Jump to content
Juoksufoorumi.fi

3:30 Ohjelma


Ver
 Share

Recommended Posts

Hei arvon kanssaurheilijat,

Vuoden 2008 Tukholmassa ajattelin yrittää 3.30 aikaa. Miten Sepon ohjelmia voisi parhaiten soveltaa tähän tavoitteeseen, onko kokemusta? Tänä vuonna sovelsin 4.30 ohjelmaa ja ajaksi tuli alle 4 h joten voisiko samalla logiikalla sitten luottaa siihen, että 4 h:n ohjelmalla pääsisi 3.30:een? Olisiko alle 3.20 ohjelma paras mutta paljonko pitäin pudottaa määrää, kertoja, vauhtia? Niin ja vielä sellaista, että missä vaiheessa juoksukengät olisi parhaimmassa kunnossa maratonia varten eli kuin paljon kilometrejä alla?

Link to comment
Share on other sites

Täydennän Hatapan vastausta kenkien osalta. Jos on tuttu malli, mielestäni kengät ovat parhaimmillaan kun niillä on juostu lyhyt sisäänajolenkki (esim 5km, kävelykin käy pelkkiä kenkiä ja jalan tottumusta ajatellen), keskimittainen lenkki, ja viimeinen pitkä lenkki ennen kisaa. Kilsoja voisi tuolloin olla takana esim. 60, ja kenkäpari on kisoissa jo kintuille tuttu. Myöhemmin kenkien ominaisuudet hiipuvat hiljalleen.

Kokonaan itsellesi uudella mallilla juoksentelisin hieman pitempään ennen kisaa ominaisuuksien pienen hiipumisen kustannuksellakin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy