Jump to content
Juoksufoorumi.fi

12.1


jukka-64
 Share

Recommended Posts

Maanantaihan oli minulle ensimmäinen treenipäivä joulutauon ja flunssan jälkeen. Tai ehdin vähän aloitella viime viikollakin, mutta sitten tuli tuo flunssa.

Tänään olikin ensimmäinen päivä kun alkoi juoksu oikeastaan taas kulkemaan, ainakin noin fiiliksen pohjalta. Oli todella makeeta hölkötellä pk:ta Vantaanjokea pitkin täältä Pukinmäestä Tikkurilaan ja sitten junaradan viertä takaisin. Lisäksi yksi "sakkokierros" Vantaanjoen varrella jolla sain lenkin pituuden halutuksi. Alkumatkasta lähinnä hykertelin itsekseni kun oli niin makeeta juosta aurinkoisessa säässä ja ekaa kertaa tänä vuonna jalatkin tykkäsi oikein todella. Lisäksi melkein ääneen nauroin moneen otteeseen touhun järjettömyyttä: joen varren polku oli paikoitellen aivan totaalisen jäistä ilman mitään hiekan tapaistakaan, sellaista kuhmuraista jäätä jossa vettä paikoittellen päällä ja piilossa pieniä lätäköitä joissa tuli kenkiä välillä vähän kasteltua. Mutta ei haitannut, todella hauskaa oli ja liukuesteiden turvin näytin pitkää nenää jäiselle polulle. :hä Lenkin loppuosa rupesi kyllä menemään jo vähän työn puolelle, sen verran jaloista on paras terä hävinnyt tauon aikana, mutta eiköhän siitäkin selvitä viikossa tai parissa.

Elikkäs 21,1km pk aikaan 1:44. Ihan kelpo aika ottaen huomioon osittain kovin jäisen kelin ja talvivauhdin yleensäkin, sekä päivän kunnon.

Link to comment
Share on other sites

Kotona ensin naruhyppely. Sen jälkeen kyykyt, mahat ja käsilihakset tangon kanssa. Lopuksi vielä vähän naruhyppelyä.

Kuuma sitä vain tässäkin tuli. Hikitippoja tippui olohuoneen matolle. Matkassa oli kyllä muutama muukin tippa silmästä. Emmerdalen synnytyskohtaus sai herkistymään ja piti hiukan itkaista. Oli se niin ihanaa.

Mutta yksi huomio taas pohjallisista. Olipa mahtava huomata, että kyykyt meni juuri niin kuin pitääkin. Eli polvet ei vääntyneet sisään päin, eikä polvien sisäsyrjään ilmestynyt sitä pistoa, mitä tulee yleensä kun teen kyykkyjä.

Mitä muuta haluatte tietää? Olen täällä yksin lasten kanssa toista päivää ja puheripuli olisi kauhea. Ilomielin voisin teille kertoa kaiken päivän leipomisista, pyykinpesuista ja siivouksista, mutta taidan säästää teidät siitä kärsimyksestä ja lähden suihkuun hoilottamaan ja puhumaan vaikka seinille.

Lapsetkin leikkii niin sopuisasti keskenään etten saa niistäkään juttukaveria.

Hyvät illan jatkot kaikille.

Link to comment
Share on other sites

Jaahas, kaksi päällekkäistä saman päivän ketjua - siirsin omani tänne, koska tällä on jo enemmän juttuja - aunu tosin oli aloittanut toisen ketjun jo aiemmin.

VL 56:54 - 9,4 km (6:03/km) - avg 154, max 183

Matkalla 3 x kovia mäkivetoja 200-500 m + 1 kovahko (4:40) sekä 1 reipas (5:30) kilsan veto, mäkivedoista aina pieni kävelypalautus. Mukavaa vaihtelua ja onnistui liukkaallakin varsin hyvin tuo ylämäkirääkki. Huomenna ihmetellään, kuinka pahasti kintut jumiutuu... :viheltely

Link to comment
Share on other sites

Juoksumatolla tuli huhkittua ensin 10 minuuttia verryttelyä, sitten 30 minuuttia kovaa ja lopuksi 10 minuuttia palauttavaa. Olis tietysti voinut olla ulkonakin, oli niin hieno auringonpaiste.

Täytyy sanoa että eka kerran tuntui ettei meinaa jaksaa! Harjoituksena oli reipasta 150-165 sykkeen vauhtia ja kyllähän se lopulta tuli hoidettua, vaikka mieli meinaskin tehdä tepposet. Juoksun päätteeksi tein kerrankin rauhalliset venyttelyt mutta nyt iltaa kohden olen aika lailla naatti. Mutta eihän sitä maratonia kaiketi vedetä yli 150 sykkeen veri kurkussa -mentaliteetilla? Eihän?javascript:emoticon(':k%E4det')

Link to comment
Share on other sites

3,5 km, 137, 0:22:56, 1,62, 6:30 min/km, 74 max%

Tiistain testilenkki aiheutti pientä kurkkukipua eilen, vaikka lenkillä ei mitään tuntunutkaan. Tänään tuntui kuitenkin taas ihan hyvältä. Pitempää en uskaltanut juosta. Saas nähdä mitä huominen tuo tullessaan. Tämän päivän lenkkihän oli saman pituinen kuin tiistaina, myös keskisyke ja keskivauti oli nyt ihan sama.

Onhan tämä tilanne hieman erilainen kuin ennen sairastumista. Esimerkiksi:

Samalla vauhdilla syke oli n. 20 pykälää alempana

- 20.11. 19,2 km, 119, 2:00:52, 6:19 min/km, 64 max%

Samalla sykkeellä vauhti oli lähes 90 s/km nopeampi

- 21.11. 6,1 km, 136, 0:30:53, 5:04 min/km, 74 max%

.............Oi niitä aikoja.......

Link to comment
Share on other sites

Älä Landor murehdi.. Kyllä ennen kevättä päivä paistaa ja lenkki kulkee. Se on vähintäänkin todennäköistä.

Kävin rapsuttelemassa Hobby Hallin piikkinauhoilla sellaisen 54 min = 10, 6km. No taitaa Food podi olla tänään kotiin päin kallellaan.. Vaan kyllä kulki iloisesti. Kaksi päivää taukoa teki höpöä. Ensimmäiset viisi km

1 km 5min 38 s 128 avg

2 km 5 22 ja 134

3 km 5 04 ja 135

4 km 5 14 ja 139

5 km 5 06 ja 142

Sitten tulikin vastatuuli ja loppui juhlat

6 km 5 23 ja 144

7 km 4 58 ja 153

8 km 4 55 ja 160

9 km 5 08 ja 158

10km503 ja 144 alamäkeä..

Summa summarum : Tuuli vaikutti, mutta kuitenkin oli varsin menevä tunne.

Link to comment
Share on other sites

Aina ei kulje lujaa.....

Pääsin kotiin vasta klo 18.00 ja tietenkin pikku pakkanen oli päivän vesisateen jälkeen saavuttanut armaan kotiseutuni. Juoksemaan en liukkauden takia uskaltanut lähteä, joten otin sukset kainaloon ja lähdin aivan ilmaiselle SURVIVAL reissulle. Kyllä luistaa Fisher loistavasti jäisellä baanalla. Latu olu siis niin jäinen, että Hanencampin alaslasku laskettelusuksilla on vaarattomampaa kuin Salpausselän laskut tänään vallitsevassa säätilassa.

Hiihto PK 6 km/33 min/AVG120.

Huomenna on päivä uusi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy