Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pikes Peak Marathon


Recommended Posts

Terveisiä Kalliovuorilta! Tätä maratonia (www.pikespeakmarathon.org) voi suositella kaikille eksotiikasta ja upeista maisemista pitäville. :goodvibes:

Lähtö on vajaan kahden kilometrin korkeudessa Manitou Springsissä ja puoliväli eli kääntöpaikka reilun neljän kilometrin (14110 ft) korkeudessa Pikes Peakin huipulla. Matkaa taitetaan lähes yksinomaan irtosorapäällysteistä ja kapeaa vaelluspolkua, joka paikoitellen on isojen juurakoiden peittämä ja yläosastaan hyvin louhikkoinen.

Kovasta nousumäärästä huolimatta reitti ei tunnu kovinkaan jyrkältä ja on erityisesti alaspäin täysin juostavissa, jos kantti ja kintut kestävät.

Tänä vuonna juostiin erityisen kuumissa olosuhteissa; alempana lämpöä oli yli 30 celsiusastetta, mikä sai puurajan yläpuolisen ohuen ilman tuntumaan miellyttävän viileältä ja raikkaalta.

Kaikki etukäteisvaroittelut altitude sicknessistä johtivat siihen, että otin nousun erityisen varovaisesti ja keskittyen maisemien ihailuun. Alaspäin laskin sitten menemään vauhdista nautiskellen. Olin varsin tyytyväinen, kun selvisin laskeutumisen ensimmäisestä noin viidestä mailista vailla kompastumisia, mutta pitihän ne yhdet lipat sitten vetää...

Maratonin maalin EA-henkilöstö oli luultavasti keskimääräistä maratonia enemmän työllistettyjä sekä nesteytystapausten että soran+veren puhdisteluhommien kanssa.

Juoksun järjestelyt toimivat käsittämättömän hyvin siihen nähden, että huoltopisteet vuoren rinteellä olivat suurimmaksi osaksi vailla minkäänlaista moottoriajoneuvosaavutettavuutta.

Kokemus oli kaiken kaikkiaan mahtava ja joskus varmaan teen vielä "tuplat", eli juoksen lauantaina puolimaratonin yös huipulle ja sunnuntaina koko maratonin ylös ja alas. :2vrolijk_08:

Nyt pitää keskittyä lihasten lepuutteluun, sillä vielä tänään jalat, pakarat, kädet ja keskivartalon tukilihakset ovat kipeämmät kuin koskaan minkään tasamaajuoksun jälkeen (ultrat mukaanlukien)...:crutch:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy