Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Libya Challenge 2008 - HS:n blogi


Duckbill
 Share

Recommended Posts

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hesarin sivuilla on ihan mielenkiintoinen ultrajuoksuaiheinen Jukka Viljasen blogi.

Duckbill on ajatustenlukija. Justiinsa meinasin kirjoittaa Viljasen ja Kirsi Montosen muuttuneista suunnitelmista, mutta en löytänyt sopivaa ketjua.

Olivat näköjään Nelosen Urheiluaamussa viikonloppuna, mutta ei tainnut kukaan huomata aihetta etukäteen.

Niin, ne muuttuneet suunnitelmat: alkuperäinen kisavalinta oli Grand Raid Sahara Mauritaniassa, nyt siis suuntana Libya. Hieno reissu heillä edessä!

Link to comment
Share on other sites

Ihan mukavalta lyhyehköltä retkeilytapahtumaltahan tuo Libya Challenge vaikuttaa. Vähän tosin tapahtumaan liittyvä ylenmääräinen teknisten apuvälineiden kanssa kikkaileminen tökkii. Osallistujien on pakko kantaa mukanaan mm. GPS-laitetta, luultavasti myös matkapuhelin kuuluu vähintäänkin puolipakollisiin varusteisiin. Se, että matkan aikana nautittavat eväät ym. on kannettava itse mukana on toisaalta silkkaa plussaa.

Mielenkiintoisemmalta tapahtumalta Libya Challenge kuitenkin kuulostaa kuin Marathon Des Sables, Raid Sahara tai muut lyhyet aavikkoetappihölkät.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hienoa että Jukka ja Kirsi pääsivät sittenkin maaliin. Jännäksi meni. Luulin jo pelin olleen menetetyn, koska pari tuntia ennen kuin aikaraja 75 tuntia tuli täyteen, järjestäjien nettisivujen satelliittikuva näytti heidän juoksevan jossain kontrollipisteiden 7 ja 8 puolivälissä. Koska viimeiseen kontrolliin numero 9 ja maaliin oli siitä vielä kymmeniä kilometrejä niin päättelin heidän joutuneen hidastamaan vauhtiaan. Onneksi ainoastaan tämä satelliittitekniikka oli jäljessä.

Ranskalaisen Sebastien Chaigneaun voittoaika 31:55 oli hieman hitaampi kuin viime vuonna (29:51). Toisaalta nopein nainen, englantilainen Sharon Gayter paransi aikaansa lukemiin 36:10 (viime vuonna 36:46). Hän oli vielä viimeisen kontrollipisteen kohdalla kokonaiskilpailun toinen, mutta joutui päästämään pari miestä loppusuoralla ohi, koska hän teki ylimääräisiä mutkia GPS-häiriöiden takia.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy