Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Palermosupermararaton


Recommended Posts

Jännitysmomentti oli korkea ennen matkalle lähtöä. Nimi ilmestyi vasta paria päivää ennen lähtöluetteloon. Vastaanottajan sähköposti oli tukossa, joten maililla lähetetty lääkärintodistus ei meinannut tavoittaa järjestäjiä.

Aamulla Palermossa oli sadekuuro jonka takia reitin varrella oli 10 cm vettä ja lähtöä siirrettiin 45 min. Asiasta ei tiedotettu muulla kuin italian kielellä, joten oli hieman kyseltävä muilta, miksi kaikki buuaavat ja värjöttelevät eikä lähtöä tapahdu.

75m:n korkeusero, joka juostiin maralla 4 kertaa, takasi että tasaista hidasta nousua oli riittävästi, mutta niin oli alamaatakin. Reitti kiersi ihanien viinitarhojen ja varjoisten puiden oksista muodostuvien kujien läpi. Pääkadulla juostiin suoraa tööttäystä soittavien italialaisautoilijoiden ihastuksen / vihastuksen säestäminä. Polisiit eivät päästäneet kujilta autoja reitille, jolloin autoilijat nousivat autoistaan selittämään ja elehtimään poliiseille miksi juuri heidän tulisi päästä ajamaan juoksijoiden sekaan. Toiset autoilijat tyytyivät vain soittamaan torviaan yhtäjaksoisesti. Jäi epäselväksi oliko kyseessä paikallinen tapa kannustaa vai osoittaa mieltään.

Sää oli mitä sopivin ja tunnelma omassa juoksussani katossa. Viidelläkympillä oli kova taso ja oli hienoa juosta kovassa seurassa. Naisten parhaat tulivat nopeammin viideltäkympiltä, kuin itse maralta.

Lähtöalue oli hieman vaikea löytää vuokratulla autolla, kun paikalliset ajavat aivan kuin hullut puikkelehtien mistä sattuu, ja tienviitat ovat kaikki nuolia, myös silloin kun on tarkoitus mennä suoraan.

Omatoimimatka sujui hyvin ja lennot ryanairilla olivat edulliset, joskin yksi (6h) yö tuli vietettyä Lontoon lentokentällä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Palermon supermarathon 2007 oli minustakin hieno kokemus, voi suositella. Ilmoittautuminen tosin aika paljon kangersi, faxi onnistui monen yrityksen jälkeen (sähköpostilaatikko oli täynnä). Osanottomaksulla sai hienon putkikassin, hyvää viiniä, tankkaustarpeita... jotka olivatkin tarpeen, kun omat jäivät matkalla Pariisiin koneenvaihdon yhteydessä, yms. Juoksun järjestelyt tosiaan toimivat, tunnelma oli hieno ja kisakuvaajakin onnistui valokuvien otossa. Kisatuloksetkin julkaistiin netissä väli- ja keskikilometriaikoineen. Muutenkin Palermo ja Sisilia tuntuivat kivalta lomakohteelta, maisemat upeita, historiaa paljon... vietimme samalla puolison kera pidennetyn viikonlopun ja vuokrattiin yhdeksi päiväksi autokin. Kaupunkiliikenne oli aika kaoottista, mutta jotenkin sekin toimi.

Yhteenvetona voi suositella Palermoa hyväksi syksyn aherruksen aurinkoiseksi katkaisuksi :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy