Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Luxemburg 3.5.2008 klo 18


Recommended Posts

En huomannut tästä tapahtumasta vielä ketjua.

http://www.ing-europe-marathon.lu/

Olen tässä jo pitempään pähkäillyt mihin sitä suuntaisi maralle nyt keväällä ja loppusuoralla Luxemburg meni ja voitti eli ilmoittautuminen ja matka on hoidossa.

Maraton ei vissiin ole mikään maailman nopein eikä "massamaraton", mutta muuten taitaa olla aika ainutlaatuinen iltamara kyseessä. Onko kokemuksia?

Link to comment
Share on other sites

En ole juossut, vaikka toissa vuonna piti, mutta reitti on tuttu. Ei ole tosiaankaan nopea, vaan aika mäkinen ja mutkainen. Loppupuolella on ns. "punaisen sillan" jälkeen raikkaat pari kilsaa tasaista loivaa nousua aina maalina toimivalle urheiluhallille asti, mutta siitäpä juostaankin sitten vielä ohi ja tehdään parin kilsan lenkki. Tuntuu kuulemma ohimossa aika ikävältä se.

Osallistujia on sen verran vähän että ruuhkata ovat mitättömiä ja iltavalaistuksessa reitti on tunnelmallinen. Yleisöäkin löytyy reitin varrelta aika mukavasti.

Tervetuloa vaan kisaamaan. Jos tarvitset mitä tahansa apua tai paikallistietämystä, älä ujostele kysyä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Olen juossut. Viime keväänä. Kyseessä on tosiaan Tukholmaa ja Helsinkiä pienempi tapahtuma, mutta mikään pikkumara ei Luxemburg ole. Olisiko ollut 2000 maratoonaria ja puolimaran juoksijat päälle, joten lähdössä on ruuhkaa jopa enemmän kuin Helsingissä.

Reitti on mielestäni nopeampi kuin Helsingissä tai Tukholmassa eikä toi loppupuolen nousuvoittoisuus ollut kovin paha. Ensimmäiset 25 km tuntui siltä, että mennään mystisesti koko ajan alamäkeen. Pelkäsinkin, että alun alamäet maksetaan rajulla tavalla takaisin loppupuolella. Ehkä sitä oli niin paaleissa, ettei tajunnut juoksevansa ylämäkeä.

Järjestelyt ihan jees. Eivät Hesan eikä Stokiksen tasoa. Tietty "ranskalainen" piirre järjestelyissä on. Juottopaikkoja oli ihan hyvin ja vastoin uhkailuja niissä tarjottiin muutakin kuin vettä. Siis urheilujuomaa. Köyhät luxemburgilaiset pitivät omia juomapisteitään etupihoillaan kaupunginosassa, jonka nimi oli muistaakseni Bel-Air, tai jotain.

Maaliin tullaan Coquen urheilukeskukseen siis sisätiloihin, valojen räpsyessä ja tanssityttöjen tanssiessa. Muutenkin tunnelma maralla oli hyvä. Kansa kannusti ja hurrasi ja maisemat olivat näyttävät. Maaliin tulon jälkeen palvelut ontuivat ja esim. chipin palauttaminen oli tosi taistelun takana. Oman lisämausteensa toki antaa illalla juokseminen.

Ite juoksin silloisen ennätykseni (2.51), joka oli kuntotason mukainen suoritus. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että juoksin lähes koko matkan kahden saksalaisen papin kanssa, jotka taistelivat pappien em-tittelistä. Olivat muuten herrasmiehiä nuo papit. Tarjosivat kohteliaasti muukalaiselle yhteisestä juomapullostaan. Ite olisin lopulta saanut pappien EM-hopeaa, jos siis olisin pappi. Mutta kun en ole.

Kaiken kaikkiaan mukava tapahtuma. Ei varmaankaan mikään Madrid, Lontoo tai New York. Mutta ihan jees. Ja Ryanilla pääsee täältä treelta helposti.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Reissu takana... ja tuloksena 2.48 ja todella kipeät jalat. Reitti oli erittäin raskas eikä ole suunniteltu juoksijoita ajatellen. Ylämäki-alamäki vaihtelu sekä lukuisat jyrkät mutkat iski jalkoihin jo pahasti 30km kohdalla ja siinä vaiheessa vasta lopullinen nousuhivutus oli alkamaisillaan. Toinen puolikas tuli 8min hitaammin, joten loppu oli todelinen tuskien taival.

Ihmetystä herätti se, ettei koko kisan aikana tullut kuin yksi juoksija ohi vaikkakin hyydyin pahasti. Muutenkin sain juosta melkein koko matkan yksin ja ohitella jo väsähtäneitä. Omaan juoksuuni voi olla semityytyväinen... ehkä Luxissa ja Brysselissä edellisinä päivinä tehdyt turistikävelykierrokset rokottivat hieman, mutta elämä on.

Järjestelyt hoidettu ihan ok vaikkakin ihmettelyä herätti kilpailunumeron hakeminen, koska piti vaan sanoa numero ja sen jälkeen läiskästiin numerolappu käteen eikä yhtään tarkasteltu onko oikea henkilö kyseessä. Kisan jälkeen ei ollut tarjolla kuin banaania, kokista ja alkoholitonta kaljaa. Jäin kaipaamaan jotain muutakin.

Suosittelen tapahtumaa siinä tapauksessa, jos ei tavoitteena ole ennätys eikä pelkää mäkiä ja mutkia. Maisemathan ovat kauniit ja oli mielenkiintoista juosta illan jo viiletessä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy