Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tehyn lakko 19.11


Seppo
 Share

Tehyn vaatimukset  

144 ääntä

 1. 1. Tehyn vaatimukset

  • Joku 10% korotus olis ollu riittävä.
   14
  • Olisivat vaan ottaneet saman korotuksen kuin muutkin.
   38
  • Vaatimukset on ihan kohtuulliset.
   54
  • Nyt olis pitäny pyytää vieläkin enemmän.
   5
  • Juoksisko sunnuntain pitkällä 20km vai 25km?
   36


Recommended Posts

 • Replies 174
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Perusajatus on ok, mutta yhdellä kertaa näin suuri korotus aiheuttaa närää. Ei mahda mitään.

Juu samaa mieltä. Ja kun itse on tottunut super pieneen palkkaan (pienin palkka mitä kunta-alalla voidaan maksaa) niin ei tukea tämmöseen lakkoon, jossa (jos) riidellään ainoastaan rahasta - liiemmälti liikene. Sen ymmärtäisin paremmin jos lakkoiltaisiin vaikkapa työoloista tai muusta vastaavasta.

Link to comment
Share on other sites

Samaa mieltä ku Savolka. Jos vaatimus menee lakkoillessa läpi, ni hemmetin hyvä. Hyvä naiset ja miehetkin. Ei noita lakkopäiviä millään korvattua saa. Eikä miesrintamalla olis kateutta (uskoisin) tällasesta asiasta. Yksin tuumin tappelisivat vaatimuksiaan läpi ja pitäisivät perseet penkissä, kunhan sopimus olisi valmis.

Pelkona itellä ainoastaan lakon mahdollisesti alkaessa on se, että miten käy hoidettavien potilaitten. Ruumiita tulee taatusti eikä se ole hyvä se. Puolensa on kolikolla.

Toisaalta, yhtään helpotusta ei tuolla palkalla työoloihin tule eikä käsipareja lisää, mutta jos se auttaa jaksamaan, niin...

Link to comment
Share on other sites

Mainosta siteeratakseni: Vaikeaa on, on vaikeaa...

Periaatteessa Tehyläisillä on meikäläisen täysi tuki. On hienoa että kerrankin joku naisvaltainen järjestö uskaltaa näyttää "munansa" pukuherrojen edessä. Tähän eivät ole esim. lastentarhanopettajat, kirjastonhoitajat, sosiaalityöntekijät ym. akateemiset naisvaltaiset alat uskaltaneet.

Ja kai se on Tehyläisillä tiedossa että yleensä noin puolet siitä saa mitä vaatii. Niin kannattaahan se kai sitten korkealta lähteä.:character00256:

Mutta sehän tässä on se probleemi, että ei tuo Tehyläisten palkankorotus vielä naisvaltaisten alojen palkkoja korjaa, noin yleisellä tasolla. Mutta eipä muut noin kovia kortteja ole uskaltaneetkaan kehiin heittää.

Ja työtaistelun käytännön menetelmistä, (irtisanoutuminen) niin mitkä ovat ne vaihtoehdot? Mennä lakkoon, mutta silti painella töihin joka päivä suojatyövelvoitteen takia?:064:

Link to comment
Share on other sites

Eivätkös he ole irtisanoutumassa eikä lakkoon menossa? Minusta irtisanoutuminen on ihan okei, ei jotain tiettyä työtä ole pakko tehdä ellei halua, mutta sitten ei kyllä pitäisi uhkailla naurettavilla haasteilla kuntia jotka laittavat paikat hakuun. Irtisanoutuminen on irtisanoutuminen ja se siitä. Laki ymmärtääkseni kieltää muut työtaistelutoimet kuin lakko tai työsulku.

Link to comment
Share on other sites

Ymmärtääkseni missään Suomen laissa ei ole suoraan säännelty sallittujen työtaistelutoimenpiteen muotoa. Onhan niitä ollut maailman sivu vaikka minkälaisia saartoja, työn hidastamista ja vaikka mitä, mutta toimenpiteen laillisuus jää yksittäistapauksessa ratkaistavaksi esim. työehtosopimuslain, työriitojen sovittelulain tai vahingonkorvaussäännösten pohjalta. Työtuomioistuin ratkaisee, onko tehyn irtisanoutumisprojekti ollut ok vai ei. Sekin on epäselvää, onko kukaan oikeastaan irtisanoutunut...

Link to comment
Share on other sites

Kaius on oikeassa.

Aika moni Tehyläinen on tainnutkin tulla jo katumapäälle kun näyttää siltä, että edessä on oikeasti irtisanoutuminen, eikä ole mitään takeita siitä, että töihin pääsee takaisin samoilla ehdoilla. Erikoista on myös se, että kaikki Tehyn johtajatkaan eivät ole itse irtisanoutuneet, vaikka ovat julkisuudessa kannattaneet joukkoirtisanoutumisia.

Tottakai hoitajat ansaitsevat reilut palkankorotukset, mutta irtisanoutuminen ei ole laissa määritelty työtaistelutoimi.

Link to comment
Share on other sites

Hankalaa on. Olen sitä mieltä, että hoitajat ovat palkankorotuksen ansainneet, ihan sen mitä pyytävätkin. Työnsä on tärkeää ja raskasta, ja kun nyt jo on vaikea saada ainakin pääkaupunkiseudulle hoitajia, kuka meitä kohta enää hoitaa jos ei alalle haluta töihin?

Mutta mutta...jos ja kun palkkoja nostetaan, nostetaan varmasti myös kunnallisveroa. Jostainhan rahat pitää ottaa, ja kuntien rahasäkki on jo ennestään tyhjä. En usko että oma talouteni tai veronmaksumoraalini kaatuu, jos veroäyri nousee, mutta varmasti on myös niitä jotka eivät tätä sulata. Toinen juttu on, miltä momentilta valtio voisi siirtää rahaa tähän tarkoitukseen - varmasti rahaa menee "turhempaankin". Tietysti noin iso kuilu kerralla umpeen kurottavaksi on iso, mutta sen varmaan hoitajat tietävätkin ja todellinen toive on jossain pyynnön ja tarjouksen välimaastossa.

Ja sitten yksi juttu on hoitajien työn laatu. Ymmärtääkseni iso ongelnma on huonon palkkauksen lisäksi kiire, vähäiset henkilöresurssit, työpaikkojen henki. Hoituuko tämä paremmalla palkalla? Vai käykö niin että ei ole varaa palkata sitäkään vähää hoitajia kun palkat nousevat? Uupuvatko jäljelle jääneet entisestään, vaikka parempaa palkkaa saisivatkin?

Työtaistelukeinona irtisanoutumiset (siis ei lakko) on tietysti äärimmäinen. Toisaalta ymmärrän, että suojelutyön tekemisen pakko söisi lakon tehon. Ilmeisesti Tehyssä on tarkoin mietitty, mitä yleiselle mielipiteelle hoitajia kohtaan tekee se, kun ensimmäinen uhri kuolee työtaistelun seurauksena. Joka tapauksessahan näin tulee käymään, tai ainakin tällainen kuolema voidaan helposti saada näyttämään työtaistelun syyltä.

Onneksi ei tarvitse olla ratkomassa ongelmaa. Toivotaan että molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu saadaan aikaan ilman että potilaat joutuvat hengenvaaraan. Ugh, olen puhunut.

Link to comment
Share on other sites

Hoitajille kaikki tuki. Ei kaikkia ongelmia kannata yrittää ratkaista kerralla. Nyt palkat ylös, sitten voidaan katsoa muita ongelmia. Verojen nousulla ja ruumiilla pelottelu on turhaa ja törkeää syyllistämistä.

Eivätkös he ole irtisanoutumassa eikä lakkoon menossa? Minusta irtisanoutuminen on ihan okei, ei jotain tiettyä työtä ole pakko tehdä ellei halua, mutta sitten ei kyllä pitäisi uhkailla naurettavilla haasteilla kuntia jotka laittavat paikat hakuun. Irtisanoutuminen on irtisanoutuminen ja se siitä. Laki ymmärtääkseni kieltää muut työtaistelutoimet kuin lakko tai työsulku.

Tämän neuvottelutaktiikanhan valitsi työnantaja, pitäähän siihen jotenkin vastata, oli sitten naurettavaa tai ei. Leikkiähän tuo nyt vain on, puolin ja toisin.

Asiaan kuuluu myös puheet uusien lakien säätämisestä, jotta saadaan hoitsut töihin. Hallitushan ei ole halunnut puuttua kiistaan ja linja varmaankin pitää.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy