Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ubuntu


Massey Ferguson
 Share

Recommended Posts

Käpy kirjoitti elokuussa 2006

Imaisin taannoin cd:lle, mutta en ehtinyt asentaa, kun sattui Novellin SUSE hyppysiin. Näppärä kapistus sekin (on tuolla toisessa koneessa).

Eikös Ubuntusta ollut useampi versio vähän eri käyttötarkoituksiin (xubuntu, edubuntu, kubuntu...)? Netistä löytyy joka tapauksessa paljon tukea ja opastusta, jopa suomenkielistä http://www.ubuntu-fi.org/ - joten kannattaa tosiaan kokeilla. (Joku kaunis päivä - kun on joutilasta aikaa - asennan minäkin tämän mikkihiirikoneen dual bootiksi)

Nyt kuun pidän välivuotta työn kanssa on aikaa pelata koneella. Kopioin tuon ubuntun DVDlle, mutta diskillä oli pelkkää hebreaa. Oisko mitään varmaa keinoa kopioida ubuntu? Kuinka toimii dual boot?

Link to comment
Share on other sites

Jos vain nettiyhteys pelittää, niin kyllä kai sopivan ubuntun saa tuolta http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html ladattua. Samaisella sivulla on linkki http://wiki.ubuntu-fi.org/Wiki/Levykuva ohjeisiin, jotka neuvovat kuinka ladatusta imagesta tehdään asennus-cd. Sitten kun levy on poltettu, niin tehdään windowsilla kovalevylle vapaa osio ubuntua varten, levy sisään ja restart. Ubuntun asennusohjelma on yhtä simppeli kuin windowsin ja dual-boot asennus on ohjeistettu. Itse jyräsin windowsin yli eikä ole ikävä yhtään.

Link to comment
Share on other sites

Ubuntun asentaminen käy aika helposti, mutta asennusohjelma asentaa koko höskän oletuksena yhdelle osiolle, jollei erikseen muuta käske. Itse olen pruukannut asentaa Linuxini ainakin kahdelle osiolle, joista toisella on kotihakemisto. Tällä tavoin mahdollinen uudelleenasennus käy kätevämmin, kun kotihakemistoon ei tarvitse kajota. En tiedä onko seikalla useimpien käyttäjien kannalta mitään merkitystä.

Minulla on nyt koneellani tuo Xubuntu.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Minulla kotona käytössä pelkästään Ubuntu. Kotona miniläppäri Linuxilla ja pöytäkone Ubuntulla. Alussa oli muutama juttu opiskeltava, mutta nyt olen erittäin tyytyväinen.

Uuden koneen ostin niin, ettei tarvinnut maksaa MS veroa. Ei ole ihan helppoa löytää, mutta ihan periaatteen vuoksi kannattaa..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy