Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kuntopyörässä järkeä?


jukkapu
 Share

Recommended Posts

Olen aktiivinen kuntoilija ja osallistun säännöllisesti pitkiin hiihtoihin ja eripituisiin hölkkätapahtumiin. Viimeaikoina kiinnostukseni trialthloniin on kasvanut lähinnä lajin monipuolisuuden vuoksi. Tämän vuoksi mieleeni tuli kuntopyrörän hankinta, jolla voisi pyrkiä ylläpitämään pyöräilykuntoa talvikuukausien aikana (kun ei taida kunnon hiihtokelejäkään enää olla). Ajan puutteen vuoksi sillä olisi myös näppärä tehdä harjoituksia kotioloissa. Elikkä olisin kysynyt, jos jollakin on kokemusta kuntopyörästä harjoittelussa: onko ylipäätään järkeä, millaisia harjoituksia sillä voisi tehdä ja millainen kuntopyörä kannattaisi hankkia?

Link to comment
Share on other sites

Elikkä olisin kysynyt, jos jollakin on kokemusta kuntopyörästä harjoittelussa: onko ylipäätään järkeä, millaisia harjoituksia sillä voisi tehdä ja millainen kuntopyörä kannattaisi hankkia?

Itse hankin pyöräni kaveriksi Tacxin tekniikkarullat. Ovat halvemmat kuin kuntopyörä, voin ajaa omalla hyvällä ja itselleni sopivalla pyörälläni sekä tasapaino kehittyy automaattisesti.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä kuntopyöräkin voi olla ihan hyödyllinen hankinta, mutta jos aiot osallistua triathloniin ja sinulla on sitä varten pyörä, on parempi vaihtoehto hankkia nuo rullat tai ns. harjoitusvastus, johon takapyörä kiinnitetään ja jonka vastusta voi säätää. Nuo ratkaisut tulee usein myös halvemmiksi kuin laadukas kuntopyörä. Rullia ja vastuksia on usean merkkisiä, mm. www.tacx.com tai elite.

Link to comment
Share on other sites

Long taim nou sii. Työt on vähän haitanneet sepottamista :-)

Kuntopyörä on siitä hyvä, että sitä voi polkea samalla kun lukee, katsoo telkkua ym. N. 300€ kun sijoittaa niin sillä saa kohtuupyörän, missä on ajotietokone ja mukana valmiita treeniohjelmia. (mäki, intervalli tms.)

Niitä on huomattavasti mielenkiintoisempaa polkea. Ja toki hyvä telkkaohjelma tai leffa toimii myös.

Kuntopyörää voi usein pienellä tuunauksella saada "kisamaisemmaksi", sillä heikoin juttuhan tuossa kuntopyörässä on huono ajo-asento.

Mulla on käytössä sekä kuntsi että rullat. Rullilla meno on sen verran huteraa, että siinä ei ainakaan vielä telkkua kyttäillä....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy