Jump to content
Juoksufoorumi.fiTavoitteet 2008


Pantse

Recommended Posts

En löytänyt tälläistä ketjua vielä, vaikka luulin aiemmin nähneeni kaltaisen ketjun. Mutta vaikka kausi 2007 on vielä kesken yhdellä jos toisella, niin mieli halajaa miettimään jo uusia kujeita seuraavalle vuodelle. Itse pähkäilin tässä yön tunteina näin:

Yksi maraton : Ja HCM 2008. Massatapahtuma, joka kuitenkin hakee vertaistaan Suomen mittakaavassa. Ehdottomasti tämä, etenkin kun Tukholmaan en ensi vuonna pääse.

Puolikkaita: 1-2, ja HCR voisi olla toinen näistä hyvänä kuntomittarinakin kohden HCM 2008. Toinen ehkä Vantaalla.

Kymppejä: Näitä olisi tosiaan kiva kokeilla aina välillä. Forssassa on aina kiva tempasta kymppi, joten siellä voisi ajatella moista rykäisyä. Ehkä muuallakin, jos vaan suinkin mahdollista.

Muita alimatkoja: Tilanteen mukaan (esim. Aktia-Cup ja Länsiväyläjuoksu)

Mutta vaikka kisoja on aina kiva suunnitella ja miettiä, niin tärkeintä on terveys sekä se, että voisi mahdollisimman vammattomana treenata. Tulokset ovat oikeastaan toissijaisia. Ja aina kun voi vammattona treenata, niin sehän näkyy tietysti tuloksissa. Mutta se onnistunut mara pitää vielä saada tosiaan alle. Sitä ennen on kuitenkin tehtävä jotain...:bike:

Link to post
Share on other sites
  • Replies 405
  • Created
  • Last Reply

Matkat sen kuin lyhenee.. Vaikka tämän vuoden tavoitteet ei täyttyisikään, tiedän ainakin mitä teen ensi kaudella.

800m: alle 2.10

1500m: alle 4.30

5000m: alle 16.45

10000m: alle 35

Matkoista 5000m kiinnostaa eniten, joten sen ehdoilla lähden treenailemaan.

Vau, kovat ovat äijän puheet:vrolijk_26:. Ulkoilua tiedossa, eikä pelkästään mukavuusalueella. Itselläkin aika samanlaiset tavoitteet, mutta ei niistä voi puhua, kun kunto on niin huonoissa kantimissa.

Link to post
Share on other sites

Pari viime vuotta menny pipariks vammojen kanssa = liian kovaa treeniä suhteessa minimaaliseen lihashuoltoon.. '05 hesa jäi pohjevamman takia. Ja '06 hesa sama homma, viimeiseen kk ennen starttia ei yhtään lenkkiä, mut kävin tuskailemassa läpi kuitenki. Tän vuoden Tukholman tulos kaatui vatsakramppiin, mut sille nyt ei voinu mitään.. Sen sijaan koko talvikauden vaivannut kantapään insertiitti oli taas aivan omaa syytä. Älkää hyvät ihmiset käyttäkö vaelluskenkiä käyttökenkinä!! Muuta syytä en keksiny vammalle ja samaa mieltä oli lekuri..

No noi olis voinu laittaa ruikutus-ketjuun mut olkoon pohjana...

...Tavoitteelle: yrittää l o p u l t a k i n treenata pitkäjänteisesti, rauhallisemmin (hiljaisemmil km-vauhdeilla!!!) ja monipuolisemmin seuraavat 5-6kk, ja keväällä sit hönkää lisää.. Kun pää on umpiluuta niin pitää :tiili: ennenkuin uskoo. Lihashuoltoa, lepoa, venyttelyävenyttelyävenyttelyä ja hierontaa.. Soutua, hiihtoa ja punttia. Ja vois syödä muutakin kuin lihaa ja jäätelöä :icon_redface: . Ja nukkua pitää enemmän!!!

Jos numeroiks pitää laittaa niin '08 Tukholma 3.30 alitus lopultakin ja Hesas parannus Tukholmasta. Ainii ja coopperi, edellinen intis 20v sitten (3000m). Siitä täytyy parantaa!!

Tulipahan kirjallisesti. Vuoden päästä voi sit kattoa onko MITÄÄN tullu opittua?????

Link to post
Share on other sites

Tavoite on harrastaa ympäri vuoden juoksua ulkona sekä pahimmilla keleillä juoksumatolla.

Talven aikana voisi juoksumatolla yrittää 5 km 20 minuuttiin. Jos ja kun se menee, niin siitä voisi tehdä säännöllisen kovan treenin.

Puolikkaalla, esim. HCR:ssä voisi yrittää keväällä alle 1.40. Paras tulos tältä keväältä on 1.51.

Syksyllä voisi osallistua vielä Pirkan Hölkkään esim. 3 h aikatavoitteella.

Jos tuo puolikas alle 1.40 h keväällä onnistuu, niin on varmaan realistinen, vai onko? Kokemusta ko. hölkästä ei ole, eikös siellä ole pahoja mäkiä.

Maratonia en aio ensi vuonna juosta.

Link to post
Share on other sites

No paukkastaanpas nyt tänne tavoitteet vaikka vielä ei ole tulehtunut jänne tai-mikä-lie jalasta parantunut HCM:n jäljiltä...

1) jatkaa juoksuharrastusta toivottavasti vähän lisääntyvin km-määrin ja vauhdein, siten että se tuntuu edelleen kivalta.

2) ottaa oheen myös muita lajeja tasapainottamaan (=nyt syksyllä jo hyvin alkuun lähteneet punttisali/lihaskuntoharjoittelu ja uinti, mausteena vähän tennistä). :situps:

3) juosta ainakin 1 maraton, mielellään kaksikin. Koska HCM 2008 taitaa jäädä väliin työmatkan takia, tavoiteena olisi joku aiemmin kesällä juostava, ja sit ehkä joku syksyn maraton.

4) aikatavoite 4.29,59. Tää tulee olemaan se pahin :vrolijk_26:.

Link to post
Share on other sites

Joo,

tää vuosi on omalta osalta paketissa, joten katse ensi kauteen.

Täysi matka alle 4h. Jos ei mene niin ei sitten. Ainakin pari yrityskertaa tarttis saada kesään mahtumaan.. kuitenkin kotimaassa, vaikka Tukholma houkuttaakin.

1-2 puolikasta sitten ilman sen kummempaa aikatavoitetta. Pitkän ajan tavoitteena 1.45., mutta taitaa jäädä iäksi näillä soluilla ja massalla.

Link to post
Share on other sites

No kun tuo Vantaa jää väliin niin voi hyvin ryhtyä miettimään ensi vuoden tavoitteita... tosin tavoitteiden tavoittelu alkaa jo tänä vuonna (kunhan ensin paranen). Aion treenata fiksusti ja tavoitteellisesti läpi koko talven (välillä myös nopeutta, ei pelkkää kestävyyttä)...sen ansiosta toivon ( pakko kai sanoa) ja uskon HCR:n menevän alle 1.50 ja HCM pitäis mennä läpi ajassa 4.30....vähintään....:viheltely:

Vantaankin haluaisin juosta, jos ei kokonaisena, niin edes puoliskana.

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy