Jump to content
Juoksufoorumi.fi

NOVE COLLI Running Saturday 17th MAY 2008


corner
 Share

Recommended Posts

http://www.novecollirunning.it/index_ENG.htm

Ilmoittautuminen on nyt mahdollista, pitäs vaan päättää että lähteäkö vai ei. Kyseessä on siis 202 km pitkä yhtenä lenkkinä juostava ultra, josta pitäisi selvitä 30 tunnin aikarajan puitteissa. Reittiprofiili on "mielenkiintoinen", reitillä ylitetään yhdeksän kukkulaa (eli nove colli), joissa nousun määrä vaihtelee 175 metristä 507 metriin. Nousujen keskimääräinen jyrkkyys on yleensä 5-6 prosentin luokkaa, mutta jyrkimmillään on luvassa jopa 18 prosentin nousuakin.

Janne Kankaansyrjä voitti kisan vuonna 2006, viime vuonna myös Vesa Murto starttasi kisaan mukaan mutta joutui keskeyttämään 158 km kohdalla. Minulla on kisaan osallistuminen vielä harkinnassa, mutta lähi viikkoina pitää päätös tehdä. Olisiko muita kiinnostuneita?

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • Replies 72
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ilmoittautuminen on vielä postittamatta, mutta päätös on käytännössä tehty: Nove Colliin lähdetään. Pähkäilen tässä vielä matkustamisen kanssa, kisan lähtö ja maali ovat Cesenaticossa Adrian meren rannalla ja sinne ei ole suoraa lentoyhteyttä. Cesenatico on 20 km Riministä pohjoiseen, mutta Riminin lentokenttäkään ei auta koska sinne ei pääse vuorolennoilla.

Tällä hetkellä päällimmäisenä on suunnitelma lentää Bolognaan, Amsterdamin tai Pariisin kautta on tarjolla meno-paluu lentoja vajaan 300 euron hinnalla. Bolognassa on 6 km päässä lentokentästä rautatieasema, josta on reilun tunnin junamatka Riminiin, junia kulkee vajaan puolen tunnin välein. Rimini on jo niin lähellä Cesenaticoa, että loppumatka menee vaikka taksilla.

Toinen vaihtoehto olisi lentää Finnairin mukavalla suoralla lennolla Venetsiaan (perjantaiaamun ja maanantai-illan lennot 248 euroa), mutta Venetsiasta Cesenaticoon matkustaminen arvelluttaa. Auton vuokraaminen ei innosta, ja Bolognan kautta Riminiin koukkaava junamatka kestäisi yli 3 tuntia. Onko palstalla Italia-asiantuntijoita, jotka voisivat kommentoida, kiitos?!

Link to comment
Share on other sites

Riminin lentokenttäkään ei auta koska sinne ei pääse vuorolennoilla.

Riminin kenttä taitaa olla, tai siis ainakin se oli kun me siellä kävimme, sotilaskenttä, jonne lentävät vain tilauslennot.

Saisokohan matkatoimistosta tuonne Rimini-Cattolica-alueelle pelkkää lentoa ilman majoitusta? Tosin tässä tapauksessa siellä paikanpäällä joutuisi ehkä viettämään viikon, mutta viikko Italiassa on aina hieno juttu.

Link to comment
Share on other sites

Saisokohan matkatoimistosta tuonne Rimini-Cattolica-alueelle pelkkää lentoa ilman majoitusta?

Kevyen haeskelun perusteella näytti siltä että lomalennot Riminin suuntaan alkavat vasta toukokuun lopulla tai kesäkuun puolella, joten ei niistä taida olla apua. Toisaalta aikomukseni oli muuutenkiin uhrata tähän Italian retkeen vain "pitkä viikonloppu", syksyn Kreikan-reissuun kun uppoaa melkein täysi viikko!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Tsemppiä cornerille Italiaan.

Kiitosta! En tiedä miten kisassa käy, mutta yrittää pitää kun on matkat ja osallistumismaksutkin maksettu. Laskeskelin juuri että kisan alussa auton perässä juostavan kaksituntisen (21,5 km vauhdilla 5.35 min/km) jälkeen loput 180,9 km saa maleksia keskinopeudella 9.17 min/km. Ei tuo vauhti pahalta näytä, mutta tuollaisten mäkien juoksemisesta minulla ei ole kokemusta joten yllätyksiä voi tulla.

Tein vähän vertailua Nove Collissa ja Spartathlonissa saavutetuista keskinopeuksista, ja johtopäätös on että mäkien jyrkkyydestä huolimatta monet ovat pystyneet pitämään Nove Collissa jopa Spartathlonia kovempaa keskinopeutta. Nove Collin "helppous" Spartathloniin verrattuna johtunee lähinnä viileämmästä säästä ja lyhyemmästä matkasta, toki myös vuoristokiipeilyosuuden puuttuminen nopeuttaa Nove Collia.

Janne Kankaansyrjä on juossut Nove Collin vauhdilla 6.14 min/km ja Spartathlonin kolmossija irtosi 6.49 min/km kyydillä. Jean Jacques Moros on juossut Nove Collin reittiennätyksen keskinopeudella 5.23 min/km, kun taas Spartathlonissa Scott Jurekin "tavallisten kuolevaisten" ennätys otti aikaa 5.35 min/km. Kouros on toki juossut Spartathlonin alle 5 minuutin km-vauhdilla, mutta Nove Collia hän ei ole koskaan kokeillut. Jens Lucas on juossut sekä Nove Collin että Spartathlonin hiukan päälle 6 minuutin km-vauhdilla.

Oma valmistautumiseni Nove Collia varten meni vielä tammi-helmikuu ajan tasan käsikirjoituksen mukaan, ja maalis-huhtikuukin olivat siedettäviä. Toukokuun viimeistelyt ovatkin sitten menneet flunssaa ja vatsatautia parannellessa. Vuoden alusta treeniviikot näyttävät tällaisilta. Kilometrit ovat juoksua, vesijuoksu, cross trainer ja kävely ovat tunteja:

vk   km  vj  ct   kv


1   106  

2   81  1:15

3   75  3:00

4   115  1:00

5   65  2:30

6   161  1:00

7   80  2:00

8   138  

9   50  3:30

10   92  2:00

11   50  

12   80  1:00  1:00

13   90  1:00

14   85  3:00

15   76  2:00  3:00

16   80  2:45  1:00

17   10  1:00     3:30

18   10     1:00

19   5

20  

Alkuperäinen ajatukseni oli juosta tammi-huhtikuussa noin 400 km kuukaudessa, ja lisätä siihen päälle oheisharjoitteiden määrää maalis-huhtikuussa nousujohteisesti. Ohjelmaan sisältyi neljä ylipitkää lenkkiä, molemmat kotirataultrat sekä huhtikuussa kaksi 60 km lenkkiä joista jälkimmäinen Montrail-polulla.

Vappuviikosta piti tulla määrämaksimi, mutta ei ihan onnistunut. Positiivista tässä huhti-toukokuun sairastelussa on ollut se, että jalat ovat saaneet lepoa mukavasti ja pienet rasituksen oireet reisistä ovat hävinneet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy