Jump to content
Juoksufoorumi.fiSign in to follow this  
Heppu

Luonnollisin juoksuvauhtinne

Recommended Posts

Mikä on luonnollisin juoksuvauhtinne. Esim. jos lähdette tunnin lenkille ilman sen kummempia suunnitelmia kuin yhtäsoittoinen juoksu. Itsellä nykyään (tasamaalla) n. 5.30 min/km. Syke pysyy luonnostaan välillä 75-80%. Ts. PK-lenkki ei ole minulle mitenkään luonnollista juoksua.

Keväällä, kun aloitin ohjelmallisen harjoittelun tulevaa Finlandia-maratonia varten, oli luonnollinen nopeus n. 6 min/km samoilla sykkeillä.

Jos kunto tästä vielä kovenee, niin kasvaakohan tuo vauhti millä mieluiten haluaa juosta, vai käykö niin että haluaakin juosta pienemmällä sykkeellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mukava juoksuvauhti on tällä hetkellä jotain 6:10. Keväällä menin 6:20-6:30 vauhtia. Kesällä vauhti kasvoi ja muutama viikko sitten nopeus oli jo alle 6 min/km, sitten iski flunssa ja nyt mennään vähän hitaampaa.

Nämä kaikki samalla 140:n sykkeellä, joka on mulla jotain 60% sykealueesta.

Eli vaihtelee kunnon mukaan, ihan selevästi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luonnollinen juoksuvauhti itse kullakin lienee siinä aerobisen kynnyksen tuntumassa. Siis siinä vauhdissa, jota pystyy ylläpitämään vaikka kuinka kauan.

Itselläni tuo kynnysvauhti on tuosta sigussa mainitusta pudonnut lähemmäs 5 minuutin km-vauhtia. Hyvänä päivänä menee vähän alle, huonona jonkin verran yli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jossain 6 minuutin pintaan kai se on. Talvella yli ja kesällä ali. Ja kun en ole mitään rajoja koskaan testauttanut niin en mistään aerobisista ja muista niin tiedä. Mutta juoksu on helppoa ja kevyttä ja päläpättämäänkin pystyy kun sykkeet pysyy siellä 135-145. Kun menee yli 155 niin alakaa hitusen juttusuoni hidastumaan. Mutta silloin kai vauhtikin alkaa olla lähempänä vitosta kuin kutosta.

Juuh, vaikuttaa varmaan hirveän pätevältä ja asiantuntevalta. Testeihin en aio kuitenkaan mennä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arvioisin oman rennon letkeän juoksuvauhtini olevan noin 6.20-6.30min/km. Vaikea kuvitella, että tuo tosta ikinä miksikään muuttuu, mutta kai se siit sit joskus... Hidashan tuo vauhti on, mutta eipä se tuolla peruslenkillä minua haittaa. Maratonilla tosin olisi kiva olla hieman nopeampi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä toi rento luonnollinen hyvän olon vauhti on nykyisin siinä 5:20-5:40 min/km tasolla. Kun aloittelin 6:00-6:20 tuntui luontevalta. Tosin toi nykyinen rytmi tarkoittaa kanssa sitä että sykkeet juoksee 140+ mikä ei kai ole ihan suositeltava juttu. Hitaasti on vaan niin himskatin vaikeaa juosta.:kumarrus:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy