Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Rogaining


veekoo

Recommended Posts

Huikatkaa, jos lähdette Viron MM-kisoihin Tallinkilla perjantaina klo 1430 (tai palaatte su klo 2100). Mitä enemmän jossittelijoita koossa, sen hauskempaa.

Kurun kisa opetti paljon, mutta palautuminen ei ole vieläkään täydellistä:( Vasempaan polveen tuli ilmeisesti itb-syndrooma ja oikean rakennevika riesasi ensimmäisen kerran 5 vuoden hiljaiselon jälkeen.

t tommi

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 746
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Menossa ollaan. Minä lähden Viroon jo torstaina ja tapaan parini ensi kerran siinä illalla. Virittelemme perjantaina kisasuunnitelmia kuntoon Otepäässä. Tulen kisapaikalle järjestäjän bussilla lauantaina aamulla. Palaan takaisin sunnutaina klo. 21.00 laivalla.

Valmistautuminen on jäänyt pikkuisen vähiin, joten saa nähdä miten kisassa sitten käy....

Link to comment
Share on other sites

...mekään. Meno työhommien takia vasta pe 17:30 laivalla ja aikataulun takia jäädään Tarttoon hotelliin (17e/yö per henki aamiaisella...) ja tullaan kisakeskukseen vasta aamulla mekin. Kisan jälkeen vältetään sitten suihkuruuhkat (7 miesten suihkua per 700 kisaajaa...) ajamalla samaan hotelliin Tarttoon jossa odottelee sauna... Aika pullamössötouhua tosimiesten mielestä tietysti majailla molempii suuntiin hotellissa, mutta minkäs teet... Maanantaina vasta suomeen.

Niin, polvivaivaisena matkaan lähtö on kyllä aika miehekäs veto... ITB:stä kärsineenä en voi kuin kumartaa jos vedät 24h läpi sen tuskan kanssa. Pakko on myöntää että itsellä jäisi kesken.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Niin, polvivaivaisena matkaan lähtö on kyllä aika miehekäs veto... ITB:stä kärsineenä en voi kuin kumartaa jos vedät 24h läpi sen tuskan kanssa. Pakko on myöntää että itsellä jäisi kesken.

Kurussa alkoi sattua tosissaan toisella lenkillä. Pari kertaa piti huutaa ja kaatua maastoalamäissä, mutta tasaisella tiellä itb-polvi oli rauhallinen. ITB-diagnoosin tein ihan itse, eikös "alamäessä tuntuu siltä, kun veistä työnnettäisiin polven sivusta sisään" kuulosta oikealta?

Eniten otti päähän etenemisvauhdin tippuminen, kun metsässä ei voinut enää kuvitellakaan etenevänsä nopeasti. Kummankin polven nivelkalvopoimut sattuivat hieman, muttei pahasti. Nämä olikin viisi vuotta hiljaa.

Viroon otan vaellussauvat ja polven lämmittimet mukaan. Taukoja pidetään enemmän ja maastossa juostaan vähemmän. Eiköhän se siitä, kipu on tunne siitä, kun heikkous poistuu kehosta.

t tommi

Link to comment
Share on other sites

Juu, tiedetään. Vähän kävi mielessä, että olisin lisännyt viestiini vielä päätä seinään hakkaavan hymiön :tiili::mad0228: , mutta jätin sitten kuitenkin laittamatta. Me miehet nyt vaan tupataan olemaan vähän tällaisia, enkä minä itsekään ole mikään poikkeus. Johtuu varmasti Y-kromosomista, joten emme me vaan voi sille yhtään mitään. :hali_hehe:

Link to comment
Share on other sites

Moi, ajateltiin kavereiden kanssa ehkä järjestää rogaining kisa ensi vuonna.

Mitäs arvelette, kumpi olisi parempi - 4h ja 8h vai 6h ja 12h yhdistelmät? 12h on mielestäni parempi, kuin nyt Suomessa käytetty 8h. Saisi hämärää/pimeää paremmin mukaan ja suoritukseen kestoa.

Kisan ajankohtana olisi touko-kesäkuu ja tapahtumapaikkana Etelä-Häme.

t tommi

Vieläkös tämä "tarjous" on voimassa? Eli suunnitelmissa ensi keväänä/kesänä? Täältä kannatus 12 h kisalle.

Link to comment
Share on other sites

Rogain-kisat Karulan kansallispuistossa etelä-Virossa ovat nyt takana. Minä osallistuin kisaan amerikkalaisen Frank Boscoen kanssa. Olimme melkoisia aloittelijoita molemmat mikä tuli 24 tunnin aikana selville.

Alkuun kisa meni ihan mukavasti, rasteja löytyi ja matka eteni. Maasto oli monelta osin rämeistä/soista joten kuivista kengistä ei ollut toivoakaan. Aikaa kului välillä ojien ylityspaikkojen etsimiseeen, koska uiminen ei meillä kuulunut ohjelmaan. Klo 21.00 palasimme Hash House:lle syömään (borsh-keittoa ja makaronilaatikkoa, kuuluu hintaan) ja vaihtamaan lämpimämpää varustusta päälle yötä varten. Tämä kostautui pisteissä koska ainoa tapa saada reilusti pisteitä kasaan on jättää kisakeskuksessa käynnit väliin, jolloin pystyy ulottamaan reitin myös alueen ulompiin osiin.

Yö oli tarkoitus ottaa varman päälle ja yrittää löytää sellainen reitti, jossa voi nojautua polkuihin eikä tarvitsisi mennä kovin pahoihin paikkoihin. Ratamestari ei tietenkään tällaista vaihtoehtoa ole erityisesti tarjonnut, joten homma meni kävelyksi mutta pisteitä ei tahtonut kertyä. Tilanteen kruunasi aamulla hieman ennen auringonnousua yksi rämerasti, jonne etenemeninen oli hidasta ja loppujen lopuksi koko rastia ei pimeässä löytynyt. Toisen huoltopysähdyksen kisakeskukseen sentään jätimme väliin, vaan jatkoimme kiertämistä ja palasimme maaliin ajassa 22:54.

Päivällä lämpöä oli kai 10 astetta ja yöllä n. 4 astetta. Tilannetta pahensi vielä tuuli, joka tasaisen tappavasti veti viimeisetkin lämmöt jonnekin kauemmas. Tämä ei ollut ongelma silloin kun pysyi liikkeellä, mutta taukoja ei ollut varaa pitää, kun kylmyys puri heti ytimiin. Kun puolet kisasta oli takana, alkoivat rakot tuntua jalkapohjissa, ja niiden kanssa sitten piti elää loppukisa. Välillä ehti tulla mieleen, että kaikenlaiseen juuttuun sitä pitääkin sekaantua.

Pisteitä kertyi lopulta 121, jolla sijoitus oli avoimessa luokassa 246/336. Seuraavaan kisaan pitääkin sitten valmistautua paremmin. Kesä oli mennyt laatuaikaa viettäessä perheen kanssa ja kuntopohjakaan ei ollut vahvin mahdollinen.

Link to comment
Share on other sites

Kisa oli todella hyvin järjestetty. Ja meidän taktiikka puri hyvin. Tavoitteena oli olla kiusaamatta polvea liikaa ja siihen sattuikin noin kymmenen kertaa vähemmän kuin Kurussa.

Ensimmäisen legin teimme kisakeskuksesta luoteeseen ottamalla "helpot" pisteet kotiin. 7,5h päästä syömään makaroonilaatikkoa ja muita herkkuja, sitten nukkumaan kolmeksi tunniksi. Unen jälkeen hieroin itseäni varmaan 20min sieltä täältä ja ihme kyllä polvet ja kipeä oikea lonkan koukistaja tulivat tällä kuntoon. Tai ehkä uusi jättiannos makaroonilaatikkoa auttoi uudelleen syntymisessä.

Levon jälkeen uudelleen syömään ja menoksi. Meidän toinen legi kesti melkein 11h ja meno maittoi aika hyvin. Loppupisteet eivät olleet kummoiset, mutta voittajien tasolle päästäkseen pitää olla oikea eläin. Kärjen osalta taso oli selkeästi kovempi kuin Kurunkisassa. Väittäisin, että monta kymmentä joukkuetta teki kovemman suorituksen kuin Kurun kisan voittajat.

Vähän on ajatuksissa ottaa ensi vuoden Ylläksen kisa "ihan tosissaan":)

t tommi

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

  • Kaikista tuotteista -5% koodilla SEPPO (affiliatelinkki)

     

    Screenshot 2022-10-17 at 12.33.21.png

     

     

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy