Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Karhunkierros 8.9.2007


 Share

Recommended Posts

Klo 06.15 startti sallan päästä, todella hieno keli -2´C tyyni aurinkoinen.

Eka stoppi 29-30km kohdalla, jossa tarjolla makaroonilla maustettua lihakeittoa.:party0051: Tässä vaiheessa vielä mieli korkealla.

42km n. 6h, eli tosi hyvin aikataulussa ja matka maistui vielä todella hyvältä. Vaikka omat sykkeeni olivat koko ajan 10-15 liian korkeat.

Sitten se tapahtui, siis se kuuluisa SEINÄ 55km kohdalla. Täysin loppu, en pystynyt enää juoksemaan. Kävelyssäkin piti pitää taukoja. Raahauduin 61km kohdalla olevaan huoltoon ja keskeytin!!:character00264:

Eli 61km n. 10h(sis tauot) ave 140

Alun kova vauhti oli siis minulle liikaa, mutta koska valoisa aika oli rajallinen ei hidasteluun ollut varaa.

Itse näin jälkeenpäin olen suht tyytyväinen suoritukseeni ja varsinkin siihen, että porukastamme 3 saavutti päämäärän.

Eli onnittelut FXTRI:lle mahtavasta suorituksesta. Ja kiitos hyvästä matkaseurasta.

Oppia tuli sen verran, että tuollainen ns. mäkinen vaativa maasto vaatii hieman paremman peruskuntopohjan. Ja enemmän lajikohtaista harjoittelua.

Niiin ja sen, että pitkospuut on jees asia:)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 4 weeks later...

Olikos tuo koko reitti 80 kilsaa pituudeltaan? Eikä mitään kauhean vaikeakulkuista maastoa, normaaleilla lenkkareilla pärjää?

Jos näin on ja saan jonkun toisen hullun matkaan niin tuonhan vois vaikka juoksennella joku kaunis päivä :icon_rolleyes:

Tietääkseni noin 80 km. Lenkkareilla tuon pääsee kyllä ympäri. Paikka paikoin juokseminen on kuitenkin muista syistä hankalaa, eli tietysti kannattaa katsoa mihin astuu (polulla voi olla puunjuuria yms). Viimeisellä 10 km:llä (jos siis "maali" on Rukalla) on sitten ihan kivasti korkeuseroja. Omista reissuistani tuolla muistan, että Valtavaaran huipulle kivutessa tuli vastaan pienempiä "huippuja" joista aina luuli että nyt vihdoin ollaan huipulla, mutta ei...

Eli hauskaa on luvassa :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Olikos tuo koko reitti 80 kilsaa pituudeltaan? Eikä mitään kauhean vaikeakulkuista maastoa, normaaleilla lenkkareilla pärjää?

Jos näin on ja saan jonkun toisen hullun matkaan niin tuonhan vois vaikka juoksennella joku kaunis päivä :icon_rolleyes:

Virallisesti 80 km, mutta meidän mittausten perusteella vähän yli: satelliittivehkeellä 83 km, Polar 625X:llä 85 km. Lenkkareilla mentiin, mutta olihan varsinkin loppumatkalla melko kivikkoista melkein nelinkontin kiivettävää polun tapaista. Välillä kuitenkin pääsi aina vähän juoksemaan, joten kyllä ne lenkkarit oli ihan hyvä valinta. Eikä lenkkarit edes kastuneet kun vähän väisteli ne muutamat lätäköt. Kaikki suopätkät pääsi pitkospuita pitkin. Tarkempi selostus löytyy: http://kestavyyskerho.net/Users/Tapahtumat/Karhu07.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 years later...

Nostampa tämän esille siksi että olisin kiinnostunut tuosta haasteesta uudestaan. Eli Karhunkierros 12h läpi. Matkaa sallasta rukalle aikkas tarkaan 82km.

Ajattelin että vuonna 2011 alkusyksystä olis hyvä vetästä tuo. Miulla on työtuttu kuusamossa jolla mökki, sinne majottuu mukavasti 6-8hlöä.

Alustavasti hommahan menis niin että ajeltas sinne pe aamusta. La aamusta sallaan kuusamosta ja hölkkäilee klo n.5-6. Huoltaja/ Kuski ajaa huolopisteille muonittaa jne... ja maaliin saavutaan n. klo 17-18 josta kuskaus mökille.

Huoltopaikkoja 25-30km välein jossa mahdollinen keskeytys paikka. Tietysti jos joku loukkaantuu niin tilanteen muuttuu. Mut karrikoidusti noin.

Eli ruvetaanko vääntämään reissua kasaan?? Vaimo lupasi harkita huoltajan hommaa joten 6 mahtuu mukaan.

Link to comment
Share on other sites

Tulipa mieleen Karhunkierroksesta meidän eka yhteinen "matka" miehen kanssa, ikää oli nippanappa laillisesti. Koko matka (80km) meni pe illasta su aamuun, käveltiin pääasiassa. Porot tuli aina eväiden jakoon mukaan. Oi niitä aikoja. Karhunkierros on nykyään aika ruuhkainen. Tuvat oli silloinkin ihan täpötäynnä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy