Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ralli


PH
 Share

Recommended Posts

Ralli vai formula on se perinteinen kysymys. Ja oikea vastaus on tietenkin ralli. Ralli on vielä miesten laji jossa ajotaito ratkaisee ja komeaa seurattavaa kun taas formula on vain huipputeknistä ja tylsää sirkusta.

Bosse lopettaa pitkän ja menestyksekkään uransa tän kauden jälkeen. Suomalaisen rallifanin ja MM-sarjan kannalta harmittava ratkaisu mutta syyt ymmärtää hyvin. Toivottavasti Mikko tai Petter uudella autolla pystyy ens kaudella haastamaan Sebastianin että mielenkiinto säilyy.

Tämän aamun uutisissa shokkiuutinen. Kilin-Colin Mcrae ja 5-vuotias poikansa kuolleet helikopterionnettomuudessa kotitilallaan. Todella surullista. Yksi kaikkien aikojen rallipersoonista ja yksi omista suosikeista ilman muuta. :cry:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Molempi parempi.

Tosin formuloista on mennyt maku tuon politikoinnin ja FIAskopäätöksen myötä. Ei kahta sanaa, etteikö noilla perusteilla McLarenit ja myös kuskit olis pitänyt sulkea sarjasta :wife: Vanhaa sanontaa mukaillen; rahalla saa ja mersulla pääsee. Voitti mestaruuden sitten kulmis tai Hamsteri, kumpikaan ei ole minun silmissäni oikea mestari. Tsemppiä Kimille ja Felipelle.

Niin ja rallin puolella en jotenkin jaksa uskoa enää Turska-Petteriin, taitaa olla miehen uran jatko Subarulla vaakalaudalla. Sen verran tuskastunut on mm. tallipäällikkö norskin jatkuvaan itkuvirteen. Atkinson ja Aava on ulkomaalaisista mielenkiintoisia tapauksia. Mielenkiinnolla odotan, ottaako Jari-Matti Bossen paikan Fordilla vai tuleeko joku toinen tilalle. Suomalaisista junnuista ainakin Hännisen Juho ja Alenin Anton on sen verran lupaavia kuskeja, että eiköhän tulevaisuudessakin ole syytä odottaa suomalaisia mestareita.

Lisäys.. eikös se ollut Kilin-Kalin-Colin. Turhan lyhyeksi jäi molempien brittimestareiden elinikä (Burns ja McRae) -levätkää rauhassa mestarit.

Link to comment
Share on other sites

Tosin formuloista on mennyt maku tuon politikoinnin ja FIAskopäätöksen myötä.

Samat sanat. Formuloista on mielestäni tullut laji, jossa raha sanelee päätökset. Olen mielessäni miettinyt, että mikähän tuo päätös olis ollut, jos vakoilija oliskin ollut Ferrari. Veikkaan, että lievempi. On jotenkin käsittämätöntä, että Ferrari-mafia pystyy hallitsemaan Ekkelstonea noin. Vrt. muutama aikaisempi protesti etenkin Mikael Kengäntekijän aikoihin.

Surullista sanoa tämä, mutta pelkään, että ralli menee samaan suuntaan...:shithappens:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Jännäksi menee tämän kauden Rallin MM-sarja ennen viimeistä Walesin rallia. Lööppi johtaa nyt kokonaispisteissä 6:lla pisteellä, kun Bosse joutui keskeyttämään Irlannissa ja Lööppi voitti.

Moottoriurheilussa kaikki on mahdollista, kunnes viimeinen ruutulippu heilahtaa. Ja ainahan on sitten olemassa vielä sekin mahdollisuus, että mestaruus ratkaistaan kabinettipäätöksellä joskus hamassa tulevaisuudessa.

Toivotaan kuitenkin urheilullista ratkaisua.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Miten muuten määrittelet urheilun, jos ralli ja F1 ei ole urheilua?

Moottorit tekee työn, jolla liike tapahtuu ja liike saadaan aikaiseksi. Paremmuutta ei ratkaista fyysisen treenin ja fyysisten ominaisuuksien kautta, vaan muiden kriteerien kautta eli kenellä on paras auto (=moottori, tehot, aerodynamiikka, kenellä kestää pää parenmmin kuin muilla jne).

Oma luku on sinänsä ns. taitolajit, joita itse en lue Urheiluksi, enkä tarkoita vähätellä niitä, sillä seuraan itsekinmonia taitolajeja, mutt joissa paremmuutta ei siis ratkaista fysiikan kauttaa vaan muilla kriteerein. Tällaisia ei-urheiluTAITOlajeja mun kategoriassa ovat mm. golf, tikka, ammunta (asein ei lehmien), snooker (lempparilajini) jne. Moottorikisat sijoitan omassa arvoasteikossani jonnekin taitolajin ja muun lajin rajamaille, en siis urheiluun. En lue urheiluksi sitä, että joku istuu paikallaan, painaa kaasua tai jarrua ja käsi vaihtaa vaihdetta.

Mun arvomaailmassa urheiluun käsitteenä liittyy siis merkittävä fyysinen panos, jolla on ratkaiseva merkitys paremmuusjärjestyksiä jaettaessa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy