Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Spartathlon 2008, 26.-27.9.


Pertsa
 Share

Recommended Posts

 • Replies 900
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Osanottomaksu on 250€, sisältäen juoksun aikaisen huollon lisäksi majoituksen täyshoidolla. Ateenassa majoituspaikkana on joku satunnaisesti valittu hotelli, mutta kilpailukeskus sijainnee tänäkin vuonna Hotel Londonin aulassa, johon todennäköisesti suurin osa kilpailijoista majoitetaan. Spartassa majoituspaikkana toimii Hotel Sparta Inn muutaman sadan metrin päässä eräästä patsaasta. Osanottomaksu sisältää myös bussikuljetukset hotellista starttipaikalle ja Spartasta takaisin Ateenaan. Myös mahdollinen, mutta ei toivottava bussikyyti Ateena-Sparta -välillä sisältyy osanottomaksuun... :viheltely:

Oikein hyvällä tuurilla samaan hintaan pääsee nauttimaan myös useampien Ateenan majoitusliikkeiden palveluista, jos järjestelyt toimivat yhtä komeasti kuin viime syksynä.

Edestakaiset lennot Hki-Ateena-Hki Malevilla Budapestin kautta maksoivat viime syksynä noin 350€, joten mikäli ei kovin paljoa törsää tuliaisiin, Ouzoon tai jäätelöön niin reissusta selviää noin 600€ budjetilla.

Lisätietoja: Spartathon website

Link to comment
Share on other sites

Jiihaa!!! Ei muuta kuin lomaketta täyttämään. Näköjään Stavros Niarchos Foundation on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Spartathlonin ekslusiivisesta sponsoroimisesta, ja hintakin on pysynyt 250 eurossa.

226:n kaverille tiedoksi, että sillä €250 maksulla saa niin paljon kaikkea kivaa että olisi mega-moka jättää lähtemättä. Tämä tiedoksi myös Pertsan ja kaikkien muidenkin kavereille, jotka mahdollisesti ovat epätietoisia.

EDIT: Tuli mieleen että tämä Spartathlonin mainostaminen on ikään kuin huumekauppiaan hommaa. On nimittäin sellainen "reissu" että siihen jää koukkuun kertakokeilusta, lisää pitää saada...

Link to comment
Share on other sites

myös minulla on ystävä, joka on kovasti kiinnostunut tapahtumasta...

Päällimmäisenä askarruttaa kreikkalainen ilmasto; jotta mitenkä siellä etelän kuumuudessa voi 0-asteisen loskan seassa juoksemaan tottunut pohjoismaalainen oikeasti pärjätä saamatta lämpöhalvausta jo ennen ekaa checkpointia...? :hosto:

Toinen jutska on sitten tietenkin elämässä aiemmin taakse jätetyt kilsat ja kuinka paljon niitä olisi suotavaa olla ennen kuin lähtee hulluttelemaan "oikeiden" juoksijoiden sekaan.:huh:

Link to comment
Share on other sites

Miten on huoltajien/kannustajien laita. Onko heille olemassa jotain pakettihintaa. Pystyykö huoltaja seuraamaan helposti kisaa. Onko vuokra-auto ja baanalle perään ainoa vaihtoehto. Saako oma huoltaja edes tehdä mitään, vai onko tukeuduttava pelkästään järjestäjien huoltoon. Ilmeisesti Spartathlonissa ei ole mitään osanottokattoa, vaan kaikki kriteerit täyttävät otetaan mukaan, jos ilmoittautuu määräaikaan mennessä?

Tassuttelijalle sanoisin, että jos ystäväsi on juossut yli 200 km vuorokaudessa, niin varmaan noin 3000 km tälle vuodelle ennen kisaa on ainakin kohtuullisen hyvä määrä. Minun kaveri on enempi huolestunut siitä kestääkö hänen jalat asfalttia.

Link to comment
Share on other sites

Lämpöhalvauksesta ennen ensimmäistä Check Pointia huolestuneelle tassuttelijan kaverille tiedoksi, että ensimmäinen huoltopiste Iera Odos on 5,6 km päässä Parthenonista, ja sinne juostaan viileässä aamussa alamäkeen. Sillä matkalla ei läkähtyisi jääkarhukaan.

Primadonna-jalkaista 226:n kaveria voi lohduttaa sillä, että kyllä siellä on muutama kilometri vielä soratietäkin jäljellä. Varmasti jalat ovat kovilla, mutta mahdollisesti kevyempi juoksuvauhti helpottaa jalkojenkin rasituksia. Toisaalta, jos 226:n kaveri suunnittelee selvittävänsä koko urakan 6 minuutin km-vauhdilla, niin sen jälkeen ovat kyllä jalat varmasti paskana. Tällöin plussapuolelle voitaisiin kuitenkin kirjata todennäköinen podium-finish ja myös ison osan matkabudjetista kattavan Spiroksen ja Suomen hitaimman stipendin todennäköinen lunastaminen.

Link to comment
Share on other sites

226, kysymyksiisi huoltajiin liittyen osannee vastata parhaiten spiros. Myös kilpailun nettisivulta löytyvistä Spartathlonin säännöistä löytyy huoltajia koskevia ohjeita.

Ilmoittautumislomakkeen sivulla 3 on tällainen huoltajia koskeva maininta:

AccompanyingPersons: Special provisions have been made for accommodation and assistance. Please apply for details.

Oman huoltajan käyttäminen on siis mahdollista, mutta omia huoltajia koskevat ohjeet ovat suhteellisen tiukat ja huoltoa saa antaa vain tarkasti määritellyissä pisteissä.

Toisaalta Spartathlon on voitettu useampaankin kertaan pelkästään järjestäjien huoltoon tukeutuen, joten ei se oma huoltaja suinkaan välttämättömyys ole.

Osanottajarajoituksista on huhuttu jo useamman vuoden ajan, mutta ainakin toistaiseksi kaikki halukkaat tulosrajan rikkojat on otettu mukaan. Toisaalta viime vuoden yli 300 startannutta alkoi olla jo järjestävän organisaation kykyjen ylärajoilla, joten en pidä mahdottomana etteikö jotain rajoituksia voisi joskus tullakin. Oman ilmoittautumiseni ajattelin postittaa lähipäivinä. Lentojen varaamisen jätän loppukesään.

Link to comment
Share on other sites

Miten on huoltajien/kannustajien laita. Onko heille olemassa jotain pakettihintaa. Pystyykö huoltaja seuraamaan helposti kisaa. Onko vuokra-auto ja baanalle perään ainoa vaihtoehto. Saako oma huoltaja edes tehdä mitään, vai onko tukeuduttava pelkästään järjestäjien huoltoon.

Tämä asia kiinnostaa minuakin. Pikaisesti kysäisin joulukuussa tuosta huoltajahommasta asiantuntijalta.

Järjestäjillä on tarjolla pakettihinta, mutta ilmeisesti hinta on varsin kova. Halvemmalla pääsee, kun huoltaja itse varaa huoneen lähihotellista. (Ensikertalaiselle tosin tuo pakettiratkaisu voisi olla helpompi).

Tuo auton vuokraus lienee ainoa tapa, jos haluaa huoltaa juoksijoita. Omaa huoltajaa saa käyttää, mutta muistaakseni kilpailu säännöisssä on määräyksiä mitä, missä ja milloin.

Toivottavasti asiasta enemmän tietävät korjaavat ja täydentävät.

Link to comment
Share on other sites

Leinosen Maarit ja Tähkävuoren Hannu ovat varmasti eniten Spartathlon-huoltamisesta tietävät suomalaiset. Vuokra-autoillahan siellä mennään, ja huolto-apua juoksijoille saa antaa sääntöjen mukaan vain seuraavilla huoltopisteillä:

CP    KM    ΝΑΜΕ 

22    81    Hellas Can 

26    93.4   Ancient Corint 

29   102.5   Zevgolatio 

32   113.1   Halkion "EKO" Gas Station 

35   124    Archea Nemea 

40   140.2   Malandreni 

43   148.5   Lyrkia 

47   159.3   Base of Mountain 

52   172    Nestani 

57   186    Zevgolatio Arcadia 

60   195    Tegea - Allea 

65   211    Small Shop 

68   222.5   Hero's Monument 

72   236.2   Voutiani "SHELL" Gas Station 

75   245.3   Finish at Sparta 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy