Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Epätummasuklaatonketju


belCanto
 Share

Recommended Posts

Onko muita jotka ovat höyrähtäneet TUMMAAN suklaaseen. Minä opettelin sen niin kuin kahvinjuonnin pikku poikana, siis toki vasta joku vuosi sitten aikuisena perheenisänä.

Koukussa ollaan, joka päivä on saatava! Prosenttivaatimus on 70-75%. Muuten ei "tömähdä." Ajattelin etten laita tätä intohimoketjuun, koska aiheesta on tuttavapiirissä paisunut joskus pelkästäänkin kunnon keskustelu.

Pääosan suklaasta käyn - mistäs muualtakaan - Lidlistä. Ei tässä muuten mitään, mutta tämä on tarttuvaa. Nyt meillä syövät tummaa suklaata myös perheen kuopukset, kun "vaalea tuttaa ei maittu mintään."

:2vrolijk_08:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ei nyt ihan noin pahasti, mutta hyvä tumman oluen kanssa voi kyllä nautiskella pari suklaapalastakin tuolla samaisella prosenttiakselilla tai jopa kasikymppisenä... Niin sitä siirrytään vähitellen kovempiin aineisiin... Eilen ei tullut pubiin mukaan suklaata, Nögne Ö:n (saakos näppiksestä ne norskien "halkaisijamerkit" jostain ulos...?) Dark Horizonin kanssa olisi voinut napata pari palasta oikein tummaa - olisi sopinut tumman oluen 16%:iin aika mainiosti.

Link to comment
Share on other sites

Vihdoinkin löytyi ketju johon voin osallistua.

Joskus n 3-4 vuotta sitten saatiin tuliaisena tummaa suklaata. Ei ihan vielä tumman tummaa, mutta vähän tavallista maitosuklaata tummempaa. Ja siitä se sitten lähti. Kun siis oppi sitä syömään eli antaa tumman suklaa sulaa suussa kunnolla ja suuhun leviää aivan ihana suklaanmaku ja pehmeys ja se tuntu, liukas ja jotenkin vaan ihana.

Lidlin tumma on ~ok. Semmosta arkitummaa. Mutta kehotan kyllä koluamaan noita kauppoja ja maistelemaan. On niin montaa erilaista makua tässäkin tarjolla.

Yksi suosikeistani on Lindtin Madagascar, vaan 65%, mutta niin ihanan pehmeä. Lindtin Ghanassa maistuu ihanasti pippuri. Joku reilun kaupan tumma luomu oli jännän raa'an makuista. Siis ei yhtään sievistelevä tai pehmeä, mutta jotain vetovoimaista siinä oli. Tumma chilillä maustettu suklaa taas lämmittää suussa monta kertaa.

Parhaimmillaan mulla on kotona 5-6 erilaista tummaa suklaata, josta otetaan päivittäin 1-2 palaa iltaruoan jälkeen,vähän fiiliksestä riippuen. Aivan katastrofitilanne on, jos suklaa loppuu kokonaan. Sitten marssitaan Stockalle ja käytetään ihan liikaa rahaa suklaaseen.

Riina

Link to comment
Share on other sites

Minulla on tuossa vajaa levyllinen 100-prosenttista suklaata. Siinä ei ole muuta kuin kaakaota. Maistuu aluksi melkein pahalta, kun on tottunut että suklaan pitäisi olla makeaa. Nautinto tulee enempi suutuntumasta kuin mausta. Yksi pala sulaa suussa hiljalleen ja kestää pitkään.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy