Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tour de Helsinki -kuntoajo su 9.9.


tuomast
 Share

Recommended Posts

  • Replies 39
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

No niin, tuli käytyä. Järjestelyt olivat todella hienot, liikenne katkaistu ja liikenteenohjaajat kaikkialla. Tarjoilut tankkauspisteillä vettä, urheilujuomaa, energiapatukoita, banaania, rusinoita ja suolakurkkuja. Kun kelikin oli ihan hieno, niin mikäs oli ajellessa.

Varusteina oli pyöräilyhousut ja lyhythihainen paita, niiden päällä pitkät trikoot ja pitkähihainen pyöräilypaita. Kengänsuojia en laittanut, vaikka etukäteen olinkin niin suunnitellut. Meikäläisellä kun sormet palelevat helposti, otin hiihtohanskat. Kaiken kaikkiaan ihan sopiva vaatetus.

Ajatuksena oli lähteä 30km/h ryhmän mukana ja ajaa maltilla. Tämä menikin hienosti ekat 20km, mutta Bodom-järven luona eräässä HC-luokitellussa nousussa porukan vauhti pysähtyi melkein kuin seinään. Tuli sitten rutistettua putkelta mäki ylös, ja huomasin, että olinkin porukan keulilla ja että olimme lähteneet n. 10-15 kaverin kanssa hatkaan. Vetoa vuorotellen, reipasta kolmeakymppiä. Pysähdyin Jokelan tankkauspisteellä, lähinnä ylimääräisen nesteen poistossa, tuli vähän syötyä omia eväitä ja eikun matkaan.

Kuten arvata saattaa, porukka lähtee vähän miten sattuu pysähdyspisteiltä, joten tuli ajettavaksi sopivaa porukkaa kiinni n. 10km matka vajaan 33km/h vauhtia. Sainkin porukan kiinni, ja reipasta vauhtia mentiin, seuraavan 40km keskinopeus olikin jo 34.5km/h, mutta porukassa se menee paljon helpommin.

Jokelan Linjamäkeen tultatessa joku edelläajavista nykäisi suoraan ojaan (suoralla tien osuudella), meni kuitenkin siistin näköisesti eikä nähtävästi kaverille sattunut mitään. Paippisten lähettyvillä saimme jonkun junnuporukan kiinni, ja kaverit lähtivät mukaan. Vähän matkaa ajettuamme, kuului takaa taas rutinaa, ja joku kavereista veti lipat. Vaarallinen laji tämä pyöräily (kaksi viikkoa sitten eräällä porukkalenkillä yksi työkaveri veti lipat, kaverille vähän ruhjeita, mutta kiesi meni lunariin).

Lähestyttäessä Sipoon keskustaa oli joku autoilija menettänyt hermonsa ja pysähtynyt bussipysäkille. Kaveri seisoi keskellä kaistaa ja yritti suoraan lennosta lyödä ensimmäistä pyöräilijää. Huudettiin ukolle, että soitetaan poliisit, tanan hullu! Ukko lähti perään autolla, mutta ajoi siististi ohi, eikä nähty enää.

Noin 125 km asti tuntui ihan mukavalle, nousuista palautui eikä ongelmia ollut. Pysähdyin juomaan vähän nestettä (vettä, mikä ehkä oli virhe) viimeiselle huoltopisteelle juuri ennen Kuninkaanmäen HC-nousua. Nousu meni suht ok, ei tuntunut pahalta, vaikka putkelta ajoinkin. Sen sijaan K-75:n nousu Hakkilassa tuntui kestävän ikuisuuden, ja minä kun ajattelin että tämähän on ihan tasaista plaania, senkun vaan ajaa. No, lähes koko loppumatka Tattarisuon ohi on jatkuvaa nousua ja laskua, enin energia oli jo käytetty, joten en enää kukkuillut putkelta, vaan annoin vauhdin laskea ylämäissä. Matkalla tuli syötyä pari Maximin energiapatukkaa, ja 1.5 litraa Gatoradea terästettynä maltolla, niin että hiilaripitoisuus oli 8% tietämillä.

Tulihan se Velodromi sieltä ja aikaa kului FlighDeckin mukaan 4:38:05, käytännössä kuitenkin lähemmäs 4:40h. Keskitavoite onnistui, 30km/h saavutettiin. Vähän oli puhti poissa, mutta vähän evästä rinnan alle, niin ei valittamista.

Mietin pyörän hankintaa jo viime vuonna, mutta silloin sitä ei vielä tullut tehtyä. Nyt hommasin pyörän juhannuksen korvilla, kilometrejä en kuitenkaan ehtinyt ajaa kuin vähän toista tuhatta, eikä pisinkään lenkki ennen tätä ollut kuin 105km. Kuntotaso ja vähäinen ajomäärä huomioiden ajo onnistui niin hyvin kuin se vaan oli mahdollista.

Suosittelen tätä tapahtumaa muillekin, eri tasoisia (ohjattuja) ryhmiä löytyy, ja reitti on aika mukava. Suunto näytti n. 680 m nousu- ja laskusummaa, mutta parin kaverin Polarit 790m ja 830 m lukemia. Reittitietojen mukaan pitäisi olla tuollainen 1000m.

Oliskohan tämän viikon pitkis suoritettu. :smiley:

Link to comment
Share on other sites

Lähestyttäessä Sipoon keskustaa oli joku autoilija menettänyt hermonsa ja pysähtynyt bussipysäkille. Kaveri seisoi keskellä kaistaa ja yritti suoraan lennosta lyödä ensimmäistä pyöräilijää. Huudettiin ukolle, että soitetaan poliisit, tanan hullu! Ukko lähti perään autolla, mutta ajoi siististi ohi, eikä nähty enää.

Mistä vi :censored: sta noita idiootteja sikiää joka paikkaan?

Tultiin perheen kanssa anoppilasta ja nähtiin ajajia, kärki oli siinä kohtaa lähellä kuninkaanmäkeä. Kyllä harmitti katsoa autosta hienoa ajoa tuollaisessa säässä, olisinpa ollut mukana. Maratoni ensi lauantaina joten ei onnistunut.

Jos tuo ensi vuonna järjestetään niin olen mukana, samoin toveri Oppressor.

Link to comment
Share on other sites

Mistä vi :censored: sta noita idiootteja sikiää joka paikkaan?

Älä muuta sano, silloin kun tuo em. työkaveri veti lipat, se aiheutui pienestä äkkijarrutuskuviosta, kun joku ohitettava (hyvältä etäisyydeltä ja kohtuullisella nopeuserolla) pyöräilijä peippasi reunasta keskiviivalle taakseen katsomatta. Eikä pysähtynyt. Toinen duunikaveri kysyi sitten eräältä ulkolta (tämä tapahtui siis Hinthaaran "keskustassa"), että sinä näit koko jutun. Ukko totesi, "ettei hän ota mitään osaa eikä arpaa tähän juttuun, sillä hän vihaa teitä pyöräilijöitä, koska ajatte aina niin röyhkeästi keskellä tietä". Toivotin sitten hänellekin hyvää päivänjatkoa.

Kyllä minulle alkaa muodostua vahva käsitys, että tuolle osalle Sipoon ympäristön landea en ikinä, milloinkaan muuta. Kaipa siellä pyörii niin paljon pääkaupunkiseudun ja Porvoon seudun pyöräilijöitä, että paikallisia v-tuttaa (vaikkei toki se mikään hyväksyttävä selitys olekaan).

Jos tuo ensi vuonna järjestetään niin olen mukana, samoin toveri Oppressor.

Eiköhän se järjestetä, on järjestetty "jo" vuodesta 2005 :smiley: Toki te ootte niin kovakuntoisia ukkoja, että pääjoukon mukaan vaan!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy