Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Malta Marathon


Recommended Posts

Onkohan kukaan foorumin lukijoista kokenut Malta maratonia? Järjestäjän sivujen mukaan helmikuussa Maltalla aurinko paistaa ja linnut laulavat, mutta eikös tuollapäin halmikuussa sateet ja tuulet ole aika tavallisia?

Reitistä ei löytynyt korkeuskäyrää. Onkohan paikallinen maasto suht' tasaista vai täynnä pikku mäen nykeröä?

Aurinkomatkojen kautta näyttäisi pääsevän (Etelä- & Keski-Suomen) hiihtolomien aikaan hienosti ja järki hintaan Valettaan.

Link to comment
Share on other sites

Kokemusta on vain turistina olosta, joten ihan tarkkaan tuota reittiä en osaa analysoida. Joka tapauksessa näyttäisi siltä, että tuo ensimmäinen lenkki saattaa sisältää ainakin kohtuullisesti nousua ja laskua. Mdina/Rabat on melkoisen mäen päällä ja taitaapa nousu jatkua siitä vielä ensimmäisen lenkuran laelle asti.

No, sieltä kohti rantaa mennessä reitti on varmastikin laskuvoittoista, mutta jonkin verran nyppylöitäkin löytyy - yleisesti ottaen tuolta saarelta tuntuu löytyvän näennäisestä tasaisuudesta huolimatta melkoisen pitkiä mäkiä, joten ihan helpoksi en tuota reittiä usko. Toinen merkittävä seikka on se, että päällysteen kunto voi vaihdella aika lailla - jos ei ole tarkkana, niin juostessa voi helposti astua johonkin ikävää koloon.

Vaikka turistina tuonne mieluusti menenkin, niin juoksupuoli kyllä vähän epäilyttää - ainakaan ennätyskokeita en tuonne lähtisi tekemään.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy