Jump to content
Juoksufoorumi.fi

kuinka saada lihasmassaa pois???


metsäpolku
 Share

Recommended Posts

Luulisi että pelkästään kova juoksutreeni poistaa pitkällä tähtäimellä lihasmassaa paikoista joissa sitä ei tarvitse. Prosessia voi ehkä kiihdyttää tosiaan elämällä reilusti miinuskaloreilla, mutta terveys siinä kärsii aivan varmasti ja treenit ei onnistu.

Kai se useimmilla riittää että saa edes ne fläsät pois, lihakset on sitten mitä on.

Link to comment
Share on other sites

Jos liika lihasmassa on suurin Metsäpolun ongelma tässä juoksutouhussa niin asiat on kadehdittavan hyvin. Jos lihasmassaa on ihan oikeasti ongelmaksi asti, ei se takuulla ole mikään vahinko, vaan kovan työn tulos. Sitä hankkiessa on takuulla muodostunut käsitys siitä miten sitä rakennetaan, ja tietoa päinvastaisestakin prosessista.

Itse olen juuri päättänyt jokatalvisen puolivuotisen saliprojektin (n. 5-6 kertaa viikossa) ja saanut sen myötä taas muutaman kilon lihasta. Muutama kilo on mahdollista silloin kun kroppaan palauttelee niitä lihaksia, jotka siinä on joskus aiemin ollut. Jaloissa ei ole mitään juoksun "ansiosta". Samalla on tullut juoksussa tarpeellista lihaskuntoa tulevia kisoja varten siten, että pelkkä harvakseen tapahtuva heikennystä hidastava punttitreeni riittää syksyyn asti ja voin lähikuukaudet keskittyä käyttämään kropan palautumiskyvyn pelkkään juoksuun.

Jaloisa oleva liha lähtee juosten ja levolla, yläkropassa oleva levolla. Kun ei halua läskiäkään, on lihasten lähtemisen näyttävä hitaana elopainon laskemisena.

Link to comment
Share on other sites

sen verran vielä lisää...

että kun aloittelin juoksuharrastusta oli painoa 66kg ja pituutta 171

siitä 3 v myöhemmin 74kg ja 174cm

eli aerobinen harjoittelu vaan nosti painoa... :mad0228:

ja omat enkat 10km ja ½ maratonilla on tehty tuossa 74kg painossa...

se vaan on mielestäni "kestävyysjuoksijalle" aivan liian paljon tuo 74kg...:huh:

väkisinkin sitä miettii että miten kovaa menisi 10kg kevyempänä...

ja raskaassa maastossa kyllä huomaakin sen että ei vauhti päätä huimaa...

Link to comment
Share on other sites

Ei kai sitä lihasmassaa nyt koskaan liikaa jaloissa ole? Ellei nyt ole vaikka punttiksella hartaudella rakennellut jalkalihaksia, luulisi että juokseminen muokkaa jalat semmoiseksi kuin tehdyt harjoitukset ovat vaatineet. Mutta ylävartalossa voi juoksijalla olla toki ylimääräistä, ei sillä hauberilla paljon tee juostessa. Veikkaan kuitenkin että suurimmalla osalla ongelma on enemmän siellä läskiosastolla. Kun ne saa pois, on varmaan kaikki ylimääräinen lihasmassakin poissa.

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa mielenkiintoiselta, että lihasmassa kasvaisi kestävyysharjoittelulla. Varmasti lihaksiin tulee lenkkipoluilta sitkeyttä ja potkua lisää mutta vaikea uskoa, että pitkäkestoinen juoksutreeni kasvattaisi lihasmassaa merkittävästi. Ongelma on suurimmalla osalla meistä päinvastainen: kuinka pitää säällinen määrä lihasta kasassa, kun käy lenkillä ahkeraan. Lenkkeily nostaa kulutusta sen verran merkittävästi, että energiaa pitäisi saada aiempaa enemmän, jos aikoo pitää lihaksistaan kiinni. Lihakset, kun tarvitsevat energiaa merkittävästi enemmän kuin se ylimääräinen paino.

Täytyy sanoa myös, että lihasmassan arvostus on meikäläisen silmissä laskenut. Joskus sitä vältti kaikenlaista kestävyysurheilua, koska näki sen olevan ristiriidassa painoharjoittelun kanssa. Ne ajat ovat jääneet taakse ja nykyään ajattelen, että kaunis/komea vartalo on sopusuhtainen ja sillä pystyy tekemään muutakin kuin sahaamaan lyhyttä liikerataa salilla. Vaikka juoksemaan 10 kilometriä kovaa!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy