Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ultravecka 20-26.07.2008


X-Caliber
 Share

Recommended Posts

Ruotsin Hallsbergissa järjestetään ensi heinäkuussa todellinen ultraviikko, jonka aikana juostaan 6h, 12h, 24h ja sokerina pohjalla 6vrk kilpailut. 6vrk juoksuun on ilmoittautunut jo 24 juoksijaa, mutta vasta yksi suomalainen.

Kilpailun johtajina toimivat suomalaisillekin tutut Reima Hartikainen, K-G Nyström ja Kaj Jensen. K-G ja Reima ovat tavattavissa runsaan kuukauden kuluttua Espoossa.

6vrk juoksu juostaan 400m tartan-radalla, muut matkat 1285m asfalttikierroksella, joka kiertää jokaisella kierroksella juoksuradan kautta.

Lisätietoja: Ultravecka

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 7 months later...

Minäkin lähetin ilmoittautumisen yhteydessä muutaman kysymyksen järjestäjille liittyen majoitukseen ja osanottomaksun maksamiseen paikanpäällä. Ei tullut vastauksia. Varmaankin firmani roskapostinestojärjestelmät ovat niin tehokkaita, että ei tule satunaiselta ruotsalaiselta lähettäjältä viestit läpi. Mutta jos kerta olet saanut vastauksen, että voi maksaa paikanpäällä, ja minunkin nimeni näkyy starttilistalla, niin varmaan se minunkin osalta on Ok maksaa paikanpäällä.

Mitä sanoo virallinen raati juoksun kelpoisuudesta maantiejuoksuksi, kun jokaisella noin 1250 m kierroksella juostaan 350 m kentällä?

Link to comment
Share on other sites

Sain vastauksen järjestäjiltä heti samana päivänä, kun olin heille ilmoittautunut. Samalla kyselin noita majoitusmahdollisuuksia. Tässä copy-paste tuosta järjestäjien viestistä:

-----------------------

Wellcome to Hallsberg

It's OK to pay the fee when you arrive Hallsberg.

It's plenty of space indoors. But it's very simple. We have the

ishockeyarena where you can sleep at the hard floor (but the ice is gone)

The 12H race goes 2 meters from the door into the arena.

-------------------------

Eli pitäisi varmaan olla ok maksaa vasta siellä. Ja onneksi ovat sulattaneet jään hallista :character0080:

Link to comment
Share on other sites

Mitä sanoo virallinen raati juoksun kelpoisuudesta maantiejuoksuksi, kun jokaisella noin 1250 m kierroksella juostaan 350 m kentällä?

Sattumalta tähän samaan problematiikkaan törmättiin äskettäin erään kilpailun yhteydessä, jossa myös herra 226 oli mukana. Susanna Raitamäki juoksi Joensuun 1,5-maratonin yhteydessä 6h maantiereittien SE:n siten, että jatkoi varsinaisen kilpailun jälkeen urheilukentän kiertämistä kunnes 6h tuli täyteen. Keskustelin aiheesta Suomen johtavan ultratilastonikkarin Teppo Tulpun kanssa ja tässä ote kirjeenvaihdostamme:

Intouduin "chättäilemään" asiasta Andy Milroyn kanssa, mutta hänkään ei ollut tuon "maantie-statuksesta" aivan varma; lupasi tsekkailla toiselta gurulta. Muisteli että olisi kerran aiemmin törmännyt vastaavanlaiseen kilpailuun.

Eli asiaa selvitellään, mutta juostaanhan eräillä maratoneillakin välillä radalla. Muistaakseni ainakin Joutsenon maratonilla on joskus juostu yli 2 km radalla ja kyllä nekin tulokset on maantietulokseksi kelvanneet...

Link to comment
Share on other sites

Eli asiaa selvitellään, mutta juostaanhan eräillä maratoneillakin välillä radalla. Muistaakseni ainakin Joutsenon maratonilla on joskus juostu yli 2 km radalla ja kyllä nekin tulokset on maantietulokseksi kelvanneet...

Miten virallinen mittaus menee tälläisessa tapauksessa? Jones counterilla promillen varmuuskertoimella rataosuudellakin? vai luotetaanko silloin tarkempiin mittauksiin sille rataosuudelle? Teoreettisessa ideaalitapauksessa ylläolevassa vain parin metrin ero, mutta pilkunviilaajia kiinnostaa.

Link to comment
Share on other sites

No niin, nyt on sitten ilmoittauduttu tänne. Jollei jotain ihmeellisiä suunnitelmanmuutoksia ilmaannu, niin pääsen aitiopaikalta ihastelemaan miesten 12 tunnin uuden SE:n syntyä. :038:

Ovat muuten antaneet näin ennakolta äärimmäisen mukavan kuvan tapahtumasta ja sen organisoinnista, kun vastailevat kaikkiin kysymyksiin salamannopeasti ja mahdottoman ystävällisesti.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Varailin viikonloppuna laivaliput Turku-Tukholma välille ja ei voi ainakaan kalliiksi lippuja moittia. Hinta per suunta hytteineen ja autoinen oli 86 euroa ja tämä ei ollut edes halvin hyttivaihtoehto. Tämä on siis päivälaiva, jolloin hintakin on ilmeisesti halvempi.

Lisäksi yksi kaveri kertoi (ihan oikeesti) jälkeenpäin, että liittymällä laivayhtiön klubiin voi saada vielä hyvät alennukset. Tämä siis Viking Linen puolella (Reittimatkat), mutta vastaava löytyy kyllä varmasti muiltakin.

Link to comment
Share on other sites

Minäkin päädyin sitten lopulta laivavaihtoehtoon ( Hki-Tukholma ). Vielä reilu kuukausi sitten halvin lento ( meno-paluu ) olisi maksanut kahdelle hengelle 290 euroa, mutta nyt tällä viikolla kun aloin varailemaan matkaa, niin halvin lento oli yli 350 euro, ja laivalipuissa Vikingin virkailija kertoi, että liittymällä Viking clubin jäseneksi hinta 442 euroa putoaa 298 euroon. Liityin siis clubiin, koska lipunmyyjä vakuutti, että se ei sido mihinkään, eikä mitään maksuja tule. Varmaan mainospostia tulee, mutta olen siitä riesasta valmis kärsimään 144 euron edestä.

Sattuneesta syystä rupesi vähän tuo Arlanda-Hallsberg junalippujenkin osto netin välityksellä vähän pelottamaan.

Järjestäjien sivuilla on vielä toukokuussa useita majoitusvaihtoehtoja, mutta nyt siellä ei enää näkynyt naapurikylien halpoja B&B paikkoja, vaan ainoastaan telttamajoitus leirintäalueella 10 km päässä, tai sitten kisakeskuksen vieressä oleva yli tuplasti muita aikaisempia vaihtoehtoja kalliimpi hotelli. Lattiallehan pääsee kyllä ilmaiseksi, ja varmaan niin nukutaankin. Ajattelin, että viimeisen yön huonolla unella ei ole kovin paljon merkitystä noin lyhyessä kilpailussa, ja kisan jälkeinen yö tulee kuitenkin olemaan vajaa ja minun osalta uneton. Ainoa haaste on sitten hypätä rattiin 25.7. Olen luvannut ajaa ainakin Tukholman päässä satamaan. Tulemme Hallsbergiin 23.7. iltapäivällä.

Tavoite on 140 km, ja vauhdinjako tuolle tavoitteelle olisi suunnilleen tällainen. Maraton jarruttelemalla 3.25 - 3.30, sitten 100 km asti tasaista vääntöä noin 8.20 väliaikaan. Loppu 40 km sitten tuskien taistelua 5 min 30 sek vauhdissa pysymiseksi. Jos alkumatkasta 5 min/km vauhti tuntuu liian kovalta, niin sitten luovun jo suosiolla tuosta 140 km tavoitteesta, ja juoksen "niin kovaa kuin pystyn, ja katsotaan mihin se riittää". Ainakin tuo 140 km tavoite vaatii sitä, että viimeisten 4 vko harjoittelut menevät suunnitelmien mukaan. Nyt on vähän penikkaakin tarjolla, mutta ei mitään pahempaa vielä.

Link to comment
Share on other sites

Tuo kelpoisuus maantiejuoksuksi on mielenkiintoinen kysymys. IAAF:n sääntökokoelmasta löytyy tälläinen kuvaus maantiejuoksun reitistä:

"The races shall be run on made-up roads. However, when traffic or

similar circumstances make it unsuitable, the course, duly marked,

may be on a bicycle path or footpath alongside the road, but not on

soft ground such as grass verges or the like. The start and finish

may be within an athletic arena."

Tämän valossa näyttää pahalta, jos tulkitaan tiukasti että radalla saa olla vain lähtö ja maali eikä ylimääräisiä visiittejä siinä välissä.

Sääntö on kuitenkin täysin epämääräinen ilman määriteltyä matkaa, joka alussa tai lopussa voidaan juosta radalla. Voisi olla esimerkiksi maraton, jossa alussa juostaan 20km (50 kier.) radalla, sitten käydään portista ulkona juoksemassa 195 metrin lenkki ja lopuksi 22km (55 kier.) radalla.

Joutsenossa tosiaan, kuten X-Caliber mainitsi, on juostu melko pitkää alkua/loppua radalla.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy