Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kyssäri


roadrunner
 Share

Recommended Posts

Onko teillä vaihtelua ja kuinka paljon aamulla ja illalla mitatun leposykkeen välillä ?

Riippuu tietysti rasitustilasta.

Tää nyt liittyy tavoitteseeni nostaa näitä vko. kilsoja ja nyt välillä nukkumaan mennessä sydän jyskyttää jotain 75ppm luokkaa, vaikka harjoitus on ollut iltapäivällä.

Eli hyvin levänneenä toi mun lepo on jotain 48 kieppeillä...

Sekavaa, joo tiedän...:WTF:

Link to comment
Share on other sites

Omalla kohdallani ero aamu- ja iltasykkeissä ei yleensä ole kuin n. 5 pykälää tai vähän enemmän. Sanotaan nyt esimerkiksi näin:

-aamusyke 38-40

-kevyt aamulenkki jonka jälkeen pian syke taas n. 40 tai vähän yli, ei ainakaan enempää kuin 45 ellei sulattele ruokaa samalla joka nostaa sykettä

-kova iltatreeni (esim. vetoharjoitus) jonka jälkeen syke luokkaa 70-80 pari tuntia, korkeintaan 3-4 tuntia (erittäin harvinaista), riippuen jälleen hieman ruokailustakin

-nukkumaan mennessä syke alle 50, tyypillisesti ehkä 43-47

Mikäli iltatreeni on kevyt sekin, ei paljoakaan vaikutusta sykkeeseen, suunnilleen sama kuin aamulenkin jälkeenkin. Pitkien lenkkien jälkeen syke palautuu hieman hitaammin, mutta ei toisaalta nousekaan ihan yhtä korkealle kuin vaikkapa vetoharjoituksen jälkeen. Nukkumaan mennessä syke suunnilleen sama päivästä riippumatta, ellei ole tullut tehtyä jotain todella rasittavaa, tai ole stressiä tms. hömppää.

Eihän näitä tule päivittäin seurattua, mutta tämän suuntaisia juttuja on tullut joskus pantua merkille. Eiköhän näissä ole yksilöllisiä eroja aika paljon ja niin kauan kuin ei tunnu pahalta, en olisi kovin huolissani.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy