Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
Berra67

Parhaat lenkkipolut?

Recommended Posts

En tiedä onko tällaisesta aiheesta kirjoiteltu täällä mutta mikä olisi miellyttävin ja komein lenkkipolku täällä Helsingissä? Reitti jossa katse ja mieli lepää ja jossa vaihtelevin maasto/maisema?

Lyökää pöytään omat parhaat vaihtoehtonne.

Oma hyvä ehdotukseni kesälenkillä on Haltialan tilalta Vantaan joen vartta Vantaankoskelle päin ja siitä Paloheinän maisemiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suosittelen myös tuota Paloheinä-Haltiala-Torpparinmäki-Tuomarinkylä-Itä-Pakila -akselia. Siellä tulee sahattua harva se päivä, kiva kun on hiekkatiet, valaistus ja tarpeeksi vaihtoehtoja.

Huono puoli tuossa Keskuspuistosekoilussa on se, että jos poikkean hetkeksikin pääväylältä, olen auttamattoman eksyksissä samantien :D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Googlettelin vinkkejä hyvistä pitkien lenkkien reiteistä pääkaupunkiseudulla ja löysin vain tämän vanhan, lyhyen ketjun foorumilta. Lienee aika elvyttää tämä!

Olisi todella kiva kuulla foorumistien vinkkejä hyvistä reiteistä. Itselläni ainakin on kotikulmat niin lopen koluttu, että välillä hurautan jo autolla jonnekin kauemmas ja lähden sieltä liikkeelle, mutta vinkit olisivat poikaa! Varmasti monelle "itsestäänselviltä" tuntuvat (kotikulmien) reitit ovat toisille vieraita...

Heitänpä itse heti yhden.

Vanhankaupunginlahden kierros:

Liikkeelle voi lähteä vaikka Gardenian luota ( http://www.gardenia-helsinki.fi/ ) jossa hyvin parkkipaikkoja, jos tulee autolla muualta.

Meinasin ensin kirjoittaa reittikuvauksen lyhyesti tähän, mutta sitten päätin laittaa sen karkeasti Google Mapsiin - mistä tuli mieleen, että sinnehän voisi tehdä samantien kartan, johon kuka tahansa foorumilainen voi lisätä reittejä (ja sitten lisäyksestä tiedon tähän ketjuun). Olisiko ideaa? Jos on, niin käy lisäämässä omasi tänne:

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=116979812420290431913.000484e5af9a5e0e8e074

(Tarvitset googletunnuksen karttaa editoidaksesi - jos sinulla ei vielä sellaista ole, niin sen luonti onnistuu helposti esim. http://www.gmail.com -osoitteessa.)

Muokattu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä lenkki sisältää vaihtelevia maastoja ja näkymiä, sopivasti ylämäkiä ja kernaasti erilaisia juoksualustoja. Ihanteellinen lenkki kulkee metsässä ja pellon halki, veden äärellä ja laajoja näköaloja tarjoavien korkeiden paikkojen kautta sekä tarjoaa vaihtelevia elämyksiä myös kuulo- ja hajuaistille,

Vanhankaupungin lenkki on toukokuusta pitkälle lokakuuhun hieno ja jos sitä jatkaa Viikintien sillan yli Hallainvuoren ulkoilutietä edelleen Kehä I:n toiselle puolelle Kivikon urheilupuistoon, kiertää Kontulan 3750 metrin lenkin käyden myös täyttömäen kautta ja palaa takaisin Ylläs-hallin ja Sortti-aseman kautta Viikin pelloille, on tehnyt pitkän lenkin jolla ei ole ollut tylsää hetkeä.

Muokattu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni ainakin on kotikulmat niin lopen koluttu, että välillä hurautan jo autolla jonnekin kauemmas ja lähden sieltä liikkeelle

Töölö-Seurasaari-Töölö. Liikkeelle voi lähteä jo esim. Marian sairaalaan kohdalta ja kiertää Hietsun hautausmaa meren puolelta. Rantaa saa mennä melkein koko matkan asfalttivapaasti ja tosiaan Seurasaaressa tulee sitten saaren ympäri lenkki. Toinen vaihtoehto on se, ettei menekään Seurasaareen, vaan sillalla kääntyykin oikealle ja vetäisee reitin Munkkiniemi-Kuusisaari-Lehtisaari-Kaskisaari-Lauttasaari-Ruoholahti-Töölö. Silloin se on toki reilusti pidempi ja pitkälti asfaltia.

Espoon rantaraitti, joka on jo mainittu on tosiaan hyvä. Jätä auto Westendissä siihen kohtaan, missä raitti menee hiekalle ja juokse Nuottaniemen venekerholle ja takaisin. Jos pidemmälle lähtee niin ei voi oikein välttyä assulta tai masentavista Suomenoja seuduista.

Hki-keskuspuisto. Auto Laakson ratsastusstadionille ja peruslenkki Pirkkolaan ja takaisin tai sitten pidempi lenkki Paloheinään tai jopa pidemmälle. Toinen vaihtoehto on viedä auto Pirkkolaan, tehdä siellä ehkä lyhyempää lenkkiä ja mennä sen jälkeen uimahallissa uimaan.

Mäkelänrinne-Viikki. Jätä auto Mäkelänrinteen uimahallin pihaan. Juokse siitä pyörätietä pitkin niin että tulet Lahdentien varteen lähellä Lappalaisen kartingkeskusta. Siitä tien yli ja metsän läpi Arabianrantaan, jossa merenrantaa pitkin viikkiin. Siellä voi kiertää vaikka sen jonkun luontopolun, jossa on lintubongareita ja sitten takaisin. Uinnin voi tässäkin yhdistää.

Lauttasaaren ympäri. Peruslenkkien peruslenkki. Auton voi jättää melkein minne vain, koska tosiaan puhutaan saaresta.

Kaivopuisto-Kruununhaka-Töölönlahti-Taivallahti-Hietsu-Hietalahti-Kaivopuisto. Pääasiassa assupintainen kierros. Jos haluaa lyhyempää niin voi vetää vaikkapa pelkästään Kruununhaasta Töölönlahdelle ja siellä muutama kierros ja takaisin.

Kulosaari-länsiherttoniemi akselillakin voi tehdä ties minkälaisia lenkkejä. Lähtee vaikka Kulosaaresta ja juoksee Herttoniemen urheilukentälle ja vetää siellä pelloilla jonkun lenkin.

Kyllähän reittejä on vaikka kuinka paljon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuuksio. Ei tarvitse muuta sanoa. Viime syksynä kävin juoksemassa useamman pitkiksen siellä ja poluilla kyllä sielu lepää. Miinuksena tietty se, että paikalle tarvitsee mennä joko autolla tai bussilla.

Itse odotan vain, että polut siellä kuivavat lumisen talven jäljiltä, niin taatusti alan tekemään taas viikonloppuisin lenkkejä Nuuksion poluilla.

Jos joku haluaa (yv:tä tulemaan), niin voin laittaa parit gps-jäljet juoksemistani reiteistä. Itse tein niin että OziExplorerissa suunnittelin reitin aina etukäteen, siirsin Forerunneriin ja juoksin sitten niiden mukaan. Näissä lähtöpisteinä joko Siikaranta-opisto tai Pirttimäen ulkoilumaja. Ensi kesänä olisi tarkoitus tehdä reittejä enemmän Luukin suunnalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy