Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Amsterdam Marathon


Recommended Posts

Meinasin kirjoittaa otsikoksi maratonin virallisen nimen, mutta on se pääsponsori varmaan jo saanut riittävästi rahoilleen vastinetta ;)

Amsterdam 21.10.2007 juostu, ennätys tuli ja neljä tuntia alittui, mitä olen tavoitellut itseasiassa jo kaksi vuotta. Keväällä oli kyllä parempi kunto, mutta sää tuolloin Tukholmassa oli mitä oli.

Tietysti olen tosi tyytyväinen kisaan koska tein oman ennätyksen. Mutta koitetaan nyt arvostella kriittisesti.

juoksin muuten mustissa trikoissa, kisapaidassa ja siniristipipa päässä, jos joku sattui näkemään.

Järjestelyt toimivat ihan ok, pieniä puutteita tosin oli, kuten se että chippiä varten ei saanut mitään kiinnitysvälineitä vaan nauhoihin piti solmia ja numerolappuja vartenkin sai hakaneulat vain pyytämällä. Samaten esim. vaatteiden säilytyspaikoille sekä lähtökarsinoihin olisi pitänyt olla selvemmät kyltit, rinnankorkeudella olevia kylttejä kun ei ihmismassassa voi nähdä. Sen sijaan numerolappukuoressa oli mukava ylläri, väliaikaranneke, joka sattui minulle juuri oikein.

Juoksijoita täydellä matkalla oli vajaa 7000, joten ahdasta ei ollut, sain lähes joka juoma-asemalla juoman toimitsijan kädestä, tukholmaan verrattuna aikaa tuhraantui selvästi vähemmän. Heti alusta pääsin juoksemaan täydellistä vauhtia, olin 3:30-3:59:59 karsinan lopussa tavoitellen neljän tunnin alitusta ja ensimmäinen kilometri meni aikaan 5:44. tuntui todella helpolta juosta oikean vauhtisessa porukassa heti alusta. Joissain kohdin myöhemmin tuli selkämuuri vastaan, mutta ei monesti.

Juoma-asemia oli hieman liian harvassa, alkoi jo suuta kuivamaan seuraavaa odotellessa, mutta kädestä ja tarjottimilta tarjotut gatoradet, banaanit ja sienet kyllä virkisti välittömästi. Lämpötila oli odotusten mukaiset 10-12 astetta. Vaatetus; lyhythihainen t-paita ja pitkät trikoot oli osuva, alkupuoliskolla auringonpaisteessa kaipasin sortseja mutta kun meni toiselle puoliskolle pilveen niin trikoot oli just hyvät.

Minusta reitti oli ihan kiva. Samaa mitä itsekin ajattelin juostessa valitteli yksi ruotsalainen kanssakilpailija kun maalissa juteltiin ja joku tälläkin palstalla, eli aika pitkään yhdessä vaiheessa juostiin amstel-joen vartta niin että toisella puolella tuli nopeampia vastaan. Kyllä siinä kääntöpaikkaa odotellessa ajatteli, että vieläkö niitä tulee vastaan, eikö ne ikinä lopu. Pääasiassa reitti oli minusta kaunis ja aika paljon juostiin puistokaduilla.

Aika paljon juostiin sellaisella betonitiilistä tehdyillä väylillä, mutta ei ne harittaneet niin paljoa, että olisi kompastunut reunoihin. Nousua mun mittariin tuli 83m. Alussa nauratti kun tuli joku pieni mäki, että tässä on sitten tämä amsterdamin vuori, mutta ovelana järjestäjät olivat laittaneet sen reitin korkeimman nousun, tunnelista sillalle juuri 37km kohdalle! Nousu oli ehkä 100m pitkä ja 11m korkea, joten kyllä se tuntui mutta ei ollut mikään tukholman västerbron. Viimeinen juomapiste oli jotain 1,5 päässä maalista, se oli kyllä liian myöhään kun edellinen oli 5km aikaisemmin. Join maalissa 6,6 desiä gatoradea putkeen ja lisäksi vettä, joten aikamoinen jano oli ehtinyt syntyä. Juomat matkalla tarjoiltiin mukavan isoista pahvimukeista.

Ennätyksen tehneenä ja tavoitteensa saavuttaneena lopussa täysin hyytyneenä mutta onnellisena maaliintulijana oli aika kiva kun nauhalla varustettu mitali ripustettiin suoraan kaulaan, eikä vaan lätkästy käteen metallikiekkoa, pieni asia, mutta oli tosi kiva pyöräillä kaupungin läpi kämpille upouusi mitali kaulassa :) Miksei kaikissa mitaleissa ole nauhoja!

Ratikkakiskoista varoiteltiin, mutta kun ei satanut ja tiesi varoa, niin minulle ei jäänyt niistä minkäänlaista muistikuvaa, eli eivät häirinneet.

Ennen juoksua hieman nolotti, kun ilmoittautumistiedoissa kysyttiin oletettavaa maaliintuloaikaa, mutta ohjeissa myöhemmin puhuttiin henkilökohtaisesta ennätyksestä. Onneksi pääsin tavoiteeseen, niin juoksin ainakin ihan oikeaa vauhtia.

Juoksijoiden taso saattoi olla vähän kovempi kuin Tukholmassa tai rata on vaan nopeampi; 4:02 bruttoajalla sijoittui puolivälin jälkeen kaikista maratoonareista. Tukholmassa sijoitukset tosin tehdään nettoajan perusteella, mutta mulla on sellanen kuva, että 3:57 nettoajalla tukholmassa sijoittuu kyllä puolivälin nopeammalle puolelle myös ei helteellä.

Yleisarvosanana, what can I say, rikoin yli vuoden takaisen oman ennätykseni kuudella minuutilla, tottakai voin suositella kenelle vain.

Parasta oli ehkä se juoksun helppous oman vauhtisessa ryhmässä, yli 10 000 juoksijan kisat on liian isoja. 25km kohdalla mulla oli jo 5 minuutin etu tavoitteeseeni nähden, siitä pystyi sitten 35km jälkeen hieman syömään.

Link to comment
Share on other sites

Itse juoksin viimevuonna ko. kisan. Toi 24000 osallistujassa lienee mukana myös puolimaratonin osanottajat, jonka lähtö tapahtui 3,5 tuntia myöhemmin kuin täyden matkan. Olisiko maratonilla ollut joku 8000 osallistujaa. Ainut ahdas paikka oli kun piipahdettiin stadionilla ensimmäisen pikkulenkin jälkeen.

Tuuliko muuten tänävuonna kisanaikana?

Link to comment
Share on other sites

En nyt jaksa etsiä teille osoitteita mutta maratonilla osanottajia oli vajaa 7000. Käy ilmi tuloslistasta. Siellä juostiin ainakin myös puolikas ja vitonen ja olisko ollut vielä kymppi ja joku lasten kisa. 24 000 on koko tapahtuman osallistujamäärä.

Se mikä jäi mainitsematta niin oli kiva että korkearesoluutioisia kuvia omasta juoksusta sai sponssien sivuilta ilmaiseksi ja tosiaan videopätkää oli myös kaikista väliaikapisteistä kaikista juoksijoista.

Link to comment
Share on other sites

En nyt jaksa etsiä teille osoitteita mutta maratonilla osanottajia oli vajaa 7000. Käy ilmi tuloslistasta. Siellä juostiin ainakin myös puolikas ja vitonen ja olisko ollut vielä kymppi ja joku lasten kisa. 24 000 on koko tapahtuman osallistujamäärä.

Tämä selvä. Ensi vuonna harkitsen vahvasti osallistumista.:conf:

Link to comment
Share on other sites

Tämä selvä. Ensi vuonna harkitsen vahvasti osallistumista.:conf:

Joo kyllä musta oli kiva saada juomat jonkun kädestä, kun vertaa siihen että tukholmassa tulee kyynärpäästä jos töpeksii ja joutuu menemään vähänkään vastavirtaan oikeaa juomaa etsiessä.

Ja olihan se selvästi nopeampi (10min) rata ainakin tänä vuonna ;)

Link to comment
Share on other sites

Se mikä jäi mainitsematta niin oli kiva että korkearesoluutioisia kuvia omasta juoksusta sai sponssien sivuilta ilmaiseksi ja tosiaan videopätkää oli myös kaikista väliaikapisteistä kaikista juoksijoista.

Juu, se oli karmeeta katteltavaa, kun viime vuonna lähestyin maalia pari kilometriä jäljellä.

Näki nimittäin vähän turhankin selvästi kuinka lennokas, eteenpäin hyökkävä askeleeni oli hollantilaisten kuvaamana muuttuvat matalaksi, laahustavaksi mateluksi.

Miten se elävä kuva voi niin vääristää totuutta:076:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy