kunhan löytää osaavan yrittäjän). Kumpikaan edellä mainituista ei ole hinnaltaan mikään älytön, toki riippuu mm. tutkittavan alueen koosta. Meillä ensimmäisistä rakenteisiin menevistä tutkimuksista ja kosteusmittauksista ei mitään löytynyt. Sisäilmanäytteestä löytyi homeitiöitä molemmista kerroksista otetuista näytteistä. Homekoirat osoittivat useampaa paikkaa ja kyseisistä paikoista rakennenäytteitä ottamalla löydettiin varsinaiset saastuneet paikat...

Ihmistä tutkimallakin pystytään verestä määrittämään vasta-aineet, joiden perusteella nähdään onko homealtistusta ollut. Huonoa tässä tutkimuksessa on se ettei siinä pystytä erottelemaan missä ja milloin altistus on tapahtunut.

Muokattu
varsinainen vastaus alkuperäiseen kysymykseen meinas unohtua..
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy