Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Onko Barcelonaan lähtijöitä 2.3.2008 ?


Recommended Posts

Selailin tuossa uusinta Sportti lehteä ja siellä oli juttu Barcelonan maratonista. Ei tarvinnut kuin kuvia katella, niin aloin jo miettimää matkaa ja majoitusta. Onko kellään kokemusta tapahtumasta ? taikka suositella hyvää majoitusta. Ajatus olis ottaa vaimo ja 3 muksuakin mukaan. Että sellainen xtreme tiedossa. Noh en ole vielä ilmotautumislomaketta täyttänyt. Ilmottautumislomakkeessa on muuten kohta Passport. Haluaako ne tietää passin numeroa vai mitä...?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 28
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Heippa!

Minulla on erittäin hyvät kokemukset 4.3. juostusta Barcelonan maratonista. Lähtöpaikka on samalla metroasema joten hotelli kannattaa varata jonkin metroaseman läheltä niin on helppo päästä paikalle. Keväällä lämpöä oli lähdössä 14 ja maaliin tullessa 18. Reitin varrella on kiva löytää Antoni Gaudin kuuluisaa arkkitehtuuria. Lähtöpaikalla oli niukasti vessoja ja varusteiden vaihtoon ei ollut tiloja. Varustesäilytys oli hyvin järjestetty. Moni tulikin lähtöpaikalle suoraan juoksuvarusteissa. Suomalaisia juoksijoita taisi olla viime keväänä vain viisi.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Harkinnassa on tuo Barcelona '08. Jos hyviä lentotarjouksia alkaisi vuodenvaihteen jälkeen löytyä ja ilmoittautuminen silloin vielä mahdollista niin harkitsen osallistumista. Menisi viimeistelyharjoitukset kylmimpään sydäntalveen... mutta mitäs siitä; mehän ollaan suomalaisia! :thumbsup:

Barcelonaa olen ajatellut kanssa, ja sinne vielä mahtuisikin.... Tuo Pariisi pääsi menemään nenän edestä, samoin Tukholma. Rooma voisi olla myös hyvä vaihtoehto maaliskuun puolivälissä. Jahkaillaan nyt vielä vähän aikaa ja kiroillaan sitten saamattomuutta jos.....:1Snoopy-08:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minäkin ilmoittauduin Barcelonaan. Passin numeroa kyselivät.

Barcelonasta varasin majoituksen Caledonian-hotellista (3 tähden hotelli buffet aamiaisella) 1 km:n päästä lähtö-/maalialueesta. Lentohotellipaketti 4 yötä maksoi 467,-.

Arnoux tiedusteli hyvää majoitusta Barcelonassa. Itse olin kaupungissa viimeksi vuoden 1992 olympiakisoissa, enkä pysty suosittelemaan muuta kuin käyttämääni sabluunaa:

Teen yleensä omatoimimatkan, jonka yleensä buukkaan ebookers.fi:stä lento/hotelli pakettina. Myös hotelbooking.com on hyvä tapa. Hotellin valitsen aina mielellään kilometrin sisältä kilpailukeskuksesta. Edellisen maratonin juoksin Honolulussa 9.12 aikaan 3.53 ja risat. Barcan jälkeen juoksen Hampurissa 27.4 ja suunnittelen jo innolla matkaa Jamaikan Reggei-maratonille 6.12.

Suosittelen omatoimireissuja, sillä esimerkiksi 2 viikon Honolulun reissuni lennot ja hotellin sain yhteishintaan 1760,- kun SMT:n matka olisi maksanut 2840,-.

Onnellisia kilometrejä kaikille v. 2008!

Toivoo Askari

Link to comment
Share on other sites

Barcelona on erittäin hyvä ja suositeltava juoksu. Reitti on tasainen ja nopea. Ennätysten tekeminen on siis täysin mahdollista. Meitä on lähdössä kolme reilun kolmen tunnin hölkkääjää, jos Clickair ei lopeta halpoja lentojaan (95 e m/p) ennen sitä.

Edellä Askarin esittämään on pakko todeta, että 16 vuorokauden Honolulun reissun lennot plus majoitus maksoivat karvalakkiluokassa reilut 1200 euroa (vrt Askarin lmoittama "superhalpa" hinta! Kirjoitapa Juoksija-lehteen joskus juttu omatoimimatkailusta - ja vielä monien suosimassa karvalakkiluokassa!), mutta sillä saikin kaksi maratonia (Sacramentossa reissaamisen väsyttämänä 3.28, ja Honolulussa viikkoa myöhemmin jo ihan lomatunnelmissa 3.38). Samalla hinnalla tutustuin myös mm. indonesialaisiin, korealaisiin, kalifornialaisiin, ranskalaisiin ja erityisesti japanilaisiin kolleegoihin. Varsinkin viikko japanilaisen herra Tanakan (72v) kämppäkaverina Honolulussa oli hauska ja HALPA (20 USD/yö) kokemus.

Jos lähtee noinkin pitkälle maratonmatkalle, kannattaa juosta "kaksi maratonia yhden hinnalla". Viime vuonna Chicago - Marine Corps viikon välein olivat aivan loistava kokonaisuus, eikä tämä ollut paljon huonompi. Tosin viimevuotiset juoksut olivat sitä parasta A-luokkaa, ja nämä tämänvuotiset taas vähän "HCM-tasoa".

24.2. Sevilla, 2.3. Barcelona, 20.4. Antwerpen, 4.5. Mainz (kuulemma Saksan ykköshölkkä), 31.5. Stockholm. Jotain tuohon maalis-/huhtikuulle vielä. Hyviä ideoita?

Link to comment
Share on other sites

Reitti on tosi nätti, kävin itsekin muutama viikko sitten paikan päällä tutkailemassa noita paikkoja. Näin siellä mainoksen tapahtumasta ja nähtyäni reitin teki heti mieli päästä juoksemaan se. Tänä vuonna matkustelen vähän eri paikkoihin, mutta joskus tulevaisuudessa olisi kyllä ehdottoman hienoa päästä Barcelonan Maratonille ;-)

Tässä vielä toi reitti: http://www.barcelonamarato.es/eng/html/popUp_calle_por_calle.html

Link to comment
Share on other sites

Pakko noviisina kysyä, miten nämä Barcelonan rekisteröitymiset oikein etenevät? Rekisteröidyin maratonille reilu viikko sitten, sain tiedon että rekisteröityminen on ok ja että siitä tulisi vahvistus sähköpostilla vielä pikimmiten. Nyt ei ole mitään kuulunut. Pitäiskö olla huolissaan? Meinaan ruveta sitä sitten puuhaamaan lentoja ja hotskua, jos kisarekisteröinti ei olekaan hanskassa? Nimimerkki emmää osaa muuta ku juosta....

Link to comment
Share on other sites

Otankin takaisin tuota edellisen tekstin huolta. Kurkkasin Barcelonan maratonin osallistujalistaa ja sieltähän löytyy lisäkseni kaksi samansukunimistä suomalaista maratoonariosallistujaa, kaikki vieläpä tuossa 3,5-4 tunnin tavoiteajassa! Jihuu, vapiskaa Gaudi ja Barcelona - Jogger tulee ja voittaa... ainaskin itsensä...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meitä on lähdössä kolme reilun kolmen tunnin hölkkääjää, jos Clickair ei lopeta halpoja lentojaan (95 e m/p) ennen sitä.

Lopettavathan ne:

http://www.taloussanomat.fi/liikenne-ja-kuljetus/2008/01/16/Clickair+lopettaa+lennot+Suomeen/20081492/382?rss=4

Noh, meneehän sinne muitakin koneita. Itse olen ihan fifty-sixty-hilkulla mennäkkö vaiko ei. Pitänee juosta vielä muutama pitkä ja katsoa, miten toi reistaileva akilles kestää. Hotellin olen jo varmuuden vuoksi varannut Barcelonasta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy