Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Joensuu Ultra maratonin yhteydessä?


JariS
 Share

Recommended Posts

Ollaan järjestämässä ultrakisaa Joensuu Maratonin yhteydessä 10.5(la). Matka mahdollisesti 60km - tuplamara. Tuplamara on kaiketi hankalin järjestää ajan ja huollon puolesta, mutta esim 60km ei lisää juurikaan järjestelyjä. Mitään virallista asiasta ei vielä ole.

Kuukauden päästä on Suomi-Juoksu, mutta ei nuo pahasti kilpaile keskenään jos matka Joensuussa olisi vaikka se 60km ja se sopisi hyvin niille jotka ovat ensi kertaa kurkkimassa mitä siellä maratonin takana on.

En ole tekemässä mitään markkinatutkimusta, mutta "ultrakansalta" olisi kiva kuulla kommentteja. Mikä olisi sopiva matka? Olisitko tulossa juoksemaan? Asioihin voi vielä vaikuttaa.

Reitti on 10,5km kierros. Pääosin asfalttia, pari lyhyttä hiekkaosuutta

Kolme huoltopistettä reitin varrella... Tarkemmin myöhemmin julkaistavilla nettisivuilla ja tällä palstalla.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 33
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Puolitoistamaraton. Sellaista matkaa ei taida missään vielä ollakaan. No, tämä oli vaan höpinää eikä toivomus. Ei mahdu ohjelmaan vaikka mieli tekisi.

Niin.. 50km olis yleisempi matka, mutta menee mielestäni liian lähelle tuota normaalimaraa. Mielestäni juoksutapahtumassa, jossa juostaan normaalimara, on vähän hönttiä järjestää 50km.. tai en tiä. Mielipiteitä?

Ehkä ei pitäis ultrien kanssa ajatella maratonjako-osia. Tuplamara on tietysti vahvasti olemassa, mutta mallia voisi mieluummin kattella vaikka hiihtokisojen/-vaellusten matkoista 50km, 60km, 75km.

Link to comment
Share on other sites

Kannatettava juttu, että järjestäjät joskus järjestävä mahdollisuuden juosta vähän pidempikin matka. Tuo ajankohta on sikäli hankala, että muistelen Ponnenjärven juoksun olevan seuraavana viikonloppuna ja olisiko edellisenä viikonloppuna Hiekkaharjun 6h (en ole varma). Mutta jos järjestätte 2 maratonia, niin paikalle saattaa ilmaantua maraton keräilijöitä ja ultraajia, sen sijaan 1½ maratonille ei varmaankaan jää keräilijät, enemmänkin ultraajat ja sellaiset, jotka haluavat kokeilla miten pitkälle sitä jaksaa vielä maratonin jälkeen. Ajankohtahan on mitä parhain: äidit lähtee juoksemaan ja muu perhe siivoaa, leipoo tms. Tai sitten koko perhe lähtee mukaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

6 lenkkiä voisi olla mukava ja laittaisin sen kalenteriin. 8 minulle todennäköisesti turhan raskas tuossa vaiheessa (suunnistus)kautta.

Voitte laittaa kalenteriin. Tuo M.Bonesin heitto toteutuu. On järjestelyjen kannalta yksinkertaisinta juosta 6*10,5km, siis samoja kierroksia kuin puolikkaan ja maran menijät, kuin ruveta säätämään jotain erillislenkkiä tai siirtämään ultran starttipaikkaa muualle.

Alustavan suunnitelman mukaan startit tapahtuvat porrastetusti niin, että ultralle tulee aikainen startti klo 8-9 ja maran startti klo11. Sitten puolikas, kymppi ja maratonviesti.

Ultran osalta yksityiskohdat voivat vielä elää riippuen esimerkiksi liikenteenohjauksesta ja huollosta jne, mutta tämä nyt ennakkoilmoituksena että ultra siis järjestetään.

Itse aion hölkytellä tämän jos jalat suinkin suostuvat yhteistyöhön.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ultran startti:

Alun perin aamuksi klo 8-9 suunniteltu ultran startti siirtyy samaan aikaan maratonin startin kanssa (klo11.00). Tämä tuo tietysti harvalukuiselle ultraryhmälle jäniksiä heti alusta lähtien. Aikainen startti olisi lisännyt tarvittavia järjestelyjä kohtuuttomasti suhteessa juoksijamäärään, joten lähdetään reitille samaan aikaan maratoonarien kansa.

Maratonpaketit:

Kataja ja Itä-Suomen Liikuntaopisto tarjoavat edullisia majoitusvaihtoehtoja:

http://www.joensuumaraton.fi/index.php?page=maratonpaketit

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy