Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Lumikenkäjuoksun SM-kisat


Ulkoholisti
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Lumikenkäilyn SM-kisat järjestetään 1.3.2008 Mäntsälässä, Saaren Opaskeskuksen maisemissa. Matkoina sprint 400m ja crosscountry 5 km. Palkintoina mm. Italian matkoja. Lisätietoja www.snowshoe.fi

Kiinnostaisi tietää, minkä tyyppisillä kengillä tuollaisissa kisoissa juostaan, vaikka eiköhän se ole lähinnä päivän lumitilanteesta kiinni. Ellen väärin muista, niin tämäkin laji on huipulla spesialistien heiniä, esim. Jari Isometsä ei noissa karkeloissa viime vuonna yltänyt mitaleille tässä sivulajissaan kohtuullisesta kunnostaan huolimatta...

Link to comment
Share on other sites

Näissä Sm-kisoissa sekä Eurooppa Cupissa yleisimmin käytetyt lumikengät ovat nimenomaan juoksemiseen suunnitellut, mahdollisimman kevyet ( luonnollisesti ) lumikengät, joiden kantavuudella ei ole juoksualustasta johtuen suurtakaan merkitystä.

Tyypillisimmillään kenkien koko on n, 50cm ( pit ) x 22cm ( lev ).

Lumikenkäjuoksuissa juoksualusta on siis toki lumi, mutta tasavertaisen alustan takaamiseksi rata / reitti on pohjustettu ( groomed ). Radan profiili on kilpailualueelle tyypillinen. kuten maastojuoksuissakin. Keski-Euroopassa kun juostaan, voi korkeuserot olla suuretkin, alppimaisemat antavat oman haasteensa myös korkean kilpailupaikan johdosta.

Nyt Mäntsälässä juostaan kohtuullisen helpossa maastossa.

Lumikenkäjuoksuun soveltuvista kengistä kannattaa kysellä vaikkapa Jukka Viljaselta, hän kokeili tätä lajia viime talvena pohjoisnavalla. Muutamia nettilinkkejä löytyy valmistajien kautta:

www.tslsport.com

www.tubbssnowshoes.com

www.atlassnowshoe.com

Jonkinmoisia juoksuun soveltuvia kenkiä voi lainata myös kilapilupaikalta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy