Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Salon maraton 1.9.2007


Recommended Posts

http://www.takatalo.fi/marathon/2007marathon.html

Itse ajattelin osallistua kokonaiselle. Aikaisemmin olen ollut pienemmissä saman järjestäjän pikkuhölkissä ja niissä on pienistä kömmähtelyistä huolimatta aina ollut hyvä tunnelma päällä. Viime vuoden reittiongelmista olen tietoinen, mutta niitä on nyt ollut monin verroin isommissakin tapahtumissa tässä viime aikoina, joten en aio pienistä huolestua enkä stressata.

Eli tarkoitus olisi kokonaiselle startata tuolloin 1.9.2007. Salo on sopivan lähellä omaa kotoani Turkua, joten matkustuskaan eli ole ylivoimaista. Pienissä kisoissa on myös oma tunnelmansa, joka useimmiten on parempi kuin massajuoksuissa. Ja reitti tuskin ainakaan alimittaiseksi jää. Muutama lisä kierros tms. vaan elvyttää jalkoja, eikä tarvitse ainakaan huolehtia, että tuliko se koko maraton juostua :)

No leikki leikkinä luotan siihen, että Salon pojat hoitavat homman kotiin ja tekevät hyvän tapahtuman, jossa ennätysyritystä pääsee koittamaan.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 38
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tarkoitus on mennä Saloon puolikkaalle testaaman sen hetkistä kuntoa. Ennätyksen pitäisi syntyä.

Kävin viime vuonna Salossa puolikkaalla eksymässä, mutta tänä vuonna juoksu on siirretty melko lyhyelle, noin 7 km:n lenkille, jota sitten kierrellään. Andykin pärjää näin vähemmällä määrällä toimitsijoita. Toivottavasti ei tule taas sadekuuroja, jotta toimitsijoiden ei tartte taas mennä radan varrelta syrjään sateen suojaan!

Link to comment
Share on other sites

Arvatkaapas kuka "joutui" mittaamaan Salo-maratonin reitin 2007...? Voin vakuuttaa, että sekä puolikkaan että täysimaratonin reitit ovat täysimittaiset. Reittien pitäisi myös tällä kerralla olla niin selkeät, ettei eksymisen vaaraa juurikaan pitäisi olla eikä reitin merkitsemisessäkään pitäisi tulla epäselvyyksiä kun ensimmäistä kierrosta lukuun ottamatta kierretään samaa lenkkiä.

Voi olla, että lähden treenimielessä itsekin tuon maratonin juoksemaan, mutta aivan varmaa se ei vielä ole.

Link to comment
Share on other sites

9 päivää aikaa jäljellä ja hellettä pukkaa. Jotenkin sitä ajatteli, ettei syyskuussa nyt niin kuuma voine olla. No täytyy lähteä heti alusta ilman paitaa, niin välttyy lämpöhalvaukselta. Onneksi on oma huoltaja mukana matkassa vaimon muodossa, joten se puoli ainakin tulee olemaan kunnossa.

Elämäni toinen "pieni" maraton edessä. Edellisen juoksin Maskussa 2006, jossa sai yksinään kiertää pitkiä aikoja tuulisia pellon ja tien vieriä. No tässä vedetään samaa suht lyhyttä kiekkaa, joten luulisi kannustajienkin tulevan tutuksi matkan aikana. Vielä on ohjelmassa täysipainoista reeniä lauantaille saakka, jonka jälkeen hieman helpataan. Tällä kertaa aion jättää tankkauksen minimiin. Tulee vaan ylimääräisiä kiloja matkaa vaikeuttamaan.

Link to comment
Share on other sites

9 päivää aikaa jäljellä ja hellettä pukkaa. Jotenkin sitä ajatteli, ettei syyskuussa nyt niin kuuma voine olla. No täytyy lähteä heti alusta ilman paitaa, niin välttyy lämpöhalvaukselta.

Tuskin on hellettä Salossa 1.9. Forecan 10-päivän ennuste lupaa sille päivälle aurinkoa, pilveä ja sadekuuroja, lämpötila max + 15. Jos ei ole pahasti tuulta, juoksuilmahan on näillä tiedoilla loistava.

http://weather.msn.com/tenday.aspx?wealocations=wc:FIXX0016

Link to comment
Share on other sites

Tein tänään testilenkin Salon maratonia varten ja täytyy sanoa, että kylläpä on vauhti kadonnut loppukesän myötä. Kun vautikestävyyslenkit ovat puuttuneet lähes täydellisesti, niin maratonvauhti on heikentynyt 15 sekunttia kilometrille keväästä. Tällä hetkellä 3.10 loppuaika näyttäisi melko todennäköiseltä. Ellei sitten ensi viikolla saa jolloin tapaa herkisteltyä tuota vauhtia esiin. Lähes kahden viikon juoksutauko elokuun alussa on hieman pudottanut huippuvauhtia, mutta pk-lenkit sujuvat lähes samaan vauhtiin kuin kesälläkin.

Link to comment
Share on other sites

Sehän on kovaakin kovempi tuo 3.10 loppuaika. Pääsinpä minäkin edes lähelle tuollaiseen aikaan, niin todella tyytyväinen voisin olla.

Nyt on kunto sellaisella tasolla, että noin 15km jaksan kevyesti pitää yllä noin 4,00 min/km vauhtia, mutta sen jälkeen on arvoitus. Nuo puolta maratonia lyhyemmät kisat ovat sujuneet tuollaisella hieman reilun kolmen tunnin aikaan tähtäävällä vauhdilla kohtuu kivuttomasti. Jostakin kun löytäisi sen viisasten kiven, millä vauhdin saisi pidetty maratonilla myös siitä 30km:n paalulta eteenpäin.

No 5 päivää aikaa koitokseen ja kovaa aikaa lähdetään tottakai yrittämään. Harmittaa paljon epäonnistumisen tullessa enemmän, jos ei edes yrittänyt. Tokihan epäonnistumista ei tule, sillä siitä vaimon huoltojoukot pitävät huolen samoin kuin oma kova yrittäminen ;)

Link to comment
Share on other sites

Itse aion olla myös Salossa mukana. Mukava jos muitakin n. 3 tunnin kipittelijöitä on mukana niin ei tarvitse juosta ihan yksinään, jos sitä alkuun yrittäisi vaikka peesata jotakin.

Tällä hetkellä lämpötilaksi lupaillaan noin +13:sta, joten pianhan tässä joutuu jo valitsemaan pitkien ja sortsien välillä. Toivon tietenkin että mittari kallistuisi sortsien puolelle. Niin ja toivottavasti reitin varrella on taas niitä humba-tsamba rumpumiehiä piristämässä tunnelmaa.

Link to comment
Share on other sites

Koska viime viikonlopun lenkin perusteella vauhti oli kadoksissa, niin sitä on sitten treenattu tällä viikolla. Vastoin kaikkia maratoniin valmistautumisohjeita, tämä viikko ei ole ollut palauttava millään tavoin. Maanantaina täysillä 7 km, tiistaina 5km suunnistusta (suunnistus huono, juoksu kohtalainen), torstaina 7km suunnistusta ja tänään 6 km maratonvauhtia. Kovien lenkkien ansiosta vauhti on tän päivän perusteella löytynyt, mutta huomena nähdään mitenkä on energiavarastojen kanssa. Minkäänlaista tankkausta en ole suorittanut, joten loppumatkasta saattaa paukut olla aika vähissä. Tarkoitus on kuitenkin lähteä juoksemaan ihan hyvää vauhtia. Tavoitteeksi voisi pistää 3.05 loppuajan.

Toi keli on hieman ongelmallinen. Jos olisi ihan varmaa, ettei sada, niin asustus olisi sortsit ja t-paita. Mutta jos taivaalta tulee vettä ja rakeita (niinkuin tänään meillä), niin taitaa tulla hieman liian viileätä kevyellä vaatetuksella. No katsotaan hieman ennen lähtöä miltä taivas näyttää. Lämpötilan puolesta kuitenkin liikutaan mulle ihan optimiolosuhteissa.

Link to comment
Share on other sites

Tällä hetkellä Salossa +8°C ja aurinko paistaa. Pari tuntia sitten lenkillä ollessani lämpötila oli samat 8°C ja vettä tuli taivaan täydeltä siihen malliin, että juostessa paleli ihan tosissaan, vaatetuksena ohuet pitkät trikoot ja pitkähihainen pyöräilypaita.

Taidan lähteä juoksemaan maratonin täysin treenimielessä, pitkänä kevyenä lenkkinä. Tarkoittanee n. 3.20-3.30 aikaa, mahdollisimman alhaisella sykkeellä. Onko muuten mun ja Artturin lisäksi Saloon tulossa muita Endurancelaisia maratonia juoksemaan, Salo-maratonilla (myös puolikkaalla) on näköjään joukkuekilpailukin kolmihenkisille joukkueille?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy